Minestrone leves fettuccine tésztával

minestrone1.jpg

Hozzávalók:

 

1 kisebb cukkini

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 kisebb zellergumó

1 nagy vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyem aprítva

2 db közepes burgonya

1 konzerv sűrített paradicsom

1 konzerv fehér bab

2 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 tk vegamix

bazsalikom, só ízlés szerint

víz

3-4 marék fettuccine tészta

olívaolaj

 

 

tálaláshoz pirított kenyér

2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, burgonyát és a babérlevelet. A cukkinit később tesszük bele. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fűszerezzük, beleöntjük a sűrített paradicsomot is. Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a leszűrt, átmosott babot és a fettuccine tésztát. Úgy időzítsük, hogy a maradék főzési idő megfeleljen a fettuccine csomagolásán leírtaknak. A végén kevés olívaolajat csurgatunk bele.

Fokhagymával dörzsölt pirított kenyérszeletekkel fogyasztjuk.