Anett receptje:
Hozzávalók:
• 20 dkg barna rizsliszt
• 15 dkg köles liszt
• 20 dkg eritrit
• 1 cs sütőpor
• kb negyed kk szódabikarbóna
• 2 dkg útifűmaghéj
• 0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
• 2,5 ek olaj / kókuszolaj
• 4 dl víz
• 2 ek almaecet
Töltelékhez:
• 1 zacskó puncs fűszerkeverék
• 2-3 ek karobpor
• 1 dl rizstejszín
• ízlés szerint édesítő
• kb 25 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18×23). 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket felet keresztben is elvágjuk.
Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Ezzel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Pár órára hűtőbe tesszük és elfogyasztjuk!
Jó étvágyat!