közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Rakott kelbimbó rozspehellyel

2020. április 24. - Zsokriszta

 

img-0d3cf2288c38cf44af11a19c37d0b3df-v.jpg

Anna receptje:

Hozzávalók:
  • fél kg-1kg kelbimbó
  • egy konzerv vagy mélyhűtött kukorica
  • sörélesztőpehely
  • vegán Krémsajt
  • yofu vagy Dr Oetker tejföl és víz
  • zabtejszín
  • feketesó (sima só is lehet)
  • kurkuma
  • alsan vaj (bármilyen vegán vaj jó)
  • zsemlemorzsa

Megfőzzük a kelbimbót sós vízben. Beáztatjuk langyos vízbe a rozspelyhet. A főtt kelbimbót, beáztatott rozspelyhet, kukoricát rétegeljük. 
Kivajazzuk és meghintjük zsemlemorzsával a jénait. Az első réteg kelbimbó közé szórunk rozspelyhet, majd szósszal leöntjük, bele kukoricát szórunk. Így rétegezzük, a legutolsó réteg a szósz amit megszórunk zsemlemorzsával, ami sütéskor piros ropogósra sül.
A szósz: 
A Yofut vízzel, feketesóval, krémsajttal, zabtejszínnel, kurkumával, levesporral összeturmixoljuk, hogy kellemesen folyós és csomómentes legyen. 
A rétegeket lehet dúsítani morzsolt tofuval is vagy reszelt sajttal, sörélesztőpehellyel.
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr4815638200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása