Tejszínes gombás, fehérboros spagetti | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tejszínes gombás, fehérboros spagetti
Ha szeretnéd, akár házi vegán főzőtejszínnel

Nem nehéz betenni a spejzba egy doboz növényi tejszínt, ezt aláírom. Viszont előfordulhat, hogy már felhasználtad a tartalékot, amikor egy ilyen tésztára vágysz, nem? Ha még vannak kétségeid afelől, hogy nekikezd-e a házi verziónak, megsúgom, hogy a magtejszín finomabb szokott lenni, mint a dobozos változatok. Tisztább is, adalék- és tartósítószerek sincsenek benne. Próbáld ki mindenképpen!

>>> Ha magad készíted a tejszínt, akkor először ennek kezdj neki. Enyhén szólva nem bonyolult, hiszen a napraforgómagot egyszerűen be kell áztatni és aztán krémesre turmixolni. Használj forró vizet, és fél órát hagyd benne a magokat. Ennyi idő alatt fel fog puhulni annyira, hogy teljesen krémesre tudd turmixolni. Használj új vizet, kb. annyit, amennyi ellepi, és egy botmixer 2 perc alatt elvégzi neked, amit kell. Savanyítsd citromlével és ne maradjon ki egy csipet édes íz sem. Arra figyelj, hogy a vizet óvatosan adagold hozzá, mert kivenni már nem tudod. Persze nem nagy gond ha kicsit híg, mert egyszerűen lefőzöd majd a levét.
Viszont ha tényleg túl sok a víz, akkor sajnos előfordulhat, hogy nem lesz krémes a tejszíned, csak pörögnek majd a vízben a magok.

És akkor most jöjjön a tészta receptje, amihez a bio gombát a Chefgomba biztosította.

Hozzávalók 2-3 adag szószhoz:

  • 300 g gomba
  • 100 ml növényi tejszín VAGY: 50 g napraforgómag +1 kk citromlé +1 csipet cukor
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 ek friss rozmaring (vagy a fele szárítva)
  • 1 gerezd fokhagym
  • 1 mk só
  • bors
  • 5 ek olívaolaj
  1. A gombát olajon pirítsd sóval és borssal, majd 10 percig kevergesd, amíg a leve elfő.
  2. Ezután locsold meg fehérborral. Ízesítsd a lereszelt fokhagymával, és keverd hozzá a tejszínt is.
  3. Hagyd rotyogni, amíg besűrűsödik.
  4. Ennyi! Közben azért főzz tésztát is magadnak. ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 25 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi tejtermékek

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.