Oldalak

2017. augusztus 6., vasárnap

paradicsomos zsemle

A nyári melegben a sok édes, hűsítő finomság mellett sem szabad elfeledkeznünk az egészséges és változatos táplálkozásról. A paradicsom egy örök kedvenc, ami nem csak feldobja, de még egészségesebbé is teszi ételeinket. Ma úgy döntöttem, hogy ezt a fonom zsemlét fogom feldobni egy kis paradicsommal.

Hozzávalók
  • 200gr zabliszt
  • 75gr lenmagliszt
  • 25gr tökmagliszt
  • 2tk olívaolaj
  • 4tojás
  • 25gr ketchup
  • só, bazsalikom
  • fél zacskó sütőpor
  • 200gr paradicsom
Így készítsd
  1. A tojásokat keverd össze a ketchuppal és az olajjal és a felkockázott paradicsommal
  2. A száraz alapanyagokat keverd el egy külön tálba
  3.  Keverd hozzá a paradicsomos, tojásos keveréket
  4. Formázz kis zsemléket, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe
  5. Süsd 180fokon 25percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése