Vörös lencsés szendvicskrém

voroslencses_szendvicskrem.jpg

Hozzávalók:

 

1 közepes fej vöröshagyma

fél citrom leve

20 dkg vörös lencse

3 ek pirított, darált szezámmag

1 tk majoránna

bors

 

 

Elkészítés:

 

A vörös lencsét jól átmossuk, feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzzük addig, amíg a szemek megpuhulnak, a lencse a vizet magába szívja.

A szezámmagot olaj nélkül pirítsuk folyamatosan kavargatva jó minőségű teflon vagy rozsdamentes acéledényben. Akkor jó, ha a szezámmagok zsemleszínűek. Amikor kicsit kihűlt, daráljuk magdarálóval vagy kávédarálóval.

Tegyük a főtt lencsét a többi hozzávalóval erős turmixgépbe vagy aprítógépbe, pürésítsük simára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.