Oldalak

2017. szeptember 29., péntek

répás almás pite

Nézzük mi van a kamrában :D. Répa,alma..hmm..mi is készülhet ezekből a finomságokból? Egy klasszikus édesség amiért mindenki oda van? Igeeen! Pite készült, jó sok fahéjal (mert az alma, fahéj, répa trió verhetetlen:) )

Hozzávalók
a tésztához
  • 2alma
  • 150gr tejföl
  • 150gr zabliszt
  • 80gr kókuszliszt
  • 20gr útifűmag héj
  • 3ek cukormentes sárgabarack lekvár
  • Fél citrom leve
a töltelékhez
  • 4répa
  • 2alma
  • 1narancs leve
  • fahéj
Így készítsd
  1. A tésztához pürésítsd az almát, majd a tejföllel, lekvárral és a citromlével keverd össze
  2. A száraz összetevőket keverd össze egy külön tálba, majd az almapürével alaposan gyúrd össze
  3. Nyújtsd ki a tészta háromnegyedét
  4. Tedd sütőbe 180fokre 15percig
  5. Addig elkészítjük a tölteléket; Reszeld la a répákat és az almákat
  6. Facsard hozzá egy narancs levét, majd tegyél hozzá fahájat ( ha nem elég lágy a töltelék, előfőzheted, mert akkor enged egy kis levet az alma)
  7. Tölts meg a töltelékkel az elősütött tésztát, majd a maradékot is nyújtsd kis
  8. Vágj csíkokat és helyezd rá olyan formában, hogy rácsos pitét kapj


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése