Oldalak

2017. július 9., vasárnap

csokis croissant



A balatoni kirándulásom előtt állok, de édességből sose lehet hiány. Reggelente mindig kígyózó sor áll a pékség előtt, ahonnan mindig árad az isteni pékség illat. A kiskori kedvencem a csokis croissant, amit mindig a lehel piacon könyörögtünk ki anyutól, mert nagyon imádtuk. Ezt hoztam most el nektek kicsit másképp.


Hozzávalók
  • 200gr zabliszt
  • 100gr kókuszliszt
  • 100gr édesítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 10gr útifű maghéj
  • 1 tojás sárgája
  • 300gr túró
  • annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
  • 1 cékla
  • 100ml kávé
  • 1 marék datolya
  • 1 ek kakaópor
Így készítsd
  1. Tedd fel főni a megtisztított céklát
  2. A tésztához keverd össze a liszteket, sütőport és édesítőt
  3. Add hozzá a túrót, a tojás sárgáját, majd annyi tejfölt, amennyi szükséges (nekem 150gr kellett)
  4. A krémhez turmixold össze a céklát a datolyával, kakaóporral és a kávéval
  5. Válaszd négy részre a tésztát
  6. Nyújtsd kör alakúra a tésztákat
  7. Két tésztát kenj meg krémmel, majd egy- egy sima kört helyezz mindkettőre
  8. Vágd 8 cikkre a köröket és tekerd fel őket, majd helyezd sütőpapírra
  9. Előmelegített sütőben süsd 180fokon 30 percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése