Vegetáriánus receptek

Megjelent a második,
      bővített kiadás!

MEGJELENT! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Sós lassi egyszerűen

Félórás kifli

Horchata, a mexikói frissítő

Csípős koreai tofu paradicsomos bambuszrüggyel

Málnás-brazil diós quinoa










Receptek

Málnás-brazil diós quinoa

08:12 VegaLife 

Málnás-brazil diós quinoaA receptet és az ételt egyedivé teszi a paradió, másnéven brazil dió. Aránylag kevés receptet látok a magyar gasztroszférában paradióval. Leginkább diákcsemegékben találkozhatunk vele. Meglehetősen sok  kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort és meglehetősen jelentős szelént tartalmaz, no és zsírt. Mintegy 60-70%-a zsír, ezért óvatosan fogyasszuk. Magas szeléntartalmának köszönhetően pajzsmirigy-betegek számára jótékony hatású. Brazildió fák szinte kizárólag érintetlen őserdőkben hoznak gyümölcsöt. Nagyüzemi termesztése sehol sem sikerült, mivel hiányoznak a virágok beporzásához szükséges méhek és más rovarok. Csak néhány erre a virágra specializálódott rovar képes a beporzásra.  Megporzás után a termés, csak 14 hónap után érik meg. A termés nagy, 10-15 centiméter átmérőjű, gömbölyű, csonthéjas tok, melyben 8-24 darab háromszög alakú és 4-5 centiméter hosszú mag található. A tok fás héja 8-12 milliméter vastag. Másik érdekesség, hogy egy a brazildió fán élő orchidea illata vonzza a fához a méheket. A természet e komplex megoldása nélkül a fa nem hoz termést. A fa szaporodása is különleges. Termésének vastag héját csak egy őserdei rágcsáló, az aguti képes feltörni. A magokat a mókusokhoz hasonlóan elraktározza, és a rejtekhelyeket gyakran elfelejti. Ezekből az őserdőben elszórt raktárokból kelnek ki az új fák.  Ha az elültetett helyen nincs elég napfény, a kis növény, évekig is várhat amíg kicsírázik. Habár az egyik neve brazíldió, a legtöbb paradiót Bolíviában gyűjtik be, körülbelül a világszintű termés 50%-át. Brazíliában 40%-ot és Peruban 10%-ot.   A recept Hozzávalók: - 20 dkg quinoa - 5 dl növényi tej (nekem szójatej volt otthon) - 1 nagyobb bögre málna (akár fagyasztott is lehet) - 1kis marék brazil dió (paradió)   Elkészítés: A quinoát vastag szűrőn keresztül átmossuk, majd annyi tejben, ami jól ellepi, puhára főzzük. Ha elfőtt róla az összes tej, még adhatunk hozzá. Ha édesen szeretnénk, édesíthetjük banánnal. A gyümölcsszemeket a tetejére helyezzük az egész és/­vagy lapokra vágott mandulával. Nem hozzákeverjük, hogy a málna ne törjön össze.   

Vegán tzatziki

01:22 Kertkonyha 

Vegán tzatzikiHatalmas tzatziki-rajongó vagyok. Akik esetleg ezt nem értenék, le kell írnom, micsoda fantasztikus étel ez.  Mire jó a tzatziki: - Grillezett ételek mellé. - Sült krumplihoz. - Tepsis krumplihoz. - Kenyérre. Zsemlére. Pirítósra. - Kiflit belenyomkodni. - Mártogatósnak. - Briám mellé. - Sós sült tészták mellé. - Mindenféle tepsiben sült étel mellé. - Önmagában. Van még kérdés? Ja, hogyan lehet vegán módra elkészíteni? :)  Hozzávalók egy közepes tálhoz: [...] Bővebben!

Vegán tzatziki KRESZ

01:22 Kertkonyha 

Vegán tzatziki KRESZHatalmas tzatziki-rajongó vagyok. Akik esetleg ezt nem értenék, le kell írnom, micsoda fantasztikus étel ez.  Mire jó a tzatziki: - Grillezett ételek mellé. - Sült krumplihoz. - Tepsis krumplihoz. - Kenyérre. Zsemlére. Pirítósra. - Kiflit belenyomkodni. - Mártogatósnak. - Briám mellé. - Sós sült tészták mellé. - Mindenféle tepsiben sült étel mellé. - Önmagában. Van még kérdés? Ja, hogyan lehet vegán módra elkészíteni? :)  Hozzávalók egy közepes tálhoz: [...] Bővebben!

Pfirsich-Schokocupcakes mit Zitronenbuttercreme

tegnap 13:55 Deutschland is(s)t vegan 

Pfirsich-Schokocupcakes mit ZitronenbuttercremeBei diesen sommerlichen Temperaturen hast du bestimmt Lust auf was erfrischend-schokoladiges? Da könnten diese saftig-schokoladigen Pfirsich-Schokocupcakes mit der frisch-fruchtigen Zitronenbuttercreme oben drauf genau das Richtige für dich sein. ‚Garantiert keine Schokoladen verschmierten Finger!‘   Pfirsich- Schokocupcakes mit Zitronenbuttercreme (vegan) Zutatenliste: 300g helles Dinkelmehl 210g weißer Rohrzucker 3 TL Backpulver 1/­­2 TL Meersalz 200ml Wasser 110g sehr weiche Margarine 2 Pfirsiche 80g dunkle Schokolade 150g Margarine, Zimmertemperatur 150g Vanillepudding, selbstgemacht oder gekauft Je 1 TL Zitronensaft und -abrieb 12 Pfirsichspalten   Alle trockenen Zutaten miteinander mischen und die weiche Margarine dazu geben. Jetzt nach und nach das Wasser dazu und mit dem Handrührgerät gut vermischen, bis eine glatter Teig entseht. Die Pfisiche in Würfel schneiden und die Schokolade hacken. Beides vorsichtig in den Teig unterheben. In die Muffinförmchen füllen und bei 180°C für 20-30 Min. backen. ‚Mach eine Stäbchenprobe, bevor die Muffins fertig gebacken sind.‘ Die Muffins gut auskühlen lassen. Für die Creme müssen die Margarine, z.B. von Alsan und der Pudding, von Alpro oder Provamel die gleiche Temperatur haben. Die Margarine schaumig aufschlagen und nun den Pudding, Zutronensaft und die Zitronenabrieb gut 3 Min. unterrühren. Jetzt nur noch auf die Muffins spritzen und mit einer Pfirsichspalte garnieren. ‚Am besten schmecken sie gut gekühlt!‘ Viel Spaß beim nachbacken und vernaschen.   Rezept von der lieben Andrea von vegantastischveganesbackvergnuegen! Der Beitrag Pfirsich-Schokocupcakes mit Zitronenbuttercreme erschien zuerst auf Deutschland is(s)t vegan.

Vegán töltött padlizsán

tegnap 12:13 Éltető ételek 

Vegán töltött padlizsánTölteni bármilyen zöldséget lehet. Ilyenkor nyáron a cukkini és a padlizsán a sláger, de télen akár karalábéba is tölthetjük. Ebből a töltelékből nagyon finom melegszendvics krémet készítettem. Hozzávalók: - 1 evőkanál kókuszolaj - 1 vöröshagyma - 2 kápia paprika (vagy piros paprika) - 2 padlizsán - 1 szép nagy paradicsom - 2 gerezd fokhagymafriss bazsalikom, rozmaring, chilihimalája só, bors - löttyintésnyi vörösbor - 1 csésze köles  - pác: olívaolaj, füstölt piropaprika, só, 1 gerezd fokhagyma Elkészítése: A hagymát vékony szeletekre vágd fel. A kókuszolajon kezd el pirítani, majd reszeld bele a fokhagymát is.A paprikát is kisebb csíkokra szeleteld, majd add hozzá a hagymához. A padlizsánt mosd meg, a szárát vágd le. Hosszában vágd ketté, a belsejét kanállal vagy késsel ügyesen vágd ki úgy, hogy kis hajószerű legyen belőle.A kikapart padlizsánt és a paradicsomot is kisebb kockára szeleteld, majd hozzáadhatod a paprikás töltelékhez.Süsd össze, löttyints bele egy pici vörösbort.Fűszerezd a friss zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a chilivel.Lefedve párold kb. 5-10 percig, majd fedő nélkül még süsd ugyanennyi ideig.A kölest alaposan mosd át, majd száraz serpenyőben pirítsd meg. Önts rá 2 csésze vizet, és sózd meg. Lefedve, mintegy 15 perc alatt főzd meg.Lazán forgasd össze a ragut a kölessel.A padlizsán hajókat locsold meg olívaolajjal, szórjál bele pici füstölt pirospaprikát és reszelj bele 1 gerezd fokhagymát. A kezeddel dörzsöld bele a padlizsánba.

Szuperlaktató egészségturmix

tegnap 01:21 Kertkonyha 

Szuperlaktató egészségturmixHa azt mondom, smoothie, mire gondolsz? Valami könnyűre? Frissítőre? Vizes gyümölcsökből turmixolt finom italra? Aztán, eszedbe jut-e az a szó is, hogy laktató vagy tartalmas? Pedig ez a turmix ilyen! :) Benne van sok "jó szénhidrát" és sok "jó zsír". Ezekről azt kell tudni, hogy nagy szüksége van rá a szervezetednek, és bármennyit ehetsz belőle, mert csak egészségesebb leszel. Szabad a vásár, igyál rögtön kettőt! :) Hozzávalók 2 pohárhoz: [...] Bővebben!

Palak Paneer (2016)

tegnapelőtt Manjula's kitchen 

Palak Paneer (2016) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Palak Paneer is likely the most popular paneer dish from North India. Creamy spinach with tasty paneer makes a delicious main dish. This recipe was one of my first published recipes on YouTube.  After so many years of cooking, my family has decided my cooking skills have improved! I wanted to do this recipe again as with modified cooking method. Also I will like to thank you to all of my viewers who have encouraged me over the years.  You guys truly inspire me! Preparation time: 10 minutes Cooking time: 25 minutes This recipe will serve 3. Ingredients: - 10 oz. spinach washed and clean, about 6 cups packed spinach - 1-1/­­2 cups paneer cubed in byte size, about 1/­­3 pound of paneer - 1 tomato finely chopped, this will make 3/­­4 of chopped tomato - 1 green chili chopped - 1 table chopped ginger - 1 tablespoon oil - 1/­­2 teaspoon cumin seeds, (jeera) - 1/­­8 teaspoon asafetida (hing) - 1 teaspoon coriander powder (dhania) - 1/­­4 teaspoon turmeric (haldi) - 1/­­2 teaspoon red chili powder - 1/­­2 teaspoon salt, adjust to taste - 1/­­2 teaspoon sugar - 1 tablespoon whole wheat flour - 1/­­3 cup heavy cream Method - First blenched the spinach, this helps to keep the spinach color bright. To blench the spinach, boil about 6 cups of water in a saucepan add the spinach boil for one minutes. Drain the water and put the spinach in ice cold water for about two minutes. Drain the water. - Blend the spinach, ginger and green chili, spinach should be creamy but not pasty. - Soak the cubed paneer in about three cups of hot water, for about 5 minutes or more. This helps to give paneer soft texture. Set aside. - While cooking, spinach can splatter, use larger sauce pan. Heat the oil in a sauce pan, over medium high heat. Test the heat by adding one cumin seed to the oil; if it cracks right away it is ready. - Add cumin seed, and asafetida. After cumin seeds crack, add the tomatoes and stir fry for 1-2 minutes, tomatoes should be tender not mushy. Add coriander, turmeric, red chili powder, salt, and sugar, stir and add the spinach. - After spinach comes to boil lower the heat to low, and let the spinach cook for about 5-6 minutes do not cover the pot. This helps keeping the green color of spinach. - Mix the flour to 1/­­2 cup of water and add to the spinach, also add the cream. Mix it well and let it cook for five minutes. If needed add little more water. - Drain the paneer and fold it gently with spinach and let it simmer for about five minutes. - Palak paneer is ready, serve with naan, tandoori roti, Paratha. Enjoy! Thank you. Please also subscribe to my YouTube channel. The post Palak Paneer (2016) appeared first on Manjula's Kitchen.

Vegetáriánus forradalom: Torinói hadüzenet a húsiparnak

2016. július 27. Hírek 

Chiara Appendinót a múlt hónapban választották meg Torino polgármesterévé. A 32 éves politikus nő az ,,Öt csillag mozgalom (M5S) jelöltjeként nyert. Ezt a pártot Beppe Grillo humorista alapította. Fő célja a konfrontáció a hagyományos politikai elittel. Akár húsbavágó kérdésekben is.

,,Für viele ist vegane Mode ´Fashion ohne Tier-Substanzen´. Für uns ist es viel mehr. Interview mit Mimi Sewalski von Avocadostore.de

2016. július 27. Deutschland is(s)t vegan 

,,Für viele ist vegane Mode ´Fashion ohne Tier-Substanzen´. Für uns ist es viel mehr. Interview mit Mimi Sewalski von Avocadostore.deLiebe Mimi, wie schön, dass du Zeit für uns und unsere Leser gefunden hast. Wir freuen uns sehr, dass du deine Eindrücke als Expertin im Bereich grüner Mode mit uns teilst. Du hast mit Avocadostore.de deine Leidenschaft zum Beruf gemacht. Wie bist du auf die grüne Idee gekommen? Ich beschäftige mich seit meiner Kindheit mit Umweltschutz. Jedoch stand der ,,grüne Aspekt für mich bei meiner Berufswahl nicht im Vordergrund. Allerdings hatte ich in den ersten Berufsjahren ein Aha-Erlebnis: Mir wurde klar, dass ich nicht mache, was ich für sinnvoll halte. Ich habe gekündigt und erst mal in einem Restaurant gearbeitet, um Menschen mit gutem Essen glücklich zu machen. Durch einen Zufall traf ich dann auf einen der Gründer von Avocadostore.de und war sofort von der Geschäftsidee begeistert. Erst hab ich als freie Mitarbeiterin das Projekt unterstützt und irgendwann bin ich voll eingestiegen. Was bedeutet vegane Mode für dich? Für viele ist vegane Mode ,,Fashion ohne Tier-Substanzen. Für uns ist es viel mehr. Es ist eine Lebenseinstellung. Der Schritt zu veganer Mode ist ein Schritt von vielen. Ein Beispiel: Mir fällt auf, dass bei der Ernährung viele Leute – gerade Neu-Veganer oder sogenannte Fitness-Veganer – ,,vegan oft mit ,,gesund oder ,,bio gleichsetzen. Dass zu guter Ernährung aber nicht nur gehört, dass man sich vegan ernährt, sondern auch, dass man gute Lebensmittel einkauft, finden viele erst später raus. Ähnlich ist es für uns mit der veganen Mode. Es geht bei diesen Modestyles auch darum, ob sie fair produziert werden oder ob im Produktionsprozess wenig bis keine Chemie verwendet wird. Vegan ist bei Mode auf jeden Fall ein erster sinnvoller Schritt. Kein Mensch kann überall tief ins Detail gehen, aber jeder kann anfangen mehr Fragen zu stellen. Im Shop kommen immer schöne Neuheiten. Wie viele Marken und Produkte habt ihr mittlerweile? Wir haben momentan 100.000 nachhaltige Produkte von 500 Händlern. Nicht alle unsere Produkte sind vegan, aber wir merken, dass viele Händler sich um eine vermehrt vegane Produktion kümmern. Beispielsweise verzichten Hersteller von Öko-Jeans mehr und mehr auf Lederbatches oder Schuhhersteller eröffnen vegane Produktlinien. Hier gilt: Die Nachfrage bestimmt das Angebot, und der Markt hat begriffen, dass viele sich vegane Produkte im Textilbereich wünschen. Du kommst frisch von der Fashion Week. Warum besuchst du jedes Jahr den Greenshowroom + Ethical Fashion Show in Berlin für Avocadostore.de? Im Greenshowroom sind besonders für uns die Neuheiten interessant. Darüber hinaus zeigen viele unserer Designer während der Fashion Week ihre neuen Kollektionen. Und man bekommt einen Marktüberblick über Trends und Entwicklungen. Wir konnten zum Beispiel beobachten, dass in den letzten Jahren auch mehr ältere Player dabei sind, die begriffen haben, dass sie sich umstellen müssen um den Anschluss nicht zu verlieren. Was waren für dich die Highlights auf der letzten Fashion Week? Besonders schön fand ich, dass das Niveau der nachhaltigen Fashion-Labels insgesamt sehr gestiegen ist. Früher war die Mode eher schlicht und die Farbenvielfalt nicht so groß. Inzwischen gibt es für verschiedene Styles auch passende Designmarken – von sportlich, mondän bis hin zu elegant und Haute Couture. Es gibt fast alles inzwischen in Eco-Qualität. Da die Nachfrage da ist, trauen sich die Modemarken auch mal was auszuprobieren. Das ist auch wichtig, um sich von anderen Labels zu differenzieren. Was wird es Neues in der „grünen“ Mode für das Frühjahr/­­Sommer 2017 geben?  Ich bin ein großer Fan von Print- und Druckstoffen und freue mich, dass es im nächsten Frühjahr auch viele bedruckte Stoffe geben wird. Moderne Prints, die nicht nur auf Shirts zu finden sind, sondern auch auf Hosen und Kleidern. Parallel ist auch ein gewisser Minimalismus zu beobachten. Tolle Kombiteile, die modern und lässig geschnitten sind und rein optisch nicht mehr von herkömmlichen hippen Marken zu unterscheiden sind.   Wohin gehen die Trends und Innovationen im Bereich Eco Fashion und veganer Mode? Hier ist und bleibt Kork ein Trend - egal, ob als Lederersatz zum Beispiel bei Bikerjacken oder bei Schuhen. Es gab Hersteller, die sowohl Sneaker als auch Highheels aus Kork präsentiert haben. Auch Materialtrends wie Ananasleder sind spannend. Auf der Fashion Week hat man dann auch die Chance, solche Prototypen mal anzufassen und Fragen zu stellen. Ich habe Ananasledermaterial gesehen, was sogar gold eingefärbt war. Das ist dann eigentlich Ananasfaser, gleicht aber optisch und haptisch Leder und kann für Gürtel, Schuhe oder Taschen verwendet werden. Die Fashion Branche sucht nach nachhaltigen Materialien, die möglichst vegan sein sollen und so wird gerade viel experimentiert - zum Beispiel auch mit Brennnesselfaser. Viele „grüne“ Label bieten mittlerweile vegane Mode an? Wie kommt das bei den Kunden an? Ist die Nachfrage groß? Welche Designer gibt es dazu bei Euch im Shop? Wir haben viele Kunden, die sich sehr freuen, dass es inzwischen eine so große Vielfalt an veganen Marken gibt. Die Nachfrage ist vor allem bei veganen Jeans und Schuhen groß, aber auch bei Portemonnaies und Gürteln. Manche Labels produzieren noch nicht alles vegan. Da bekommen wir dann auch mal eine Email von einem Kunden, mit der Bitte, diese an die Marke weiterzuleiten, in der Hoffnung, die Marke zur einer hundertprozentigen veganen Produktion zu bewegen. Es gibt bei uns sehr viele Label. Zu den Pionieren gehören sicherlich Schuhlabel wie Ethletics und ekn, aber auch Modemarken wie bleed clothing oder Mud Jeans. Viele Designer, die in Berlin ausgestellt haben, sind auch auf Avocadostore.de vertreten wie Jan’n June? Was können wir von ihnen im nächsten Jahr erwarten?  Jann June macht viel mit Schnitt und Material. Diese Styles eignen sich super als Statement-Teile, sind aber aufgrund der schlichten Farbgebung auch toll mit anderen Sachen kombinierbar, die man eh schon im Schrank hat. Im Greenshowroom geht es ja nicht nur um ökologische Materialien, sondern um viel mehr. Was sind für eure Kunden die wichtigsten Kaufkriterien bei Mode? Wir kriegen sehr viel Feedback von unseren Kunden, sowohl schriftlich als auch telefonisch. Um noch mehr zu erfahren, haben wir letztes Jahr ein kleines Survey durchgeführt und genau diese Frage gestellt. Dabei kam heraus, dass unseren Kunden eine soziale und faire Produktion sehr wichtig ist. Danach wünschen sie sich einen geringeren Schadstoffgehalt in den Textilien. Auf Platz drei kam auch schon das Kriterium ,,vegan. Für mich persönlich ist das ideale Produkt eine Kombination aus allen drei Argumenten: Weder Tier noch Mensch mussten für das Produkt leiden, und es gibt keine Chemierückstände in der Kleidung. Vielen Dank für das spannende Interview. Wir freuen uns sehr darauf, auch zukünftig mehr vegane Mode auf Avocadostore.de zu entdecken. Der Beitrag „Für viele ist vegane Mode ´Fashion ohne Tier-Substanzen´. Für uns ist es viel mehr.“ Interview mit Mimi Sewalski von Avocadostore.de erschien zuerst auf Deutschland is(s)t vegan.

Mit eszik a Világ? Ha nem eszik... ÚJ! egészségtudatos vegetáriánus, vegán RECEPTKÖNYV a piacon

2016. július 26. Zöld Avocado 

Mit eszik a Világ? Ha nem eszik... ÚJ! egészségtudatos vegetáriánus, vegán RECEPTKÖNYV a piacon Körülbelül 1 évvel ezelőtt egy barátnőm apukája, akit akkor láttam életemben először, teljesen rezzenéstelen arccal megkérdezte tőlem, hogy miért nem írok könyvet? Én egyből kinevettem és különböző kifogások hosszas tárházát vonultattam fel pár perc alatt. De aztán ez az egyszerű, körítésmentes, és direkt kérdés befészkelte magát az agyamba. Biztosan ismeritek ezt az érzést. Nap, mint nap emberek sokaságától kapunk több száz kérdést, amire hol válaszolunk, hol nem. A kérdések jönnek-mennek. Aztán ritkán, de néha előfordul, hogy kapunk egy kérdést, ami velünk marad. Amit hazaviszünk a fejünkben. Amit többször megrágunk, megpróbálunk magunknak kimagyarázni, keressük a kifogásokat, de legbelül mélyen érezzük, hogy valamit elindított bennünk az a kérdés. A tagadásból hárítás lesz, majd megbékélés a gondolattal, ezután átkerül a "miért is ne?" kategóráiba, míg végül elfogadás és újabb terv lesz belőle! Egy egyszerűnek tűnő kérdés a semmiből, egy idegentől, ami végül megváltoztatja az életünket! :-)  Most 1 évvel később büszkén és boldogan mutathatom be nektek a MIT ESZIK A VILÁG? Ha nem eszik... című könyvet. Életem első könyve, de annyira megszerettem közben az írást, és olyan sokmindent megtanultam magamról, hogy a "helyemen vagyok" érzés megtalált, úgyhogy fejben már készül a folytatás... Az eddigi visszajelzések alapján, ti is szívesen olvassátok soraimat, és készítitek el családotok számára a recepteket.   Aki ismer, tudja, hogy két nagy szerelmem van (természetesen a férjem után), ami olyan tipikusan Szonjás. Az egyik a vendégvárás (finom ételek készítése másoknak), a másik az utazás. Bármikor bárhová! ;-) Ismerkedni a Világgal, az ismeretlen kultúrákkal, az idegen tájakkal, az új ételekkel és ízekkel. Felfedezni, tanulni, fejlődni! Amióta az eszemet tudom, minden szabadon elkölthető pénzemet utazásra fordítottam. Nem érdekelnek a drága ruhák, a márkás műszaki cikkek, nem gyűjtök az otthonomba felesleges tárgyakat, de annál több élményt és kalandot a Világ körül! Bármikor készen állok új országba költözni, hogy egy kis időre közelről szemlélhessem a helyi kultúrát és szokásokat. Már számtalan országban jártam, de még mindig úgy gondolom, Magyarország a legszebb ország. Csodálatos földrajzi fekvéssel és éghajlattal, rendkívül gazdag látnivalókkal és programlehetőségekkel, miközben finom, helyi zöldségekből és gyümölcsökből készült ételekkel táplálkozhatunk. Most egy kis ideig még Világot járunk, aztán egy nap majd erősebb, teljesebb és jobb emberként "haza" érek. Már tisztelni fogom azt, akit addig nem tiszteltem, és hálás leszek mindazért, ami előtte természetes volt.  "A világ egy könyv, és akik nem utaznak, csak egy oldalt olvasnak belőle!" /­Aurelius Augustinus/­  Így tehát mi is lehetne más a könyv témája, mint az utazás és a finom ételek? ;-) Egészségtudatos receptek és izgalmas útikalandok várnak a könyv 284 oldalán keresztül. Mindezek mellett hasznos egészségmegőrző tippek és konyhai trükkök, TOP10 listák, interjúk, színes képek, rengeteg humoros köntösben tálalt inrformáció, és 170 vegetáriánus recept várja a kedves olvasót.  A RECEPTEKRŐL, ALAPANYAGOKRÓL A receptek válogatásakor azt tartottam szem előtt, hogy minél többféle olyan alapanyagot betudjak mutatni nektek, melyek nem feltétlenül tartoznak egy hagyományos magyar konyha bevásárlólistájára, pedig ma már könnyedén elérhetőek egy-egy online webáruház, vagy nagyobb egészségtudatos szupermarket kínálatából, de a városi bioboltok polcain biztosan megtaláljuk. (Nagy szeretettel és lelkesedéssel ajánlom a magyar online webáruházakat, melyek nemcsak, hogy 24 órás nyitvatartással rendelkeznek, de még cipekednünk sem kell, hisz az ajtónkig szállítják a nehéz lisztet és cukrot.) Alapanyagok, melyek a természetben is megtalálhatóak és több millió ember fogyasztja őket nap, mint nap a Világ más-más pontjain, már több ezer éve. Ilyen például a rizs helyett fogyasztható szuperegészséges quinoa vagy hajdina. Az édesburgonya is egyre népszerűbb a magyar piacokon, és a tavaszi epres-rebarbarás sütemény költemények is egyre több konyhatündér számára kötelező ízkombináció. Nem is szeretném felsorolni azt a több száz zöldséget, gyümölcsöt, magot, gabonát, melyek főszereplői a MIT ESZIK A VILÁG? Ha nem eszik... c. könyvnek. A könyv nemzetközi recepteket tartalmaz, magyar ízlelőbimbóval ellátott szerzőtől, európai vásárlási lehetőségekkel.  Az egészségtudatosság mellett az ételintoleranciákra is figyeltem a könyv készítése során, így minden receptnél fel van tüntetve, hogy milyen "mentes" az étel. MIT JELENT A CÍM? A ,,MIT ESZIK A VILÁG?, azért született meg, hogy nemzetközi tapasztalataim és tanulmányaim alapján megválaszoljam azokat a gyakran nekem szegezett kérdéseket, melyek valahogy így hangoznak.  ,,És akkor mit eszel?  ,,Mit eszel, ha nem eszel húst?  ,,Mit eszel, ha nem eszel glutént?  ,,Mit eszel, ha nem eszel laktózt? ,,Mit eszel, ha nem eszel tojást? ,,Mit eszel, ha nem eszel állati eredetű ételt?  ,,Mi az, hogy nyers vegán étkezés?  ,,Milyen süteményt eszel, ha nem eszel finomított kristálycukrot?  ,,Hogyan tudod elkerülni ezeket az alapanyagokat?  ,,Hogyan tudsz így jóllakni?  Ebben a könyvben nem arra keresem a választ, hogy miért legyen valaki vegetáriánus vagy vegán, vagy miért kerüljük a glutént, a laktózt, a finomított kristálycukrot akkor is, ha nem vagyunk orvosilag diagnosztizáltételallergiások. Lehetőségeket, ötleteket mutatok meg nektek, melyek segítségével sokkal színesebben és változatosabban fogyaszthatjuk a természet adta táplálékokat, alapanyagokat a konyhánkban. Vegetáriánus és vegán ételek mindenkinek! A húsevők is szoktak desszerteket, kifőtt tésztákat, gabonákat fogyasztani és a reggeli sem feltétlenül tartalmaz húst. ;-) Nem volt célom kifejezetten gyerekeknek készült ételeket megmutatni, de az eddigi visszajelzések alapján a gyermekek is nagyon szeretik a könyvet. Az utazós élmények, a privát világjárós képek, egyfajta "mesekönyv" hangulatot is árasztanak, így a gyerekek izgatottan várják, hogy mi történik velünk utazásaink során. Számtalan kérdéssel bombázva eközben az anyukákat! :-) (Kedves anyukák, akik már boldog MIT ESZIK A VILÁG? könyv tulajdonosok, ők számoltak be nekem ezekről a nem várt reakciókról.)  A KÖNYVRŐL SZÁMOKBAN...  170 db vegetáriánus, 165 db gluténmentes, 160 db laktózmentes,  155 db tojásmentes,  140 db vegán, 45 db nyers vegán recept. 200 féle alapanyag 500 db színes fotó 4 kontinens 25 ország TOP10 listák 6 db interjú 80 db konyhai tipp  A könyv első könyvbemutatója Dublinban volt, mivel jelenleg Írországban töltöm hétköznapjaimat. Azóta is nagy siker az írországi magyarok körében ez az izgalmas és információban gazdag, csodaszép könyv. Keménykötés, nagy méret, 284 oldal, színes fotók, könnyedén elkészíthető receptek és tálalási technikák, valós útikalandok. Gyertek! Együk körbe együtt a Világot! ;-)  HASZNOS INFORMÁCIÓK A VÁSÁRLÁSHOZ A könyv ára: 5.995 Ft (+ postaköltség) vagy 20 euró (+postaköltség).  A fizetés banki átutalással történik. Személyes átvételi lehetőség jelenleg az alábbi városokban elérhető: - Dublin, Írország - Luzern, Svájc - Ajka, Magyarország - Győr, Magyarország - Mosonmagyaróvár, Magyarország - Sopron, Magyarország - Budapest, Magyarország  - A lista folyamatosan bővül.  Könyvesboltokban a könyv nem lesz elérhető! Online értékesítés keretein belül kerül forgalomba, az írországi Avocado Foodship Limited kiadón keresztül.  A Világ bármely pontjára eljuttajuk a könyvet postai és csomagküldő szolgáltatások segítségével. Tudom milyen nehéz magyar nyelvű könyvhöz jutni külföldi országban. Én magam is külföldön élő magyar vagyok hosszú évek óta, mialatt több országban is éltem és utaztam már.  Ha szeretnél könyvet rendelni vagy kérdéseidre szeretnél választ kapni, szeretetettel állok a rendelkezésedre ezen az email címen: info@miteszikavilag.hu LAPOZZ BELE A KÖNYVBE! Katt ide! Még naaaaagyon hosszan tudnék írni a könyvről, annak keletkezéséről, megszületésének körülményeiről, mélypontokról, csodákról, támogatást nyújtó barátokról, családról és közösségről. Órákat vagy akár napokat képes lennék beszélni a MIT ESZIK A VILÁG?-ról, de most már nem húzom tovább a szót. Ennyi elég volt így első körben. Lapozzatok bele a könyvbe a megadott linken és ha bármi kérdésetek van írjatok nekünk az info@miteszikavilag.hu email címre. A könyvhöz tartozú www.miteszikavilag.hu weboldal már készül és hamarosan még több kérdés és válasz kap majd helyet az új honlapon.  Addig is gyertek és nézzétek meg, hogy mit eszik a világ a Facebook oldalunk segítségével.   Hamarosan újra útra kelünk, és még több izgalmas kalandról tudunk majd beszámolni nektek. Én már nagyon várom! :-)  Megjegyzés: A közeljövőben várható könyvbemutatók helyszínei: Alkmaar (Hollandia), Zurich (Svájc), Sopron, Győr, Ajka, Budapest, Debrecen, London. Pontos dátumokról és helyszínekről bővebben információt a Mit eszik a Világ? Facebook oldalon kaphattok. 

