
Még kapható a második,
bővített kiadás!

Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Céklás brownie (vegán, gluténmentes), epres krémmel
Barnacukor vagy zsázsa?
Vegán Család receptek
Meggyes vegán piskóta
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt? 25 dkg finomliszt ? 1 tk szódabikarbóna ? 8 dkg kókuszvirág cukor ?5 dl növényi tej? 12 ek olaj ?25 dkg magozott meggy
[...] Bővebben!
Avokádós eper smoothie
Hozzávalók:
1 érett avokádó fele
3 érett banán
4-5 marék eper (lehet fagyasztott is)
1,5 dl növényi tej
[...] Bővebben!
Datolyás-csokis vegán muffin
Hozzávalók 24 darabhoz:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 csésze finomliszt
3/4 csésze kókuszvirág cukor
2 tk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 csésze mazsola
fél csésze magozott datolya aprítva
fél tábla étcsokoládé aprítva
3/4 csésze olaj
1 csésze növényi tej
1 csésze víz
[...] Bővebben!
Hajtogatott pizza
2018. február 13. Vegán Család
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 dkg rétesliszt
10 dkg búzacsíra
2 tk só
1 dl olívaolaj
5 dl langyos víz
5 dkg élesztő
1 ek kókuszcukor
Töltelékhez:
1 konzerv sűrített paradicsom
kevés víz
1 tk só
bazsalikom, oregánó ízlés szerint
1 kis zacskó magozott olívabogyó felszeletelve
növényi sajt szeletelve
Tetejére:
2 ek olívaolaj
1 kk só
sörélesztőpehely
[...] Bővebben!
Pritaminpaprikás édesburgonya fasírt
2017. október 31. Vegán Család
Hozzávalók:
1kg hámozott, felkockázott édesburgonya
1 pritaminpaprika apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 tk szójaszósz
3 tk só
bors ízlés szerint
olívaolaj sütéshez
[...] Bővebben!
Cukkinilepény
2017. október 11. Vegán Család
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 csésze (2,5 dl) finomliszt
1 csésze zabpehelyliszt (vagy zabpehely darálva)
4 kis gerezd fokhagyma áttörve
2 tk kurkuma
2 tk vegamix/fűszersó
1/2 dl olívaolaj
1 tk só
víz
[...] Bővebben!
Kesudiós-banános bundás kenyér
2017. szeptember 14. Vegán Család
Hozzávalók:
1/2 csésze sótlan kesudió
2 érett banán
1/4 kk vaníliapor
1/2 tk só
1,5 csésze víz
olaj a tepsi kikenéséhez
teljes kiőrlésű kenyér
agavé szirup a tálaláshoz
[...] Bővebben!
Körtés-kesudiós smoothie bowl
2017. augusztus 28. Vegán Család
Hozzávalók:
6 kisebb érett körte hámozva
2 marék sótlan kesudió
1 kókusz joghurt (2 dl-es)
1 ek méz/agavészirup/rizsszirup
1/2 kk vaníliapor
díszítéshez:
1 körte kockákra vágva
1 nektarin kockákra vágva
[...] Bővebben!
Banános-mandulás keksz
Hozzávalók:
4 db érett banán
1 csésze apró szemű zabpehely (1 csésze = 2,5 dl)
1csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze finomliszt
1 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1/2 csésze mazsola
1/2 csésze blansírozott mandula
1/3 csésze dió
1/2 csésze hidegen sajtolt olaj
3/4 csésze méz
[...] Bővebben!
Sárgarépás-brokkolis tészta
Hozzávalók:
3 nagy sárgarépa
1 kg brokkoli
2 fej vöröshagyma felaprítva
2-3 gerezd fokhagyma
vegamix
só
szerecsendió
bors vagy borspótló
20 dkg húspótló, pl.: barnarizses tönkölyhurka
1 kis dobozos növényi tejszín, pl.: kókusz, rizs, zab
1/2 kg tészta (linguine vagy spagetti)
olívaolaj
növényi sajt lereszelve
[...] Bővebben!
Körtés-gabonakávés sütemény
2015. november 10. Vegán Család
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg nyírfacukor
2 ek instant gabonakávé por
6 ek olaj
3 dl növényi tej (rizstejet használtunk)
2 ek foszfátmentes sütőpor
4 körte hámozva, szeletelve
mandulaszeletek a tetejére
[...] Bővebben!
Cukkinis-karobos sütemény
2015. szeptember 13. Vegán Család
Hozzávalók:
(1 csésze = 2,5 dl)
1 csésze méz (édesszájúaknak 1,5 vagy 2 csésze)
1 csésze hidegen sajtolt olívaolaj vagy napraforgó olaj
2 csésze durvára reszelt cukkini
1 ek vanília aroma vagy fél vaníliarúd őrölve
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 tk só
1 tk őrölt fahéj
fél csésze durvára aprított dió vagy mandula
4 ek karobpor
4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
2 ek kókusz- vagy gesztenyeliszt (elhagyható)
1,5 ek kukoricakeményítő
kevés víz a kukoricakeményítő kikeveréséhez
[...] Bővebben!
Napraforgós pástétom
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 púpos csésze sótlan napraforgómag (csésze = 2,5 dl)
4 ek sörélesztő pehely
4 ek olíva olaj
ízlés szerint vegamix, só
2 ek kókuszzsír
[...] Bővebben!
Rakott kelkáposzta lecsóval
Hozzávalók:
1 üveg lecsó
30 dkg barna rizs
2 fej közepes vöröshagyma
1 közepes fej kelkáposzta
ízlés szerint só, majoránna, vegamix
Öntethez:
4 dl növényi tejszín (pl.: zab, kókusz, rizs)
pici só
4 ek olíva olaj
2 ek kukoricakeményítő
kevés víz
olaj a tál kikenéséhez
[...] Bővebben!
Aszalt paradicsomos-spenótos cannelloni
Hozzávalók:
Töltelék:
50 dkg spenót
só, vegamix ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
30 dkg kukoricadara
Öntet:
6 db nagyobb aszalt paradicsom
1 vöröshagyma
1 csésze víz (1 csésze = 2,5 dl)
1 csésze kesudió
25 dkg-os durum/teljes kiőrlésű, tojás nélküli cannelloni tészta
[...] Bővebben!
Eperlap
Hozzávalók: kb. 40 dkg eper 2 evőkanál méz Az epret simára turmixolom 2 evőkanál mézzel. Kiöntöm szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és spatulával egyenletesen elterítem. Ez a mennyiség 2 tepsire fért rá. 100 fokra előmelegített sütőben kb. 2-3 órát sütöm légkeveréssel, ujjnyira nyitott ajtóval, hogy a felesleges pára eltávozzon. Akkor lesz jó, ha teljesen kiszárad. A kihűlt lapot lehúzzuk a sütőpapírról és ollóval csíkokra vágjuk.
Minestrone leves fettuccine tésztával
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem aprítva
2 db közepes burgonya
1 konzerv sűrített paradicsom
1 konzerv fehér bab
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk vegamix
bazsalikom, só ízlés szerint
víz
3-4 marék fettuccine tészta
olívaolaj
tálaláshoz pirított kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
[...] Bővebben!
Tárkonyos erdei csiperkegomba leves burgonyagombóccal
2017. október 17. Vegán Család
Hozzávalók:
50 dkg erdei csiperkegomba
2 nagyobb szál sárgarépa aprítva
2 szál fehérrépa aprítva
4 marék zöldborsó
1 nagyobb vöröshagyma
rétesliszt
2 tk só
1 tk vegamix
2 tk tárkony
2 dl növényi tejszín
olívaolaj
víz
burgonyagombóchoz:
2 nagyobb burgonya
csipet só
finomliszt
olívaolaj
[...] Bővebben!
Édesburgonya pástétom
Hozzávalók:
1 csésze (2,5 dl) felkockázott édesburgonya
4 marék sótlan napraforgómag
1 kis fej lilahagyma
1 ek kókuszzsír
só ízlés szerint
1kk oregánó
1kk bors/borsikafű
1kk kakukkfű
1kk pirospaprika
[...] Bővebben!
Chia magos - zöldborsós kölesfasírt
2017. szeptember 2. Vegán Család
Hozzávalók:
1,5 csésze köles
2 ek chia mag
1 nagy vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
4 ek citromlé
3 tk pirospaprika por
bazsalikom
só
bors/borspótló
[...] Bővebben!
Vörös lencsés szendvicskrém
2017. augusztus 3. Vegán Család
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
fél citrom leve
20 dkg vörös lencse
3 ek pirított, darált szezámmag
1 tk majoránna
só
bors
[...] Bővebben!
Vegán Sacher torta
2016. október 27. Vegán Család
Hozzávalók:
tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg finomliszt
5 dkg 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor
15 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő
15 dkg kókuszzsír olvasztva
1 csomag foszfátmentes sütőpor
csipet só
1 csésze víz (2,5 dl)
1/2 csésze darált mandula
töltelékhez:
1 üveg sárgabarack lekvár
mázhoz:
3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (27 dkg)
1 ek víz
3 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő
1 dl kókusztejszín
[...] Bővebben!
Kókuszos golyó
2016. április 16. Vegán Család
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék, továbbá kevés a díszítéshez
10 dkg zabpehely
10 dkg áztatott mazsola (legjobb a kénezetlen)
2 dl víz
2 ek méz
1 tk vaníliaaroma vagy kicsi vaníliapor
[...] Bővebben!
Befőzés, lekvárkészítés, tartósítás egészségesen
2015. szeptember 15. Vegán Család
Már évek óta az alábbi módszerrel tesszük el a gyümölcsöket télire:
Az üvegeket és a fedőket alaposan elmosogatjuk, majd vizesen betéve 120 fokos sütőben 15 percig kisütjük, ezzel csírátlanítunk.
Ez az egyszerű folyamat az alapja az eltevésnek.
A csírátlanított üvegekbe beletesszük a megmosott, kimagozott, adott esetben meghámozott gyümölcsöt. Felöntjük annyi pi-vízzel, hogy ellepje a gyümölcsöket. Celofánnal, gumigyűrűvel és fedővel lezárjuk.
Nincs szükség cukorra, tartósítószerekre.
A lezárt üvegeket nagy edénybe állítjuk, melybe vizet engedünk. A víz az üvegek 3/4-éig érjen. Az üvegek alá konyharuhát kell tenni, nehogy forrás közben elrepedjenek.
A vizet felforraljuk, majd forrástól számítva alacsonyabb hőfokon 30 percig még a tűzön hagyjuk a befőtteket.
Levesszük az edényeket a tűzről, hagyjuk kihűlni a vizet, a befőttes üvegek még legyenek benne.
Ha kihűlt a víz, megismételjük a folyamatot. Tehát forralunk, aztán újból 30 percet a tűzön hagyjuk a befőtteket.
Levesszük, hagyjuk kihűlni, megtöröljük az üvegeket és felrakjuk a polcra.
Ez a módszer bevált, évekig elállnak így a gyümölcsök.
[...] Bővebben!
Csicseriborsós gulyás
2015. augusztus 10. Vegán Család
Hozzávalók:
1 csésze száraz csicseriborsó (vagy fél kg konzerv)
babérlevél
4 db vöröshagyma felaprítva
4 gerezd fokhagyma
1 kg nyers, hámozott, felkockázott burgonya
1 üveg sűrített paradicsom (1kg-os üvegben eltett házi s. paradicsomot használtunk)
vegamix ízlés szerint
3 tk borspótló
3 tk só
3 tk pirospaprika
olívaolaj
[...] Bővebben!
Paradicsomos babpástétom
Hozzávalók:
1 csésze főtt vesebab (lehet konzerv is)
kb. fél csésze víz
3 evőkanál paradicsompüré (kb. 140 grammos kis konzerv)
só ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felvágva
1 kicsi vöröshagyma apróra vágva
1 tk frissen facsart citromlé
[...] Bővebben!
Nyers karobos-málnás torta
Hozzávalók 25 cm-es tortaformához:
Torta alaphoz:
22,5 dkg darált mandula
7,5 dkg aszalt füge
7,5 dkg datolya
csipet só
1,5 ek kókuszolaj
Torta krémjéhez:
2 db avokádó
5 ek karobpor
4 ek méz
7 ek kókuszolaj
csipet só
1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk vanília aroma
1 ek útifű maghéj
(kevés víz, amennyiben szükséges a turmixoláshoz)
szilvalekvár (saját készítésű, cukor-és tartósítószer-mentes)
díszítéshez málna
[...] Bővebben!
Zabtejszínes spárga
Hozzávalók:
500 g zöldspárga 2 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint vegamix, só
1 tk borspótló
1 doboz zabtejszín
olívaolaj
(sűrítéshez kukoricakeményítő)
[...] Bővebben!
Epres banánfagyi
Hozzávalók 2 személy részére: 5 db banán 30 dkg eper kb. 1 marék blansírozott mandula 1-1,5 dl növényi tej (legjobb a kókusztej, ha nincs, jó a víz is) A banánokat felkarikázom és berakom zacskóban a mélyhűtőbe kb. egy fél napra (de lehet benn tovább is), majd előveszem, kicsit szétszedem és belerakom a turmixgépbe az eperrel és a mandulával együtt. Esetleg a mandulát előre le lehet darálni kávé vagy magdarálóval, hogy még homogénebb legyen a fagyi állaga. Majd annyi növényi tejet adagolok hozzá, hogy krémesre el tudja darálni a turmixgép.