Petrezselymes szendvicskrém | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Petrezselymes szendvicskrém

Na, az van, hogy ez a pástétom egy jó kenyérrel, vagy csak simán salátával mindent visz. :)
Akkor is, ha nem díjnyertes szépség, akkor is, ha teljesen alap növényi hozzávalókból van (sőt!). Eredeti görög recept, szóval nekem igazából más kérdésem nincs is. ;)

Szerintem ez így, ahogy van, egy teljes élvezeti értékű, ízbomba és laktató vegán pástétom, és nekem nem hiányzott belőle sem a tofu, sem a növényi tejszínek vagy növényi joghurtok.

Teljes kiőrlésű szárított rozskenyeret használtam hozzá, de persze bármilyen kenyérféleség megteszi, amit otthon találsz.

Hozzávalók egy 2,5 decis befőttes üveghez:

  • 100 g krumpli
  • 50 g száraz rozskenyér
  • 50 g petrezselyem (vagy több) ;)
  • 5-6 ek olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1,5 mk só
  • 1,5 ek fehérborecet
  • 1 ek citromlé
  1. A meghámozott és felkockázott krumplit főzd puhára. Öblítsd át és hagyd, hogy a víz lehűtse.
  2. A rozskenyeret közben áztasd be, majd pár perc elteltével nyomkodd ki belőle a vizet. Arra kell figyelni, hogy ha nem száraz a kenyér, akkor még jobban ki kell nyomkodni, mint egyébként. Ha száraznak éreznéd ettől a pástétomod, kis vizet még mindig tehetsz hozzá keverés közben.
  3. Késes aprítóban krémesítsd össze a petrezselymet, a hagymákat az ecettel és az olaj felével. Én nagyon savanykásan szeretem, de ha te ebben visszafogottabb vagy, akkor esetleg használd a megadott ecet felét. Ha itt megkóstolod, nagyon savanyú lesz, de ez belesimul nemsokára, becsszó. Amikor elégedett vagy az állagával is, jöhet hozzá a kenyér és a krumpli. Amíg pörög a gép, adagold hozzá a maradék olívaolajat.
  4. Végül jöhet a só, az ecet és a citromlé.

Fontos, hogy hidegen tálald, az olívaolaj és újhagyma díszítés választható. ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

♥ Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.