Vegetáriánus receptek - Kedves Kedvenc Receptjeim

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás



Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

A nagy titok - zöldség alaplé

7 őszi sütemény a gyümölcsös pitétől az almás pohárdesszertig










Kedves Kedvenc Receptjeim receptek

Krumplis kenyér

2012. június 27. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Krumplis kenyérTeljes kiőrlésű krumplis kenyér

No-bake Energy Bites

2012. június 5. Kedves Kedvenc Receptjeim 

No-bake Energy BitesNyamm Műzligolyók - abszolút kedvenc :)

Kürtöskalács

2012. június 5. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Kürtöskalács

Hamis "túró"gombóc

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Hamis Gombóc kölesből

Pizza-új recept

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Pizza-új receptPizza - sajt nélkül, sok zöldséggel, ahogy én szeretem :)  De a lényeg a pizza tésztája, mert az verhetetlen!

Újkáposzta

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Újkáposzta Az új szerelem; az újkáposzta :) 

Medvehagymás bagett

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Medvehagymás bagett

Saját fejlesztésű kenyér - teljes őrlésű lisztből

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Saját fejlesztésű kenyér - teljes őrlésű lisztből

Kókusztekercs

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Kókusztekercs

Paillase- ahogy én szeretem :)

2011. november 11. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Paillase- ahogy én szeretem :)Paillase kenyér 2 - még tökéletesebb recept

Hamis túrógombóc

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Hamis túrógombócGombóc kölesből

Kukoricaleves

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Kukoricaleves

Málnás-szőlős torta

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Málnás-szőlős tortaCsepke első szülinapi tortája

Tavaszi tekercs

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Tavaszi tekercs

Zabpelyhes süti

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Zabpelyhes süti

Zsemle teljes őrlésű lisztből

2012. május 22. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Zsemle teljes őrlésű lisztből

Undok fiú zsemléje

2011. július 14. Kedves Kedvenc Receptjeim 

Undok fiú zsemléje Teljesen véletlenül találtam rá erre a receptre, több éve már, hogy elterjedt a magyar gasztrobloggerek körében. DE ettől még nekem új volt, kipróbáltam - és milyen jól tettem! :) Azóta is ez a család kedvence, egyszerűen megunhatatlan! Az eredeti recept Mademoiselle-től származik, illetve nem is tőle, hanem egy undok fiútól, aki egy hozzászólásban leszólta a DNK-t, mondván hogy az már lejárt lemez, ő 1,5 óra alatt létrehoz olyat, mint amit a DNK (Dagasztás Nélküli Kenyér - 12 órát kell keleszteni) tud. S valóban :) Hozzávalók (kb. 12 közepes méretű zsemléhez) 50 dkg finom liszt 25 dkg tk liszt 1 zacsi szárított élesztő (7 gr) 2,5 tk só 6 dl meleg víz 1 dl langyos tej 1 ek méz Elkészítés: A hozzávalókat a megadott sorrendben összekutyulod, és bár erős késztetést érzel arra, hogy még rakjál a masszához vizet (mivel tök folyós) NE tedd! Letakarva keleszted másfél órát, majd előmelegíted a sütőt 200 fokra, és teszel a sütő aljába egy hőálló tálba vizet (ez nagyon fontos a gőz miatt!!!) A megkelt tésztát alaposan lsiztezett felületre borítod, kb. 9-12 részre osztod (attól függően mekkora zsemléket akarsz), zsemléket formázol, majd mehetnek be a sütőbe kb. 25-30 percre. A formázáshoz: én úgy csinálom, hogy enyhén vizes kézzel belenyúlok a folyós masszába, és egy jó maréknyit kiveszek belőle, majd leplaccsantom egy szilikonos gyúródeszkára (illetve lapra), amire előzőleg leglább 5 dgk lisztet öntöttem. Beleforgatom a tésztát a lisztbe, majd egy gyors mozdulattal átplaccsantom a sütőpapírral bélelt tepsire, és kicsit még igazítok rajta, hogy szép kerek legyen (Nem szabad sokat nyomogatni, igazgatni stb. mert akkor nem lesz levegős, lyukacsos!! Kipróbáltam úgy is, hogy az 50 dkg volt a tk liszt, és a 25 dkg a sima, és úgy is eszméletlenül finom!


Az összes találat megjelenítése »

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!