Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek
második, bővített kiadás
Könyvesboltok, webshopok:
- Könyvudvar.net
Ami biztosan feltűnik majd, az a természet közeli életmód és az a fajta alapanyag használat, amihez a Bükk és a saját kiskertünk ad folyamatos ihletet és javakat.
Megjelent Bliszkó Viktor könnyen elkészíthető, házias ételeket bemutató Vegetáriánus receptek című könyvének második, bővített kiadása nem csak vegetáriánusoknak.
Az egyéni hangvételű és gazdagon illusztrált könyv érdekessége, hogy a benne szereplő izgalmas ételek otthon is könnyen elkészíthetőek, hiszen többségében a háztartásokban is megtalálható, hétköznapi alapanyagok felhasználásával nyújt segítséget a vegetáriánus étrend szerelmeseinek. Az indiai, az olasz és a magyar konyha jellegzetességeit is magukban hordozó fogások garantáltan feldobják a család étrendjét.
Az első kiadás bitjei helyett nagyon sokan keresték a hagyományos, ám tényleg kis példányszámban készült papíralapú változatot, ezért készült a második kiadás. Viszont mielőtt újra nyomdába került volna, picit belenyúltak: 6 új recept, 12 új kép, vegán jelölések, további pontosítások.
Ha Ön vegetáriánus, akkor vegye meg a legújabb receptkönyvet, és egyen olyan jókat, mint még soha!
Ha nem vegetáriánus, akkor pedig azért vegye meg! Meglátja: van élet a húson túl!
☙ Végre egy új, jó vegetáriánus szakácskönyv! Ajánlom ezt a könyvet leginkább a húsevőknek, hiszen a "vegák"
nemcsak köretként gondolnak a zöldségekre, hanem sokkal többet ki tudnak hozni belőle, mint mi. Érdemes,
és lehet tanulni tőlük! Le kell szögeznem, hogy elfogult vagyok persze nem alaptalanul Bliszkó Viktor
munkájával, hiszen közös a dédapánk, és bár egyikünk sem ismerte őt, alighanem tőle örököltük mindketten
a gasztronómia iránti lelkesedésünket. Heti pár húsmentes napot tartani mindenkinek előnyös: egészséges,
pénztárcabarát, és ami talán a legfontosabb: környezetkímélő.
Bodrogi Fűszeres Eszter, fuszereslelek.nlcafe.hu
☙ Számomra a jó vegetáriánus szakácskönyv a főzés, az ízek és az élet szeretetéről szól. Éppen úgy, mint ez
a gyűjtemény. Változatos könnyedséggel használja a fűszereket és az alapanyagokat. Cselekvésre készteti
az olvasót, aki szeretne kimenni a konyhába, hogy fakanalat vegyen a kezébe, és elkészítse egyik-másik
receptet. Az is megtalálja a számítását, aki segítségével szeretné megújítani, színesebbé tenni az étkezését,
és az is, aki csak egy gyors, hétköznapi receptet keres. Jó szívvel ajánlom húsevőknek és vegetáriánusoknak
egyaránt ezt a szórakoztató kalandozást az ízek világában!
Hémangi, vegetáriánus főzőtanfolyam-oktató, szakácskönyvíró, gasztroblogger vegavarazs.hu
☙ "Nem eszik húst? Na, nem baj, majd csinálok neki bárányt!" Ahogy ezt a mediterrán mamma a görög lagzis
filmben elképzeli. Válhatunk vegetáriánussá meggyőződésből, szerelemből, hitből, egészségtudatból,
állatszeretetből vagy simán csak dacból, a lényeg ugyanaz: nem, bárányt nem, de halat sem, sőt.
Ez a gyűjtemény segít minden húshagyónak abban, hogy a rántott sajt, csőben sült zöldség és vegetáriánus
hamburger háromszögön túlmutatva nyújtson kreatív, precíz, kipróbált és nem utolsósorban: finom
választási lehetőségeket.
Lupkovics Réka, soulkitchen.hu
☙ Viktor azon ritka férjek közé tartozik, akik nemcsak enni, hanem elkészíteni is nagyon szeretik a finom,
izgalmas ételeket. Ez a remek összeállítás is ezt bizonyítja, a belerejtett házi praktikákról nem is beszélve!
A gondosan megalkotott receptek minden konyhában megállják a helyüket, ezért ajánlom kezdőknek,
haladóknak és profiknak egyaránt! Alig várom a folytatást!
Marton Endre, chef Cafe Alessio
☙ Tényleg egyszerű, hétköznapi alapanyagokból álló receptek, a családi étlap bővítésére is kiválóan alkalmasak. Ez a könyv azonban nem csak a receptekről szól, hanem a "csatolt kisszínesek" személyes hangvétele mentén Viktorról is, aki programozó létére vagy pont emiatt precíz és a végletekig tökéletesített recepteket ad át nekünk. Nem kell attól félnünk, hogy csak második-harmadik próbálkozásra sikerül valamelyik ételt elkészítenünk. Az útmutatásokat betartva garantáltan már az első alkalommal finomat ehetünk. Jó étvágyat!
Sivák Péter, kommunikációs coach