CHILIS SPAGETTI
2011.09.12
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg spagetti,
3-4 gerezd fokhagyma,
15 szál petrezselyemzöld,
chili ízlés szerint,
15 db koktélparadicsom,
őrölt bors,
(oliva)olaj.
Elkészítés:
A spagettit sós vízben kifőzzük.
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanál olivaolajat hevítünk. Rádobjuk a vékony karikákra vágott chilit, a zúzott vagy reszelt fokhagymát, és együtt pirítjuk 1-2 percig. Csipetnyi borsot hintünk rá, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy perc kevergetés után beleforgatjuk a rugalmasra főtt tésztát. Végül lazán belekeverjük a félbe vágott koktélparadicsomokat.
Tipp:
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanál olivaolajat hevítünk. Rádobjuk a vékony karikákra vágott chilit, a zúzott vagy reszelt fokhagymát, és együtt pirítjuk 1-2 percig. Csipetnyi borsot hintünk rá, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy perc kevergetés után beleforgatjuk a rugalmasra főtt tésztát. Végül lazán belekeverjük a félbe vágott koktélparadicsomokat.
Tipp:
A koktélparadicsom helyett hagyományos paradicsomot is használhatsz kimagozva, kockákra vágva.