Oldalak

2017. október 16., hétfő

Tepsis káposztás lángos


A nyárnak sajnos már végre, de a lángosnak nincsen. Egy igazán finom kelt tésztás étel, amiből egyből dupla adagot készíts, mert garantáltan el fog fogyni. 



Hozzávalók
  • 450gr párolt káposzta
  • 200gr zabliszt
  • 100gr lenmagliszt
  • 25gr friss élesztő
  • 100ml tej
  • só, bors
Így készítsd
  1. A káposztát reszeljük le, majd pároljuk meg
  2. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben
  3. Keverjük össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a káposztát és az élesztőt
  4. Dagasszuk a tésztát 5 percig
  5. Tegyük meleg helyre, és egy órán keresztül kelesszük
  6. Formázzunk kis golyókat, majd lapítsuk ki
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kisütjük légkeverésen 20perc alatt 180fokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése