magdireceptek

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam.

Hozzávalók:

20 dkg csiperkegomba

1 konzerv lencse

2 közepes sárgarépa

1 nagy fej hagyma

2 ek. sűrített paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

rozmaring, kakukkfű, vegeta, babérlevél, só -ízlés szerint

2 ek. olaj

1 kg burgonya

4 ek. növényi margarin

2 ek. vegaföl

4 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és felkockázást követően sós vízben puhára főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a ragut: a hagymát, fokhagymát megpucolást követően felkockázzuk, és az olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk az alaposan megtisztított és apró kockákra vágott gombát és a meghámozott, lereszelt sárgarépát; sózzuk, fűszerezzük. Megvárjuk, hogy a gomba a só hatására (fedő alatt) levet engedjen, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és puhulásig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét, még utólagosan is fűszerezzük, sózzuk és az egészet összefőzzük. Eközben a krumpli levét leöntjük és a növényi margarin, vegaföl és sörélesztő hozzáadásával krémes pürét készítünk belőle. Egy hőálló edényt vagy tepsit kiolajozunk, az aljába belesimítjuk a ragut, ráhelyezzük a krumplipürét és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Mogyorós amerikai palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Finom, gyors, olcsó. Kell ennél több? 🙂 Hozzávalók: 1 bögre finomliszt1/4 bögre teljes kiőrlésű liszt1/4 bögre darált földimogyoró2 tk. foszfátmentes...

Kifőztük -karácsony idén is

vega_pokemontrainer4000

Idén is lesz Kifőztük karácsonyi különszám, amelyben az én vegán -átvariált – flódni receptem is megjelenik majd. 🙂  Az újság...