Coconuc: Premium Kokosprodukte + Gewinnspiel

2016. július 25. Deutschland is(s)t vegan 

Coconuc: Premium Kokosprodukte + GewinnspielWir haben euch unsere Top 10 Kokosprodukte in einem Beitrag zusammengestellt. Die Resonanz war überwältigend und wir halten kontinuierlich nach neuen Kokosnussprodukten Ausschau. So haben wir Coconuc entdeckt und die Produkte ausprobiert. Heute möchte ich euch den Onlineshop von Coconuc vorstellen. Hier findet ihr ausgesuchte Kokosprodukte in Premiumqualität – teilweise sogar in Rohkostqualität. Das Angebot besteht aus den fünf Produktgruppen: - Kokosöl - Kokosmus - Kokoszucker - Kokossirup - Kokosmehl 1. Kokosöl Dieses Kokosöl ist nicht nur 100% Bio, sondern auch kalt gepresst und in bester Rohkost-Qualität. Um das native Öl zu gewinnen wird das Fruchtfleisch von frischen Kokosnüssen aus ökologischem Anbau verwendet. Das Kokosöl gibt es übrigens in zwei Größen (500 ml und 1000 ml) und es ist mindestens ein Jahr haltbar. Spätestens nach meinem Blog-Artikel über die Kokosnuss im Allgemeinen und die positive Wirkung von Kokosprodukten im Speziellen, wisst ihr ja, was Kokosöl alles Tolles kann. Es enthält wichtige Fettsäuren, Vitamine und Mineralien - und ist in Maßen außerordentlich gesund und macht zudem Haut und Haare schön. Hier mein Lieblings-Beauty-DIY zur Gesichtsreinigung: Dieses Rezept habe ich von „The Glow“ ein wirklich interessanter Blog, mit tollen „Rezepten“ um Naturkosmetik selber herzustellen. (Foto Quelle: The Glow Webseite) Für diesen Gesichtsreiniger benötigt man nur drei Zutaten: Kokosöl, Mangobutter und ein ätherisches Mandarinenöl. So geht es: - 10 g Mangobutter und 40 g Kokosöl in eine Schüssel geben, im Wasserbad bei geringer Temperatur schmelzen. - Schüssel aus dem Wasserbad nehmen. Die Mischung unter Rühren auf Handwärme abkühlen lassen. - 2 Tropfen Ätherisches Mandarinenöl auf einen Löffel träufeln und unterrühren. - Die fertige Flüssigkeit in ein sterilisiertes Gefäß umfüllen und zum Aushärten für 20 Minuten in den Kühlschrank stellen. Anwendung: Abends auf dem ungereinigten Gesicht mindestens eine Minute lang einmassieren, dann einen Waschlappen in sehr warmes Wasser tauchen und den Gesichtsreiniger damit abnehmen. 2. Kokosmus Ich kann wirklich behaupten, dass Kokosmus ein Produkt ist, dass in meinem Haushalt immer vorhanden ist. Eigentlich benutze ich täglich eine kleine Menge - entweder für einen fruchtigen Smoothie mit Kokosnote oder Gemüsepfanne mit asiatischem Touch. Das Coconuc Kokosnussmus besteht aus dem vermahlenen Fruchtfleisch frischer Kokosnüsse aus Sri Lanka. Es ist 100% bio, ohne Zuckerzusätze, ohne Zusatzstoffe, glutenfrei, laktosefrei und natürlich vegan. Durch die schonende Verarbeitung ist das Kokosmus in feinster Rohkostqualität und die zarte Textur der Kokosraspel bleibt erhalten. Rührt man das Kokosmus im Verhältnis 1:2 mit Wasser an, erhält man übrigens eine leckere Kokosmilch, die man für viele Rezepte super einsetzen kann. Was ist eigentlich der Unterschied zwischen Kokosöl und Kokosmus? Eigentlich ist es ganz einfach: bei der Herstellung von Kokosöl wird die Kokosnuss gepresst - und beim Kokosmus wird auch das Fruchtfleisch mit verarbeitet. Bis 25 Grad ist die Konsistenz bei beiden Produkten fest. Bei höheren Temperaturen wird Koksöl flüssig und Kokosmus hingegen cremig. Kokosöl kann man auch zum Braten und Frittieren nutzen, Koksmus hingegen nicht. 3. Kokoszucker Ich kann mich noch erinnern, als ich das erste Mal Kokoszucker probiert habe - ehrlich gesagt, fand ich den Geschmack etwas gewöhnungsbedürftig. Ich war an Industriezucker gewöhnt und daher kam mir Kokoszucker zu wenig süß bzw. „etwas seltsam“ vor. Aber: nach einigen Experimenten mit Agavendicksaft und verschiedenen Rohrzuckersorten, bin ich doch zum Kokoszucker zurückgekehrt. Der Kokosblütenzucker von Coconuc wird aus dem Blütensaft der Kokospalme hergestellt. Der aus der Kokosblüte aufgefangene Nektar wird schonend eingekocht, kristallisiert und anschließend abgefüllt. Das Ergebnis ist ein körniger, leicht malziger fast schon karamellähnlicher Zucker. Wie alle Produkte von Coconuc stammt auch dieser Kokosblütenzucker aus Bio-Anbau, ist vegan und enthält keinerlei Aroma- oder Konservierungsstoffe. Tipp: Ich persönlich trinke Kaffee mittlerweile nur noch schwarz – aber im Tee (besonders im grünen Tee) schmeckt dieser Kokoszucker sehr gut. Zum Backen finde ich ihn auch hervorragend geeignet, für Desserts bevorzuge ich übrigens den Kokossirup. 4. Kokossirup Wer noch nie was von Kokossirup gehört hat – der sollte das dringend nachholen bzw. ausprobieren. Ich sage nur: mega lecker! Wie bereits oben erwähnt, ist Kokossirup für mich perfekt geeignet zur Herstellung von Desserts. Natürlich kann man ihn auch zum Backen oder Kochen verwenden – um eine malzige Süße zu bekommen. Der Coconuc Kokossirup wird besonders nährstoffschonend hergestellt und enthält weder Farb- noch Konservierungsstoffe. Natürlich ist er auch 100% Bio und frei von Allergenen. Rezept Virgin Colada: Zutaten (ergibt einen Cocktail): - 3 cl vegane Sahne - 5 cl Kokossirup - 1 cl Kokosmilch - 14 cl Ananassaft - Eiswürfel nach Geschmack Zubereitung: Alle Zutaten in einen Shaker geben, gut shaken. Über Eis in ein Glas laufen lassen. Lecker! (Das Rezept habe ich von Chefkoch.de und ich liebe es!) 5. Kokosmehl Das Coconuc Kokosmehl eignet sich hervorragend als Backzutat, da ca. 25% des herkömmlichen Weizenmehls durch Kokosmehl ersetzt werden können. Das Mehl kann aber auch zur Zubereitung von Smoothies, Brotaufstrichen oder Desserts verwendet werden. Der leicht nussige Geschmack und der hohe Eiweiß- und Ballaststoffanteil kommen noch „on top“. Das Coconuc Kokosnussmehl wird aus frischem, getrocknetem und entöltem Kokosfleisch aus biologischem Anbau hergestellt. Das Kokosmehl ist in Rohkostqualität, 100% Bio und frei von Gentechnik,  Zusatz- oder Konservierungsstoffen. Rezeptidee Vegane Waffeln mit Kokosmehl: Zutaten: 150 gramm Mehl 50 gramm Kokosmehl 60g Kokosblütenzucker 1/­­2 TL Backpulver 1/­­4 TL Salz 1 EL Kokosöl 200 ml Pflanzendrink nach Geschmack 40 ml Sprudelwasser gemahlene Vanille nach Belieben etwas Kokosöl für das Waffeleisen Zubereitung wie immer… Alle Infos unter: www.coconuc.de **Gewinnspiel** Wir verlosen das Premium Starterpaket von Coconuc im Wert von 39,90 Euro. Mit diesen Coconuc-Produkten steht der kreativen Küche nix mehr im Weg. Ob zum Kochen, braten, backen oder für DIY-Kosmetik… Im Starterpaket sind folgende Produkte enthalten:  -   500 ml Premium Bio Kokosöl – kaltgepresst und in vorzüglicher Rohkostqualität -   250 ml Premium Bio Kokossirup – natürliche Süße mit feinem, karamellartigem Aroma -   500 ml Premium Bio Kokosmus – die zartcremige Textur aus frischem Kokosnussfleisch -   500 g   Premium Bio Kokosblütenzucker zum Süßen und als Backzutat - 1000 g   Premium Bio Kokosmehl zum Backen oder als proteinreicher Zusatz Wir sind uns sicher, ihr würdet auch gerne die tollen Produkte von Coconuc ausprobieren, daher verlosen ein Starterpaket. Ihr möchtet am Gewinnspiel teilnehmen? Dann hinterlasst einen Kommentar oder Gruß unter diesem Artikel, bei Facebook unter dem Post oder bei Instagram unter dem Bild und sagt uns, warum ihr gewinnen möchtet. Das ,,Liken und ,,Teilen ist natürlich willkommen, aber keine Bedingung. Das Gewinnspiel endet 2. August 2016 um 12 Uhr. Die Gewinner werden ab dem 2. August nach dem Zufallsprinzip ausgewählt. Die Geschenkaktion steht in keiner Verbindung zu Facebook und wird in keiner Weise von Facebook gesponsert, unterstützt oder organisiert. Gewinnberechtigt ist jeder Facebook-User, der unsere Geschenkaktionanweisungen befolgt. Der Rechtsweg ist ausgeschlossen. Deine Daten werden ausschließlich im Rahmen der Geschenkaktion genutzt, um die Gewinner zu ermitteln und zu informieren. Fotos mit freundlicher Genehmigung von Coconuc. Dieser Artikel entstand mit der freundlichen Unterstützung von Coconuc. Der Beitrag Coconuc: Premium Kokosprodukte + Gewinnspiel erschien zuerst auf Deutschland is(s)t vegan.

MOHN- APRIKOSEN NICECREAM - SUGARFREE

2016. július 22. Deutschland is(s)t vegan 

MOHN- APRIKOSEN NICECREAM - SUGARFREESOMMER! Endlich. Gefühlt haben wir auf dich 2 Jahre gewartet. Und was, wenn nicht Eis (Nicecream), gehört zum Sommer wie die Badehose? Richtig! Nichts! Nur noch Eis ohne ZUCKER kann das ganze noch toppen. Dieses Eis haben wir auf dem GreenMarket in Berlin bei einer Kochshow gemacht und alle waren so: „YEAH!“ Es ist wirklich easy gemacht und der Mohn ist der heimliche Star in der Kreation. Also schnell die Bananen in das Gefrierfach und alles ab durch den Mixer gejagt. Kleiner Tipp: Es lohnt sich sowieso immer etwas gefrorene Banane im Eisfach zu haben, ebenso Sojamilch. Wenn man gerade kein Eis machen will, dann doch einen Smoothie und beides ist gekühlt ne Wucht ebenso in jedem Smoothie! ZUTATEN: - 1 Banane (ca. 75g) - 75g Sojamilch (mit Calcium angereichert) - 2 getrocknete Aprikosen (soft oder 1h eingeweicht) - 1 EL Mohn - 1 Messerspitze Vanille (gemahlen) - 1 kleine Prise Salz - 1 Spritzer Zitronensaft SO GEHT`S: 1. Am besten am Tag zuvor, mindestens aber 2h vor Zubereitung die Banane schälen, in Scheiben schneiden und in einer Gefriertüte einfrieren. Zur gleichen Zeit die Sojamilch in eine Eiswürfelform (halbvoll) gießen und ebenfalls einfrieren. 2. Die gefrorene Milch und die Banane in einen Mixer geben. 3. Den Mohn und die weichen Aprikosen und den Rest der Zutaten dazugeben und alles einmal richtig gut cremig mixen. 4. In eine Schüssel geben und sofort genießen. Foto: Jule Frommelt   RUSSISCHER ZUPFKUCHEN LOW-SUGAR  DA WIR IMMER WIEDER VERSUCHEN, AUF ZUCKER ZU VERZICHTEN, HABEN WIR BEI DIESEM KUCHEN HERKÖMMLICHEN ZUCKER DURCH BIRKENZUCKER UND DATTELN ERSETZT. DAS EXPERIMENT IST WIRKLICH GUT GELUNGEN - DIESER RUSSISCHE ZUPFKUCHEN IST WIRKLICH UNGLAUBLICH LECKER! YUMMY! Hier geht es zum Rezept Der Beitrag MOHN- APRIKOSEN NICECREAM – SUGARFREE erschien zuerst auf Deutschland is(s)t vegan.

Mango Smoothie

2016. július 22. Manjula's kitchen 

Mango Smoothie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); This recipe for Mango Smoothie is simply delicious, not to mention a perfect summer drink. This is a very easy and quick recipe. Mango smoothie can also make a very refreshing dessert when served in a bowl. Instead of milk or yogurt I used coconut milk and made it vegan friendly. Recipe will serve 2. Ingredients: - 2 cups chopped mango frozen - 1/­­4 cup banana slices frozen - 1/­­2 cup coconut milk - 2 tablespoons sugar adjust to taste depends how sweet is mango - 2 teaspoons lime juice - 1 teaspoon ginger finely shredded - 1 cup crushed ice - 4-5 mint leaves, for garnishing Method - To make mango smoothie put all the ingredients, mangoes, coconut cream, sugar, lime juice, ginger, mint leaves, and crushed ice in blender, blend on high speed to make smooth and fluffy. Add some water to make desired consistency. - Serve chilled garnish with mint. Serving suggestion: If you decide to serve mango smoothie as a dessert, dont add any water and serve in bowls and garnish with chopped mangoes and mint leaves. Enjoy! You will also like Mango slush, mango lassi, Mango cheese cake The post Mango Smoothie appeared first on Manjula's Kitchen.

Csípős koreai tofu paradicsomos bambuszrüggyel

2016. július 20. Vegán muflon 

A kínai alvilágban rendszeresek a véres pandaháborúk - ez a gondolat adott ihletet a mai konyhai tevékenységhez. Ráadásul a bambuszrügy 2016-ban már nem tartozik azon összetevők közé, melyekhez kizárólag monacói bioboltokban lehet hozzájutni. (Azért a zalahalápi Bakter kisközértben ne tessenek keresni!) Most pedig megragadnám az alkalmat, hogy átkozódjak egy sort: egy zsák avas Vegetába fojtanám azon eltartott kisujjú rózsadombi gasztrosznobokat, akik receptjeiket szándékosan beszerezhetetlen alapanyagokkal írják teli. 1 db vörös endívia? 150g FARRO?! 1 evőkanál sűrű TAMARINDVÍZ??! 2 teáskanál SZUMÁK?!!! Az ilyet életfogytiglani csákányozásra ítélném a Lehel piacon, és elrendelném, hogy minden kofa verje fejbe lopótökkel, ha ilyenek után érdeklődik. Na, és akkor szakma! Beszerzendő: 400g tofu (avagy egy csomag) 2 ek szójaszósz 1 tk cukor 1 ek chilipehely 4 ek víz 1 ek paradicsompüré 1 nagy gerezd fokhagyma 1/­­2 fej vöröshagyma 2 szál zöldhagyma A bambuszhoz: 200g bambuszrügy (a receptekben is elengedhetetlenek a megdöbbentő fordulatok, csavarok) 2 ek paradicsompüré 1 db piros chili kimagozva 1 ek szójaszósz A tofut egy wokban (úgysincs otthon, úgyhogy ez itt serpenyőnek fordítandó) kevés szezámolajon (tehát olívaolajon) mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd cicózás nélkül félretesszük. Egy edényben (még véletlenül sem a tűzön, hanem natúrba) összekeverjük a szójaszószt, a cukrot, a chilipehelyt, a paradicsompürét és a vizet, majd ezt is hagyjuk békében nyugodni. A hagymát felkockázzuk, a felaprított fok- és zöldhagyma társaságában megpároljuk, majd felöntjük a chilis-paradicsomos löttyel. Felforraljuk, majd naivan hozzáadjuk a tofut. Elkeverjük, félretesszük. Egy másik edényben olajat hevítünk, és amíg nem túl forró, hozzáadjuk a paradicsompürét. (Ellenkező esetben sercegni és fröcsögni fog, mi pedig nemiszervek obszcén elnevezéseit fogjuk ordibálni a konyhában - önéletrajzi ihletésű megjegyzés.) Hozzáadjuk a chilit és a szójaszószt, majd elkeverjük a lecsöpögtetett bambusszal. Majd a tofuval együtt bezabáljuk.

Vegán melegszendvicskrém

tegnap 12:41 Éltető ételek 

Vegán melegszendvicskrémSokszor nagy fejtörést okoz az, hogy mit készítsek vacsorára. Ebédre töltött padlizsánt készítettem, amelyből maradt ki egy adag töltelék. Önmagában is nagyon finom volt, ezért gondoltam egyet, hogy ez kenyérre kenve tökéletes vacsora lesz. Hogyan készítettem el? Egyszerűen botmixereztem, meglocsoltam egy kevéske olívaolajjal és egy kis mustár is került bele. Ennyi. :)

Csodalaktató szuperturmix

tegnap 01:21 Kertkonyha 

Csodalaktató szuperturmixHa azt mondom, smoothie, mire gondolsz? Valami könnyűre? Frissítőre? Vizes gyümölcsökből turmixolt finom italra?  Aztán, eszedbe jut-e az a szó is, hogy laktató vagy tartalmas? Egy turmix laktató? Naná, ez a turmix ilyen! :) Van benne sok "jó szénhidrát" és sok "jó zsír", amiről azt kell tudnod, hogy nagy szüksége van rá a szervezetnek. És kb. bármennyit ehetsz belőle, mert csak egészségesebb leszel. Szóval, szabad a vásár, igyál rögtön kettőt, és garantáltan nem leszel éhes délig! :) Hozzávalók 2 pohárhoz: [...] Bővebben!

Turmix KRESZ videó

tegnap 01:21 Kertkonyha 

Turmix KRESZ videóHa azt mondom, smoothie, mire gondolsz? Valami könnyűre? Frissítőre? Vizes gyümölcsökből turmixolt finom italra? Aztán, eszedbe jut-e az a szó is, hogy laktató vagy tartalmas? Pedig ez a turmix ilyen! :) Benne van sok "jó szénhidrát" és sok "jó zsír". Ezekről azt kell tudni, hogy nagy szüksége van rá a szervezetednek, és bármennyit ehetsz belőle, mert csak egészségesebb leszel. Szabad a vásár, igyál rögtön kettőt! :) Hozzávalók 2 pohárhoz: [...] Bővebben!

Félórás kifli

tegnapelőtt Vegavarázs 

A gyors kenyér, péksütemény örök sláger. Levélben kért tőlem egy anyuka olyan kifli receptet, ami gyors, és nem igényel különleges alapanyagot. Íme: Hozzávalók: 40 dkg liszt (ízlés szerint, fehér, tönköly vagy fehér és teljes kiőrlésű vegyesen) 1,5 kk só 1 kk sütőpor 6 ek olaj kb. 2 dl tej Mielőtt...

