Oldalak

2017. október 23., hétfő

Rakott csicsóka

Épp tegnap meséltem a barátnőmnek a mami legendás rakott krumplijáról, és hát mit is mondjak... összefolyt a nyál a számban. Nem bírtam magammal, muszáj voltam valami hasonlót készíteni. A krumpli helyett egy szuper zöldséget választottam: csicsókát. Ez életem első csicskókás receptje, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Nagyon egészséges, ajánlott a diétázóknak, cukorbetegeknek is, magas a rosttartalma, ezáltal segíti az emésztést. Segít meggátolni a szénhidrátok felszívódásátés tele van antioxidánsokkal, ezek mellett szuper finom. Kell ennél több?

Hozzávalók
  • 800gr csicsóka
  • 200gr tejföl
  • 50gr light sajtkrém
  • 150gr szeletelt sajt
  • 150gr szeletelt sonka
  • só, oregánó, majoranna, bazsalikom
Így készítsd
  1. Tedd fel főni a csicsókát
  2. Ha megfőtt pucold meg és szeleteld fel
  3. A tejfölt, a sajtkrémet, és a fűszereket keverd össze és forgasd meg benne a csicsóka szeleteket
  4. Vajazz ki egy jénai tálat és pakold bele a csicsókát
  5. Helyezd rá a sonka szeleteket, majd a sajtot, majd ismételd meg még kétszer
  6. 180fokon 40perc alatt süsd készre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése