2021. január 2., szombat

Csokikrémes granola

A granola a legtökéletesebb, legegyszerűbb reggeli a rohanós napokon. Nem kell főzni, csak leöntjük növényi tejjel, megborítjuk egy marék gyümölccsel, és már ehetjük is. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg aprószemű zabpehely
  • 25 dkg nagyszerű zabpehely
  • 15 dkg szeletelt mandula (vagy a szemes mandulát vágd kis darabokra)
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg szezámmag
  • 3 dkg tökmag
  • csipet só
Csokikrém:
  • 5 dkg kesudiókrém vagy más magkrém (a DM-ben, Müllerben lehet kapni)
  • 2 banán
  • 15 dkg mazsola (az arany mazsola puhább, rögtön lehet botmixerezni)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/3 tk. vaníliapor
  • 5-6 csepp narancsolaj vagy vegyszermentes narancs héja

Elkészítése:

  • A zabpelyhet és a magvakat keverd össze.
  • A nedves összetevőket botmixerezd krémesre. Ha szárazabb a mazsolád, akkor a turixolt banánba tedd kb. 30-60 percre, hogy megpuhuljon.
  • Keverj mindent össze.
  • Zsírpapírral kibélelt tepsibe borítsd bele.
  • Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt süsd meg. Sütés közben 3-4 alkalommal keverd át.
  • Teljes kihűlés után zárható üvegben tárold.
Extra: 
  • Én még a kihűlés után szoktam beletenni 2-3 evőkanál kókuschipset, és 3-4 evőkanál darált lenmagot is.