fűszeres ropogós csicseriborsó csipsz
Cukormentes Gluténmentes Gyors Magyaros Nyár Olajmentes Olcsó Ősz Receptek Szójamentes Tavasz Tél

Fűszeres csicseriborsó nasi

Főétel mellé, vendégvárónak, vagy filmezéskor ropogtatva egyaránt nagyon jó választás a fűszeres, ropogós csicseriborsó “csipsz”. Egyszerűen elkészíthető sütőben.

Hozzávalók:
1 nagy konzerv csicseriborsó
1 evőkanál fűszerkeverék (később kifejtem)

Elkészítés: alaposan csöpögtessük le a csicseriborsót egy szűrő segítségével, majd egy nagy tálba téve forgassuk össze a fűszerekkel úgy, hogy egyformán fűszeresek legyenek. Majd sütőpapíron, tepsiben terítsük szét őket, és (ha lehet, légkeveréses) sütőben, alacsony hőfokon, kb. 150 fokon süssük fél óráig úgy, hogy kb. 10 percenként kicsit átkevergetjük őket.

Fűszerezési ötletek:

Ha nem szereted a bolti fűszerkeverékeket, az alábbi kombinációk nagyon finomak.

  • só, gyömbér és fokhagymagranulátum
  • só, pici cukor, pirospaprika, fokhagymagranulátum, bors, kömény, majoránna, vöröshagymapor – magyaros jellegű lesz belőle
  • só, kakukkű, oregano, bazsalikom
  • vegán tejpor, sörélesztőpehely, só, szárított metélőhagyma (lehetőleg porrá őrölve mozsárban) – hagymás-tejfölös feeling lesz belőle
  • só, pici cukor, pirospaprika, fokhagymagranulátum, bors, gyömbér, szerecsendió, tárkony, vöröshagymapor
  • paradicsompor, hagymapor, fokhagymapor, bazsalikom, pici cukor – olaszos feeling lesz belőle