közös ötlet, közös blog

Vegán receptek tőlünk Nektek

Vegán receptek tőlünk Nektek

Puncs szelet (glutén és cukormentes)

2020. október 13. - Zsokriszta

 

viber_kep_2020-10-13_15-10-59.jpg

Anett receptje:

Hozzávalók:


• 20 dkg barna rizsliszt
• 15 dkg köles liszt
• 20 dkg eritrit
• 1 cs sütőpor
• kb negyed kk szódabikarbóna
• 2 dkg útifűmaghéj
• 0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
• 2,5 ek olaj / kókuszolaj
• 4 dl víz
• 2 ek almaecet

 

Töltelékhez:
• 1 zacskó puncs fűszerkeverék
• 2-3 ek karobpor
• 1 dl rizstejszín
• ízlés szerint édesítő
• kb 25 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18×23). 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

 

Ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket felet keresztben is elvágjuk.
Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Ezzel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Pár órára hűtőbe tesszük és elfogyasztjuk!

Jó étvágyat!

 

viber_kep_2020-10-13_15-10-40.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6816238004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása