Most olvasott cikk
Vegán tojássaláta

Vegán tojássaláta

vegán tojássaláta recept

Vegán tojássaláta? Igen! A növényi alapú, tojásra hajazó ételek Szent Grálja a fekete só: ezt ehhez a recepthez mindenképp szerezd be, nélküle nem lesz ugyanaz a végeredmény. Ma már szinte minden bioboltban kapható.

Ennek a salátának nemcsak az ünnepi asztalon, hanem bármikor helye van az étrendben. De friss leveles salátával vagy rukkolával akár az ebédre csomagolt szendvicsben is tökéletesen helyt áll.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 2 csomag bazsalikomos vagy natúr tofu (2×180 gramm)
  • 1 szál szárzeller
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 4 evőkanál tojásmentes majonéz
  • 3 evőkanál cukrozatlan növényi joghurt vagy tejföl
  • 2 teáskanál mustár (ha dijonit használsz, 1 és ½ teáskanál elég)
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ teáskanál fekete só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A tofut ½-¾ centis kockákra vágd fel, és forgasd össze egy teáskanál citromlével, ¼ teáskanál fekete sóval és egy teáskanál mustárral, majd tedd félre tíz percre.
  2. A szárzellert vágd fel egészen apró, félcentis kockákra.
  3. Keverd össze a tofuval a majonézt, növényi joghurtot/tejfölt, két evőkanál metélőhagymát, további ¼ teáskanál fekete sót, egy teáskanál mustárt, jó sok frissen őrölt fekete borsot és a szárzellert. Kóstold, és ha kell, tegyél még bele sima tengeri sót vagy ízlés szerint akár még több fekete sót.
  4. Akkor érnek össze legjobban az ízek, ha legalább fél órára hűtőbe teszed. Tálald köretként vagy friss salátával szendvicsben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.