A granola a legtökéletesebb, legegyszerűbb reggeli a rohanós napokon. Nem kell főzni, csak leöntjük növényi tejjel, megborítjuk egy marék gyümölccsel, és már ehetjük is.
Hozzávalók:
- 25 dkg aprószemű zabpehely
- 25 dkg nagyszerű zabpehely
- 15 dkg szeletelt mandula (vagy a szemes mandulát vágd kis darabokra)
- 5 dkg napraforgómag
- 5 dkg szezámmag
- 3 dkg tökmag
- csipet só
Csokikrém:
- 5 dkg kesudiókrém vagy más magkrém (a DM-ben, Müllerben lehet kapni)
- 2 banán
- 15 dkg mazsola (az arany mazsola puhább, rögtön lehet botmixerezni)
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/3 tk. vaníliapor
- 5-6 csepp narancsolaj vagy vegyszermentes narancs héja
Elkészítése:
- A zabpelyhet és a magvakat keverd össze.
- A nedves összetevőket botmixerezd krémesre. Ha szárazabb a mazsolád, akkor a turixolt banánba tedd kb. 30-60 percre, hogy megpuhuljon.
- Keverj mindent össze.
- Zsírpapírral kibélelt tepsibe borítsd bele.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt süsd meg. Sütés közben 3-4 alkalommal keverd át.
- Teljes kihűlés után zárható üvegben tárold.
Extra:
- Én még a kihűlés után szoktam beletenni 2-3 evőkanál kókuschipset, és 3-4 evőkanál darált lenmagot is.