Anett receptjét próbálhatjuk ki:
Hozzávalók:
300g sütőtök
1 nagy fehér főzőhagyma
100g vegán vaj
250g risottto rizs
8 dl zöldség alaplé
só, bors
100g vegán parmezán
3 dl tejszín
3-5 szál kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
A sütőtököt 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sütőben megsütjük kakukkfűvel, rozmaringgal és a 2-3 gerezd fokhagymával és meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.
Ha megsült és kihűlt akkor a zöldség alaplével összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés vegán vaj és olíva olaj keverékén megfuttatjuk, de fontos, hogy ne barnuljon be, csak fehéredjen ki. Utána belerakjuk a rizst és lepirítjuk. A sütőtökös alaplével öntjük fel, úgy hogy a lé éppen csak ellepje a rizst. Állandóan kavargatni kell. Fontos, hogy az alaplé végig forró legyen, érdemes a tűzön tartani, hogy gyöngyözzön. Addig ismételjük a felöntést az alaplével amíg meg nem fő a rizs. A végén beletesszük a vegán vajat és a vegán parmezánt és összekeverjük.
Grillezett teriyaki tofu
A füstölt tofut kevés kókuszolajon arany barnára megpirítjuk, leöntjük az olajat alóla és meglocsolom szójaszósszal. Azzal is pirítom amíg sötétbarna nem lesz.
Jó étvágyat!