Anna receptje:
Hozzávalók:
- fél kg-1kg kelbimbó
- egy konzerv vagy mélyhűtött kukorica
- sörélesztőpehely
- vegán Krémsajt
- yofu vagy Dr Oetker tejföl és víz
- zabtejszín
- feketesó (sima só is lehet)
- kurkuma
- alsan vaj (bármilyen vegán vaj jó)
- zsemlemorzsa
Megfőzzük a kelbimbót sós vízben. Beáztatjuk langyos vízbe a rozspelyhet. A főtt kelbimbót, beáztatott rozspelyhet, kukoricát rétegeljük.
Kivajazzuk és meghintjük zsemlemorzsával a jénait. Az első réteg kelbimbó közé szórunk rozspelyhet, majd szósszal leöntjük, bele kukoricát szórunk. Így rétegezzük, a legutolsó réteg a szósz amit megszórunk zsemlemorzsával, ami sütéskor piros ropogósra sül.
A szósz:
A Yofut vízzel, feketesóval, krémsajttal, zabtejszínnel, kurkumával, levesporral összeturmixoljuk, hogy kellemesen folyós és csomómentes legyen.
A rétegeket lehet dúsítani morzsolt tofuval is vagy reszelt sajttal, sörélesztőpehellyel.
Jó étvágyat!