Oldalak

2018. február 2., péntek

Képviselő fánk

Krémesnek indult, de cseppet sem bánom, hogy ez lett belőle. Nagyon finom lett! Mindenkinek ajánlom, ha egészségesre és finomra vágyik. Cukor és gluténmentes, ráadásul bűntudatmentes is. 

hozzávalók
  • 25gr hajdinaliszt
  • 75gr barnarizs liszt
  • 15gr útifűmaghéj
  • 60gr édesítőszer
  • 2 tojás
  • 200ml víz
  • 1tk sütőpor
  • 30gr vaj
krémhez
  • 1csomag vaníliás pudingpor
  • 40gr édesítőszer
  • 400ml tej
habhoz
  • 100gr sajtkrém
  • 2tojásfehérje
  • 2ek édesítőszer
így készítsd
  1. A tésztához főzd fel a vizet a cukorral és a vajjal, majd húzd le a tűzről
  2. öntsd bele a liszteket, útifűmaghéjat és a sütőport, és add hozzá a tojásokat is
  3. tedd félre fél órára
  4. sütőpapírra adagolj kis kupacokat kanál segítségével és süsd ki 180 fokon 30 perc alatt
  5. a krémhez főzd fel a pudingport a tejben édesítővel, majd ha kihűlt, keverd hozzá a sajtkrémet
  6. A habhoz gőz felett verd habbá a tojásfehérjét édesítőszerrel, míg fényes nem lesz 
  7. Tegyél egy korongra krémet, majd habot, majd még egy korongot a tetejére

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése