közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Áfonyás-pisztáciás kesusajt

2020. április 10. - Zsokriszta

img_20200410_095943.jpg



 

Hozzávalók:

  • 200 g kesudió (pörkölt, sótlan)
  • 1 pohár creme vega (Dr.Oetker)
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • tarkabors
  • pisztácia (pörkölt, sós)
  • vörösáfonya (aszalt)

 

 A kesudiót  és a Dr. Oetker vegafölt egy turmixgépbe rakom, sózom, citromlét teszek hozzá, és krémesre turmixolom. A kesudió talán lehet sós is, akkor nyilván kevesebb sót kell beletenni, de én ebben az esetben az Aldis pörkölt sótlan kesuját használtam. A Dr. Oetker egy elég tömény termék, de ehhez a sajthoz pont az kell, mert így a hűtőben jobban megkeményedik a sajtunk. ( Egyéb szójajoghurttól valószínüleg túl krémessé és formázhatatlanná válik.)

 Mikor kész a sajtkrém, kivesszük a turmixgépből és egy tálba helyezzük. Ezután hozzákeverjük a sörélesztőt. Érdemes megkóstolni a krémünket, mert itt még ízesíthetjük a számunkra megfelelő módon. Ha megvagyunk, megy a hűtőbe pihenni, hogy henger formára tudjuk alakítani 2-3 óra múlva.

 Ha a krém már formázható (nem lesz kemény az állaga, ehhez a művelethez kell egy kis türelem) apróra vágunk egy maréknyi vörösáfonyát, ezután megpucoljuk, majd darabosra vágjukm a pisztáciát, és mozsártörőbe a tarkaborsot is összezúzzuk. Ennek a három összetevőnek az elegye fogja borítani a sajtunkat. Az aránya mindig tőlünk függ. Javaslom, hogy a pisztáciából legyen jóval több, mert az áfonya édes íze, illetve a bors aromája nagyon el tudja venni a kesukrém jellegzetes finom sajt ízét. Tehát a legtöbb a pisztácia, aztán az áfonya és végül valamennyi tarkabors mehet az "elegybe".

 Kissé vizes kézzel megpróbálunk hengert formázni a sajtunkból és ha kész, óvatosan beleforgatjuk az előre elkészített pisztáciás-áfonyás-tarkaborsos mixbe. Ha nem megy a henger formázás, sajtgolyókat is készíthetünk.

  Jó étvágyat!

img_20200410_095933.jpg

 

 

img_20200409_165735.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3915602220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása