Oldalak

2017. július 18., kedd

fahéjas kalács

Nagyon régóta gondolkozom egy omlós, puha kalács elkészítésén. Ez most végre bekövetkezett, és az eredmény pont olyan lett, mint amilyent reméltem, sőőőt... :). Bekerült a kedvenceim közé.

Hozzávalók
  • 2répa
  • 1alma
  • 4 tojás
  • 100ml növényi tej
  • 150gr zabliszt
  • 50gr kókuszliszt
  • 20gr tápióka keményítő
  • 50gr édesítő
  • fahéj
  • 1 zacskó sütőpor
Így készítsd
  1. A répát és az almát hámozd meg, majd kockázd fel
  2. Tedd turmixgépbe és add hozzá a tojássárgáját és a tejet
  3. keverd össze a liszteket, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt
  4. Öntsd hozzá a répás keveréket
  5. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgasd a tésztához
  6. A feléhez adj fahéjat, majd kenyérsütő formába adagold a tésztát rétegezve
  7. Süsd 180 fokon 45percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése