2020. január 18., szombat

Kesudiós datolyaszelet

Egyre több helyen lehet kapni egészséges nasikat, mint pl. ilyen datolyaszeletet. Csak egy gond van vele, hogy nagyon drága. A LIDL-ben ez 250 Ft, de a DM-es sem olcsóbb. Az általam készített annyiban különbözik a boltitól, hogy én tettem bele zabpelyhet is, hogy a felszívódása lassabb legyen. Szóval elő a konyhai robotgéppel, 15 perc alatt el is készül kb. 30 db finomság.




Hozzávalók:
  • 50 dkg puha datolya (nem kell áztatni!)
  • 15 dkg kesudió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • 8 dkg zabpehely
Extra:
  • kókuszreszelék
  • puffasztott köles vagy tönkölybúza
  • aszalt áfonya vagy cseresznye
Elkészítése:
  1. A kesudiót kávédarálón daráld puhára.
  2. A datolyát késsel darabold fel, majd tedd bele a robotgépbe. Add hozzá az összes hozzávalót.
  3. Akkor jó, hogy a kezeddel egy keveset összenyomol, és masszává áll össze.
  4. Ez így már nagyon finom, de tehetsz bele az extrákból. Arra figyelj, hogy csak ízesítsd vele (3-4 ek.), mert ha sokat teszel hozzá, akkor nem fog összeállni szeletté.
  5. Kézzel gyúrd össze egy masszává, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Nyújtás közben a széleit tömörítsd.
  6. Ha szép téglalapod lesz, akkor éles kézzel szeleteld fel, majd a szeletek széleit formázd meg.
Én hűtőben tartom, mert így szilárdabb lesz az állaga. Hetekig eláll, ha marad :)