Ebben a granolában tobzódnak a kalciumok. Kezdve a szezámmagkrémmel, folytatva a datolyával, a mandulával... mind-mind kiemelkedő kalcium-tartalommal bír. Remek reggeli kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Hozzávalók:
- 30 dkg nagyszemű zabpehely
- 15 dkg szeletelt és egész szemes mandula (vágd kis darabokra) vegyesen
- 5 dkg napraforgómag
- 2 evőkanál kókuszchips (a Lidl-ben szoktam venni, nagyon finom 😀 )
- szórásnyi fahéj
- szórásnyi mézeskalács fűszerkeverék
- 5-6 csepp citromolaj (vagy vegyszermentes citrom resztelt héja)
- csipet só
Nedves összetevő:
- 15 dkg datolya
- 5 dkg tahini (szezámmagkrém, én a DM-ben vagy a müllerben szoktam venni)
- 7 dkg aszalt áfonya vagy más savanykás aszalvány (pl, szilva, sárgabarack)
Elkészítése:
- A száraz összetevőket egy tálban keverd össze.
- A datolyát vágd fel kis darabokra, majd önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
- Kb. 1 óra elteltével botixerezd össze.
- Keverd hozzá a tahinit.
- Az aszalványt vágd fel kis darabokra, majd keverd a datolyás-tahinis öntethez. Hagyd állni úgy 10-15 percet, hogy egy kis nedvességet magához vegyen. (Ne száradjon ki majd a sütés közben).
- Előmelegített sütőben 160 fokon mintegy 30-40 perc alatt süsd készre. Közben többször keverd meg (ez azért is fontos, hogy a gőz távozhasson a sütőből). Ne ijedj meg, hogy nedvesnek tűnik, a teljes kihűlés után száraz lesz.
- Teljes kihűlés után zárható üvegben tárold.