Gombapaprikás laskából vegán nokedlivel | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Gombapaprikás laskából vegán nokedlivel

A gombapöri egy klasszik húsmentes étel a “véletlenül vega” dolgok közül, amit már a nagymamád is jól ismert, és azóta sem ment ki a divatból. Most bevetsz pár trükköt és rögtön vegán lesz belőle! Bármilyen gombából működik, én most laskával készítettem. Hát, a gomba darabolásnál kicsit elbizonytalanodtam, mert elég furán fest, de megnyugtatlak, ez csak átmeneti. Ha odaérsz, majd te is meglátod, amit egy kicsit talán most a lenti képen is: a csíkozott nyers laska olyan, mint a pacal… – na, jó, befejeztem. :)) Szóval, kicsit ijesztő volt, de nem csüggedtem, és a végeredmény kárpótolt.
Istenit ettünk! :)

Természetesen a nokedli is vegán, amihez rendesen profi nokkedliszaggató és lapát dukál. Tudom, ultra gáz, de az enyém nemrég a költözésben eltűnt. Ha te sem találod, mondok egy alternatívát: a nagylyukú reszelő fonákja és egy tiszta spakli is tökéletesen megoldja. Gyönyörű lesz a nokedlid!!!

Hozzávalók 4 személyre

  • 600 g laskagomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • 1 mk kakukkfű
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 100 g növényi tejszín

A vegán nokedlihez:

  • 180 g simaliszt
  • 90 g csicseriborsó liszt
  • só, víz
  1. A pörkölthöz a gombát vágd csíkokra, a hagymákat pedig apróra.
  2. A vöröshagymát pirítsd meg egy kis olajban, ha majdnem kész, borítsd bele a fokhagymát is.
  3. Dobd rá a gombát, a fűszereket, és pirítsd át magában. Jöhet a liszt, hintsd meg vele, és jól keverd el. Ezután önts alá kis vizet, és főzd meg a pörköltedet.
  4. Amikor kész, keverd el benne a növényi tejszínt, és hagyd, hogy egyet rottyanjon még.
  5. Közben nekikezdhetsz a nokedlinek. Ehhez keverd össze a liszteket a sóval, majd adj hozzá annyi vizet, hogy híg massza legyen. Nyúlós állagot keress, de ne folyósat. Forralj egy nagy fazék vizet és nokedli szaggatóval eregesd bele a lobogó vízbe a tésztát. Várd meg, míg feljön a víz felszínére, aztán gyorsan szűrd le.
    A nokedlikészítés nem egy rakétatudomány, de jó ügyelni arra, hogy gyorsan dolgozz. Egyrészt ha elnyújtod a műveletet, a gőzben ráfő a tészta a szaggatóra. Másrészt könnyen előfordulhat, hogy mire az adagod végére érsz, az eleje rég szétfőtt a vízben.
    Tipp: Legjobb, ha két adagban dolgozol.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi tejtermékek
Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

 

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.