Oldalak

2017. július 18., kedd

köles ropogós

Egy igazi falánkság akár tej-, glutén-, tojás és szójamentes étrendbe is. :) Felveszi a harcot a chippsel és számunkra tarol. Anya mostanában nagyon szigorú szabályok szerint táplálkozik, és nagyon szerettem volna már olyat sütni, amiből ő is nyugodtan falatozhat. Ez aztán mindenmentes lett. :)

Hozzávalók
  • 150gr köles
  • 75gr lenmagliszt
  • 25gr sörélesztő pehely
  • 100ml víz
  •  egész kömény a tetejére
    Így készítsd
    1. Főzd meg a kölest háromszoros, sós vízben
    2. Add hozzá a többi hozzávalót, majd alaposan gyúrd össze
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd a tésztát
    4. Süsd 180fokon 35-40 percig

    4 megjegyzés: