Mangó lekvár

Néhány hete beléptem egy befőzős csoportba. Irtó jó receptekkel és ötletekkel találkoztam, és amikor egyik nap szembejött velem a mangó lekvár, nagyon irigykedtem. Azt hiszem, a mangóhoz India miatt érzelmileg is kötődöm. Aztán tegnap láttam egy bejegyzést valahol, hogy az egyik áruházlánc 189 Ft-ért adja a mangó, és úgy éreztem, eljött a mangó lekvár ideje. Fogtam a kosarat, és elindultam beszerezni az alapanyagot. Az üzletben valóban gyönyörű mangók voltak, nagyok és érettek, viszont egyáltalán nem olcsón. Ez némi csalódást okozott, de akkor már nagyon elszánt voltam, nem mehettem haza üres kézzel. Végül 4 csodaszép mangó utazott velem haza.

Hozzávalók:

4 db nagy, érett mangó

3 közepes alma

1,5 dkg pektin

3 ek Dia-Wellnes 1:4 cukorhelyettesítő

2 evőkanál rózsavíz

Megpucoltam, lereszeltem a mangókat, szintén megpucolva, felkockázva, hozzáadtam az almát, hogy növelje a mennyiséget. Úgy gondoltam, a semleges ízű alma nem fogja elnyomni a mangó aromáját. Az előkészített gyümölcsöt lábosba raktam, majd hozzákevertem 1,5 dkg pektint és 3 ek Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt. Feltettem főni, és amikor átmelegedett, botmixerrel pürésítettem. Forrás után még 5 percig főztem, a legvégén pedig hozzákevertem 2 evőkanál rózsavizet. Ebből a mennyiségből 6 kisüveg lekvár lett, melyek a befőzőautomatába kerültek, 95 fokon 35 percig fürdőztek. Isteni illata és csodás színe lett!

Mangó lekvár
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek