Chia magos - zöldborsós kölesfasírt

chia_magos_zoldborsos_kolesfasirt.jpg

Hozzávalók:

 

1,5 csésze köles

2 ek chia mag

1 nagy vöröshagyma

30 dkg zöldborsó

1 csokor petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

4 ek citromlé

3 tk pirospaprika por

bazsalikom

bors/borspótló

Elkészítés:

 

A kölest jól megmossuk, kétszer annyi vízben puhára főzzük.

Közben keverjük ki a chia magot 6-7 evőkanál vízzel, hagyjuk állni, míg zselés állagú nem lesz.

 

Pároljuk meg a vöröshagymát kevés vízzel, tegyük hozzá a zöldborsót, a préselt fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.

 

Egy tálban keverjük össze a főtt kölest a párolt borsóval, a zselés állagú chia maggal. Tegyük bele az apróra vágott petrezselymet, pirospaprika port és a frissen facsart citromlevet.

 

Evőkanál segítségével formázzunk a masszából fasírtokat.

 

Kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 180 fokon, közben fordítsuk meg egyszer.

Tálaljuk friss salátával, párolt zöldségekkel vagy kovászos uborkával.

 

Miért jó a chia mag?

- koncentrált szuperélelmiszer

- hatalmas a tápértéke

- kiváló omega-3 zsírsav-, antioxidáns-, élelmi rost-, vitamin- és ásványi anyag forrás

- vízzel keverve jó tojáspótló

- gluténmentes

- méregtelenítő hatású

- fitten tart, lassítja az öregedést