Tripla zöld: spárga, spagetti, brokkoli | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tripla zöld: spárga, spagetti, brokkoli
Háromféle zöld étel, három elkészítési mód, három élmény!

Történt pár napja, hogy le volt értékelve a spárga. Pont aznap fogyott el az előző adag, de azért megvettem, mert spárgát tényleg most kell enni. :)
TIPP: Apropó, tudod, mi a spárga titka? Úgy kell tárolni, mint a virágot! Ha vízbe állítod, nagyon sokáig friss marad, nem kókad le, nem puhul meg. Így most sem volt baj, hogy pár nap elteltével jött meg az ihletem. :)

Teljesen ki vagyok éhezve a zöld ételekre, hiába ment egész télen és tavasszal reggelente a zöldturmix és a jobbnál jobb főzelékek is rendszeresen. Képzelem, hogy ki lehet az, aki még ilyeneken se élt az utóbbi hónapokban!
Én nem szégyellem, amikor beszabadulok a zöldség-gyümölcs részre, nincs az a hatalmas bevásárló kosár, amit meg ne tudnék tölteni. :))

Bevallom, ma a spárga a főszereplő, ez hozza az idényt, a meglepetés-ízeket, de a másik két ételt is ugyanannyira élveztem. Sőt, szuperul kiegészítik egymást egy tányéron az érettebb és natúrabb ízek.  A spárgával kell minimálisat bűvészkedni, de amíg az fél óra alatt megsül a sütőben, a többit simán elkészítheted. Elárulom: nem lesz nehéz.. ;)

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spárga
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk balzsamecet
  • 1 hatalmas kk tahini :)
  • kis marék brokkoli és rá citromlé
  • 500 g spagetti tészta
  • pesztó, amennyi belefér (sokfélét lehet kapni, ha vegánt keresel, ajánlom a DM Bio márkájút)
  1. Szóval, indíts a spárgával. Egy pohárban keverd össze az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, a balzsamecetet és a tahinit. A botturmix nagyon praktikus erre a célra, szép, homogén szószt készít 10 mp alatt.
  2. A megtisztított spárgákat tedd egy sütőtálba és forgasd össze az öntettel. Ne felejtsd el megsózni!
  3. Forró sütőben süsd 15-20 percet, amíg a virágai ropogósak lesznek.
  4. Eközben főzd ki a tésztát, majd még melegen keverd be a pesztóval. Istenien be fogja szívni az ízeket, meglátod!
  5. A brokkolit én csak megtisztítottam, kis darabokra vágtam, és bedobtam lobogó, sós vízbe. (Szemed rajta, ne hagyd ki, amint hirtelen az amúgy is gyönyörű színe még erősebb lesz! – a klorofil szabadul fel ilyenkor.) Pár perc után ki kell venni, és rögtön hideg vízbe tenni, ettől marad gyönyörű, élénk színű és roppanós. Egy kis citromlevet csepegtettem rá, nekem ennyi elég is volt, hiszen a másik két étel éppen erős ízű volt mellette.
  6. Egy tálon rendezgesd el a spagettit, a spárgát és a brokkolit. :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.