2020. január 19., vasárnap

Diós granola csokis puffasztott tönkölybúzával

Amikor a kisebb lányom a nővéremnél töltötte a téli szünetet, ott evett LIDL-s granolát, ami nagyon bejött neki. Számomra nagyon drága, mert 3-4 adag jön ki csak belőle, és több, mint 1000 Ft. Szóval úgy gondoltam, hogy rekonstruálom, és megalkotom a saját csokis puffasztott tönkölybúzás granolát.




Hozzávalók:
  • 50 dkg nagyszemű zabpehely
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg kesudió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg puffasztott tönkölybúza vagy rizs
  • 1 tábla 70%-os étcsoki
  • 1 mokkáskanál vaníliapor
  • szárított narancshéj vagy 5-6 csepp narancsolaj

Elkészítése:
  1. A csokit vízgőz felett olvaszd fel.
  2. Egy zsírpapíros tepsibe szórd bele a puffasztott tönkölybúzát, majd öntsd rá az olvasztott csokit. Kézzel jól keverd össze, hogy a csoki mindenütt bevonja a puffasztott szemeket.
  3. 150 fokra előmelegített sütőbe tedd be, majd süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós lesz.
  4. Néha keverd meg, majd hagyd kihűlni.
  5. Közben egy másik tepsibe tedd a zabpelyhet a durvára vágott dióval, és ezt is pirítsd meg a sütőben, amíg illatozni nem kezd (kb. 20 perc).
  6. A kesudiót kávédarálón daráld meg.
  7. Keverd össze a kihűlt csokis szemeket a zabos-diós keverékkel. Add hozzá a kókuszreszeléket, a darált kesudiót és fűszerezd.
  8. Zárható dobozban tartsd.