Pritaminpaprikás édesburgonya fasírt

pritaminpaprikas_edesburgonya_fasirt.jpg

Hozzávalók:

 

1kg hámozott, felkockázott édesburgonya

1 pritaminpaprika apró kockákra vágva

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb lilahagyma

1 kisebb vöröshagyma

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

4 tk szójaszósz

3 tk só

bors ízlés szerint

olívaolaj sütéshez

Elkészítés:

 

A felkockázott édesburgonyát kevés vízzel puhára pároljuk, leszűrjük. Krumplinyomóval pépesítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ragadós tészta lesz az eredmény, ha szükséges, tegyünk hozzá még kevés lisztet. Evőkanállal szaggatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben, olívaolajjal kikent tepsiben sütjük, míg jól megpirulnak a fasírtok.