Oldalak

2017. július 13., csütörtök

Barackkrémes túrókocka

Évek óta az egészséges vonalat követem és eszem ágában sincs ezen változtatni. Nem jár semmiféle lemondással, sőt....! Édesszájú vagyok, de nem is kicsit :D, imádok nassolni. Az egyik kedvenc alapanyagom a túró. Nagyon finom és nagyon jó fehérjeforrás is. Ajánlom mindenkinek! És ha nem tudjátok, hogyan fogyasszátok, próbáljátok ki például ez isteni túrókockát.

Hozzávalók
  • 125gr zabliszt
  • 25gr lenmagliszt
  • 50gr kókuszliszt
  • 70gr édesítő
  • fél csomag sütőpor
  • 100gr light sajtkrém
  • 200ml tej/ növényi tej/víz
  • 125gr sárgabarack
  • 3ek cukormentes baracklekvár
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • 1 zacskó zselatin
  • 500gr túró
  • 2tojássárgája
  • édesítő ízlés szerint

Így készítsd

  1. A tésztához keverd össze a liszteket a sütőporral és a 70gr édesítővel
  2. Add hozzá a krémsajtot és a folyadékot
  3. Csomagold fóliába és tedd hűtőbe fél órára
  4. A barackkrémhez turmixold össze a barackot a lekvárral, fél citrom levével és a fahéjjal
  5. A zselatint old fel 4ek hideg vízben, majd add a krémhez és tedd hűtőbe
  6. A túrókémhez a túrót, fél citrom levét és héját, az édesítőt és a 2 tojássárgáját keverd össze botmixerrel, hogy a túró ne legyen szemcsés.
  7. Vedd ki a tésztát a hűtőből és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra, majd helyezd tepsibe
  8. Szurkodd meg villával, majd süsd 30 percig 180fokon
  9. Vedd ki, majd öntsd bele a barackkrémet, majd rá a túrókrémet és süsd további 45percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése