Zakuszka télre

Idén először ültettem padlizsánt. Nem sokat, csak 3 palántát vásároltam a helyi zöldségesben. Olyan sok termés lett rajta, muszáj volt krémet készíteni belőle és télre tartósítani. Jövőre is ültetek, annyi már biztos.

Hozzávalók:

2 kg padlizsán

1,5 kg kápia

4 nagy befőző paradicsom

1 dl olaj

fél kk asafoetida

fél kk őrölt feketebors

1 kk füstölt pirospaprika

1 csapott kk őrölt babérlevél

A padlizsánt tepsibe raktam és fél órát sütöttem, majd mellépakoltam a kápiát és a félbe vágott paradicsomokat is. Még 40 percig sütöttem. Amikor megvolt, elzártam a sütőt, és a zöldségeket hagytam benne kihűlni. Mire kihűlt, könnyedén le lehetett húzni a paradicsom, a kápia és a padlizsán héját is. Egy nagyobb lábosban felmelegítettem az olajat, néhány másodpercig pirítottam benne a fűszereket, majd hozzáadtam a zöldséget. 10-15 percig sütöttem, majd botmixerrel pürésítettem. Sóztam és újabb 15 percig összefőztem. Végezetül üvegbe került, az üvegek pedig a befőzőautomatába. Isteni lesz pirítóson. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek