Hozzávalók:
- 50 dkg nagyszemű zabpehely
- 20 dkg dió
- 10 dkg kesudió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg puffasztott tönkölybúza vagy rizs
- 1 tábla 70%-os étcsoki
- 1 mokkáskanál vaníliapor
- szárított narancshéj vagy 5-6 csepp narancsolaj
Elkészítése:
- A csokit vízgőz felett olvaszd fel.
- Egy zsírpapíros tepsibe szórd bele a puffasztott tönkölybúzát, majd öntsd rá az olvasztott csokit. Kézzel jól keverd össze, hogy a csoki mindenütt bevonja a puffasztott szemeket.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tedd be, majd süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós lesz.
- Néha keverd meg, majd hagyd kihűlni.
- Közben egy másik tepsibe tedd a zabpelyhet a durvára vágott dióval, és ezt is pirítsd meg a sütőben, amíg illatozni nem kezd (kb. 20 perc).
- A kesudiót kávédarálón daráld meg.
- Keverd össze a kihűlt csokis szemeket a zabos-diós keverékkel. Add hozzá a kókuszreszeléket, a darált kesudiót és fűszerezd.
- Zárható dobozban tartsd.