közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Sütőtökös, kakukkfüves- rozmaringos rizottò grill teriyaki tofuval

2020. június 23. - Zsokriszta

 

viber_kep_2020-06-22_16-15-16.jpg

 Anett receptjét próbálhatjuk ki:

 

Hozzávalók:

300g sütőtök

1 nagy fehér főzőhagyma

100g vegán vaj

250g risottto rizs

8 dl zöldség alaplé

só, bors

100g vegán parmezán

3 dl tejszín

3-5 szál kakukkfű

2-3 gerezd fokhagyma

 

A sütőtököt 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sütőben megsütjük kakukkfűvel, rozmaringgal és a 2-3 gerezd fokhagymával és meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.

Ha megsült és kihűlt akkor a zöldség alaplével összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A hagymát apróra vágjuk, kevés vegán vaj és olíva olaj keverékén megfuttatjuk, de fontos, hogy ne barnuljon be, csak fehéredjen ki. Utána belerakjuk a rizst és lepirítjuk. A sütőtökös alaplével öntjük fel, úgy hogy a lé éppen csak ellepje a rizst. Állandóan kavargatni kell. Fontos, hogy az alaplé végig forró legyen, érdemes a tűzön tartani, hogy gyöngyözzön. Addig ismételjük a felöntést az alaplével amíg meg nem fő a rizs. A végén beletesszük a vegán vajat és a vegán parmezánt és összekeverjük.

 

Grillezett teriyaki tofu

A füstölt tofut kevés kókuszolajon arany barnára megpirítjuk, leöntjük az olajat alóla és meglocsolom szójaszósszal. Azzal is pirítom amíg sötétbarna nem lesz.

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr8315910526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása