Szemelvény személyes értelmező kéziszótáramból:
Húsevő (főnév): Gyűjtőnév, ezen csoportba tartoznak a ragadozó állatok, valamint azon személyek, akik a kőszáli kecséket is hajlamosak a következő kérdéssel traktálni: "És halat sem eszel?" Továbbá ők azok, akik a főtt növényeket tartalmazó ételkülönlegességeket kivétel nélkül a "lecsó" fedőnéven emlegetik. Hát, ezúttal legyen igazatok, gyalázatos mopszhóhérok! Lecsó következik, ám még véletlenül sem az a fajta, melyet a nagy sztereotípiák könyve szerint kackiás bajszú magyar kondások főznek bográcsban. Hanem az a variáció, melyet kackiás bajszú francia kondások főznek bográcsban.
A ratatouille, tradicionális nevén l'ecseaux hozzávalói:
1 db L'vöröshagyma
2 gerezd L'fokhagyma
1 db L'padlizsán
1 db L'cukkini
2 db L'kaliforniai paprika (eltérő színű, hogy szép is legyen)
3 db L'paradicsom
2 dl L'sürített paradicsom
2 kiskanál L'oregánó
1 kiskanál L'bazsalikom
1 kiskanál L'kakukkfű
2 db L'babérlevél
L'só
L'bors
A felkockázott vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Ez voltaképpen a ratatuille natúr változata, rövid párolás után már így is tökéletes végeredményt kapnánk. Node, ez kiábrándítóan snassz lenne, ezért hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Ne főzzük túl, akkor tuti, ha még sercegnek a zöldségek szájunk pitvarában.
