Oldalak

2017. augusztus 8., kedd

piskóta kávékrémmel

Az elképzelés nem ez volt, de nagyon jó ízűre sikeredett. Szerettem volna egy krémes süteményt csinálni, de a krém túl híg lett, ezért anyu tanácsára külön elraktam a krémet és külön a piskótát, majd fogyasztása előtt pár órával a piskótát meglocsoltam egy kis krémmel (na jó, igazság szerint jó sok krémmel :D ).

Hozzávalók a piskótához
  • 1 banán
  • 1cukkini
  • 170gr zabliszt
  • 30gr kókuszliszt
  • 200ml növényi tej
  • 15gr útifűmag héj
  • vanília aroma
Hozzávalók a krémhez
  • 250gr mascarpone
  • 1 marék datolya
  • 3 tojás
  • 100ml fekete kávé
Így készítsd
  1. A piskótához a megtisztított cukkinit a banánnal és a tejjel mixeld össze
  2. Keverd össze a száraz alapanyagokat
  3. Öntsd hozzá a cukkinis keveréket, majd keverd össze alaposan
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a masszát
  5. Süsd 180 fokon 35percig
  6. A krémhez válaszd ketté a tojásokat
  7. A sárgáját turmixold össze a datolyával, kávéval és a mascarpone-val
  8. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan öntsd hozzá a mascarponés keveréket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése