közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Tavaszi káposztafőzelék

2020. május 08. - Zsokriszta
img-9fd2d13644ca8c8d182a4549e0b16e82-v.jpg
Gabi receptje:
    Hozzávalók:
  • 3 szál újhagyma
  • 1 fej káposzta
  • 1 alma
  • yofu ( vagy növényi tejszín + citrom)
  • liszt a habaráshoz
  • só, kömény

Van a Lidlben finom új káposzta, kis fejek. Csináltam belőle rendhagyó főzeléket (Mautner Zsófi után szabadon, aki kaporral és egressel szokta, én kicsit szelidítettem rajta.
Megfonnyasztottam 1 kanál olajon és 2 kanál vizen 3 szál újhagymát, rádobtam a felszeletelt káposztát, sót, őrölt köményt. Saját gőzében lassan pároltam fedő alatt. Amikor majdnem puha, hozzátettem egy közepes almát, vékonyra szeletelve, összepároltam. A végén behabartam, most yofu helyett (nem volt itthon) szójatejszínnel, kis liszttel, egy citrom levével. Utánasóztam, felforraltam, kész. Nagyon üde, friss, tavaszi. Ha valaki szereti, kapor ebbe is mehet, bár az elviszi a már így is pikáns, finom ízt más irányba.

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2115671058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása