Barackos kölestúró krém:
200 g köles
1 nagy konzerv barack és a leve (kb. 4 dl)
3 dl növényi tej
3 púpozott evőkanál kukorica tejpor
1 citromhéj reszelve
3 dl tejszínhab felverve
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
60 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
140 g fehér tönköly liszt
80 g cukor
60 g olvasztott margarin
0.5 sütőpor
1 dl zabtejszín
Először is a kölestúrót készítjük el. Feltesszük a kölest a növényi tejbe és a baracklébe főzni, és a 3 kanál kukoricatejport is beletesszük. Hozzávetőlegesen a 7 dl folyadékban, forrás után még 8-10 percig főzzük, majd lefedve félre tesszük hűlni. Hűlés közben a citrom héját is belereszeljük.
Alapvetően nem kell bele a baracklé, növényi tejben is biztosan finom, de egy próbát megér...
A pitéhez összekeverjük a hozzávalókat, majd készre gyúrjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe helyezzük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Míg a kölestúró kihűl, és a tészta megsül, a tejszínhabot felverjük nagyon kemény habbá.és a hűtőszekrénybe tesszük. (A Schlagfix édesített tejszínhabját ajánlom, mert valóban kemény hab készíthető belőle.)
Mikor minden kihűlt (és ez nagyon fontos az összeállításhoz), összekeverjük óvatosan. De csak akkor, ha valóban minden kihűlt, mert különben folyóssá válhat a túrókrémünk. Miután összekevertük, a feldarabolt barackot is beleforgatjuk, végül a túrókrémünket a pitére helyezzük.
Érdemes állni hagyni egy éjszakán keresztül, mert másnapra válik igazán szeletelhetővé.
Jó étvágyat!