Szárzeller krémleves pirított kelbimbóval | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
2
Szárzeller krémleves pirított kelbimbóval
Tavaszi gourmet leves alig hozzávalókból

Görgess csak lejjebb a hozzávalókhoz, nézd meg őket, aztán gyere vissza ide. Várlak! ;)

Na. Nem hiányzik valami? Hol vannak a fűszerek? Az a vicc, hogy nem kell. A szárzeller üdesége összesimul a napraforgómag testességével, és az egészet az édes-mustáros kelbimbó koronázza.

Ha nagybetűs ÉTEL-re vágysz, akkor ilyet csinálj. Használj valódi alapanyagokat. Milyen az, amikor mosolyog az ételed? – Amikor te is önkéntelenül visszamosolyogsz rá. Hát, így örültem én ennek a levesnek. <3

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 5-6 szárzeller
  • 6 darab kelbimbó
  • 4 ek napraforgómag
  • fél vöröshagyma
  • 1 mk mustár
  • 1 mk növényi szirup (1mk vízzel)
  • 1 kk só
  • olívaolaj
  1. A napraforgómagot forrázd le kétszeres mennyiségű vízzel. Legjobb, ha a botmixer poharában teszed ezt, könnyebb lesz később turmixolni.
  2. A hagymát párold meg, majd szórd rá a felvágott szárzellert.
  3. Öntsd fel fél liter vízzel, és tedd fel forrni.
  4. Amíg a leves fő, süsd meg a kelbimbót. Ehhez keverd össze a mustárt és szirupot 1 mk vízzel. Forgasd bele a félbe vágott kelbimbót, és kevés olajon süsd meg mindkét oldalukat. Tedd el a maradék pácot, jó lesz díszítésre.
  5. Amikor puhára főtt a zeller, akkor vegyél ki a sűrűjéből pár kanállal, és tedd félre. A többit turmixold össze.
  6. A napraforgómagot turmixold le, és a krémet öntsd a leveshez. Turmixold kicsit az egészet együtt is.
  7. A tálalásnál tegyél a levesbe a félretett sűrűből és a kelbimbóból. A megmaradt mustáros páclével díszítsd.
  8. MEGSZÓLAL!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.