Datolyás-csokis vegán muffin

muffin_ok.jpg
Hozzávalók 24 darabhoz:

 

2 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 csésze finomliszt

¾ csésze kókuszvirág cukor

2 tk szódabikarbóna

1 kk fahéj

1 zacskó foszfátmentes sütőpor

1 csésze mazsola

fél csésze magozott datolya aprítva

fél tábla étcsokoládé aprítva

¾ csésze olaj

1 csésze növényi tej

1 csésze víz


Elkészítés:

 

Egy tálban összekeverjük a liszteket, cukrot, szódabikarbónát, fahéjat és a sütőport.

Beletesszük a megmosott mazsolát, datolyát és az aprított csokoládét.

Egy másik tálban összekeverjük az olajat, növényi tejet és a vizet.

A nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük, jól kikeverjük, lágy tésztát kapunk.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Papírral kibélelt muffinsütő formába kanalazzuk a tésztát. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

10 perc után a kész muffinokat tegyük hűlni rácsra.

 

TIPP: Díszíthetjük szeletelt mandulával