5 perc alatt elkészíthető vegán zöldborsókrém, aminek ízénénél csak a színe rendkívülibb

2016. július 27. VegaNinja 

A zöldborsókrém (avagy zöldborsópástétom, zöldborsópesztó) legnagyobb előnye, hogy bármikor nagyon könnyen elkészíthető. A hozzávalók sokáig elállnak, így tartalék élelmiszernek is kiváló. A zöldborsó fagyasztva szinte bármeddig eltárolható, egy pár fej fokhagyma nálam mindig van itthon, ezen kívül pedig csak só és botmixer szükséges hozzá. Vendégvárónak is szuper, hiszen csodálatos a színe, az íze meglepően finom, a legtöbb embernek tetszik, és kedves kis falatkákat lehet vele készíteni kenyérrel, sós keksszel, vagy mártogathatjuk uborkával, répával, zellerrel. Hozzávalók: zöldborsó fokhagyma só Elkészítés: Ha friss borsót használunk, főzzük puhára. A fagyasztott verziót elegendő kiolvasztani. a) Vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk szobahőmérsékleten évszaktól függően 0,5-2 óráig. b) Ha csak néhány óra múlva akarjuk felhasználni, olvasszuk inkább a hűtőben, így nem romlik meg. Mivel magas a fehérjetartalma, kiolvadás után érdemes gyorsan felhasználni, mert különben romlásnak indul. c) Ha hirtelen ötlettől vezérelve készítjük a borsópürét, öntsünk rá forró vizet és keverjük fel: tökéletesen kiolvad így is. A zöldborsót összeturmixoljuk a fokhagymával és a sóval. Hagyományosabb ízeket kedvelők olajat is tehetnek bele, ettől krémesebb és laktatóbb lesz, de olaj nélkül egészségesebb. Mentával vagy bazsalikommal felturbózható, ezeknek az íze nagyon jól illik a borsóhoz.  Nagyon finom és dekoratív szendvicskrém, mindig sikere van.   The post 5 perc alatt elkészíthető vegán zöldborsókrém, aminek ízénénél csak a színe rendkívülibb appeared first on VegaNinja.

Mindig frissen! Nagy magyar piaci körkép januártól decemberig

2016. július 27. Hírek 

„Mindig szezonális gyümölcsöket és zöldségeket vásárolj!” – hangzik el sokszor. De miért is fontos ez? A frissen vásárolt idényzöldségek és -gyümölcsök nem csak finomabbak, mint beszállított társaik, de vitamin- és tápanyagtartalmuk is jóval nagyobb. Kevesebb növényvédő szer éri őket, kevesebbet utaznak, és legtöbbször olcsóbbak is… kell ennél több érv?

Egy vegán Kínában (5.0)

2016. július 25. Vegangster 

Hogyan éljünk túl vegánként egy másik országban? Egyszerűen! Magyarországon és azon túl is könnyen és még könnyebben élhetsz tiszta vegán életet. A szupermarketek polcain már megtalálhatók a vegán helyettesítők is. De mi van azzal, aki keletre indul meg? Sőt, távol- keletre? Az hogyan éljen növényi alapokon? Ott, ahol még a betűk világában is nehéz eligazodni?! Virág bebizonyította, hogy igenis lehetséges egy teljesen más kultúrában, méghozzá Kínában is folytatni életmódját. A kezdeti nehézségek

Ön venne szépséghibás zöldséget a boltban?

2016. július 24. Hírek 

Attól még, hogy nem úgy néz ki, mint egy katalógusfotó, még lehet finom. Főleg, ha olcsóbb is. Megvenné?

Az új torinói polgármester azt szeretné, ha Torino lenne Olaszország első vegetáriánus városa

2016. július 22. Hírek 

Horchata, a mexikói frissítő

2016. július 22. Kertkonyha 

Horchata, a mexikói frissítőMost egy 22 éves történet következik, és rólam és erről az italról szól. Aki csak a receptért jött, nyugodtam görgessen le, az sokkal rövidebb. ;) Zsenge koromban az első "felnőttes" nyaralásomon voltam külföldön, immár szülők nélkül. Spanyolország, Costa Brava, őrült meleg, és minden kávézóban, étteremben ott az horchata (ejtsd: orcsátá), ami az összes üdítőnél jobb volt: hűsített, simogatott, sőt, pótolta a melegben elvesztett sókat is. Hazaérve elhatároztam: megcsinálom. Pár hétig próbálkoztam, persze nem sok sikerrel. Tehéntejből kotyvasztottam vízzel, és minden elképzelhető ízesítővel. Naná, hogy soha nem lett belőle horchata. Aztán vége lett a nyárnak, és rejtély maradt, hiszen akkor még nem volt internet, hogy beüssem a Google-ba... Hova fordulhattam volna? Nem ismertem egy spanyolt sem. Mentem volna be a spanyol nagykövetségre? :) Hívtam volna fel a különleges tudakozót? Egyik se jutott eszembe.  Ezt a fajta információhiányt ma már elképzelni is nehéz. De pont ennek köszönhetően az horchata lett számomra maga a misztikum, az áhított, de soha meg nem szerzett, a legnosztalgikusabb ital a földön.  Aztán elfelejtettem az egész ügyet, csak majd 20 évvel később került elő. Egy munkahelyi spanyol "team" váratlanul szóba hozta a horchatát. A pillanat lelassult, a hangok elmélyültek, beborítottak az emlékeim, és minden távolabb került körülöttem. Az emlékek pedig mintha az előző életemből törtek volna elő, ami persze így is volt valamennyire. Alig hittem el, hogy pont akkor, és pont egy munka fölötti beszélgetés alatt fogom megtudni a titkot.   És az állam leesett, hogy tej nincs is benne, hanem rizs. Vagy mandula. Hohó! Szép az élet, a spanyol világ hagyományos, és legnépszerűbb üdítője egy vegán és teljesen egészséges ital. VIVA! Hozzávalók fél liter italhoz: [...] Bővebben!

,,Wir können jeden Tag mit einem guten Gewissen aufstehen - Interview mit eat this! + Gewinnspiel

2016. július 20. Deutschland is(s)t vegan 

,,Wir können jeden Tag mit einem guten Gewissen aufstehen - Interview mit eat this! + GewinnspielLiebe Nadine, lieber Jörg, schön, dass ihr Zeit für uns und unsere Leser gefunden habt. Wer sich mit dem Thema Vegan beschäftigt, kommt an eurem Food Blog eat this! nicht vorbei. Wie hat Alles begonnen? Das Blog haben wir 2011 eigentlich nur zur Gedächtnisstütze ins Leben gerufen, um unsere Rezepte nicht zu vergessen und sie auch mit Familie und Freunden teilen zu können. Nach und nach haben wir gemerkt, dass sich auch viele andere für unsere Küchenkreationen begeistert haben und so sind wir dabeigeblieben. ,,Vegan kann jeder war euer erstes Kochbuch. Weitere folgten. Erzählt uns doch was über eure Bücher und insbesondere über das aktuelle. In unsere Bücher stecken wir immer viel Zeit, Liebe und unser komplettes Herzblut. Hört sich schmalzig an, so ist es aber wirklich! In unserem neuen Kochbuch ,,Vegan grillen kann jeder haben wir nun endlich mit dem Vorurteil aufgeräumt, dass man als Veganer nur halbgares, trauriges Gemüse und labbrige Tofuwürstchen grillen kann.  Eine vegane Grillbibel mit vielen Tipps und Tricks, wie wir sie uns zu unseren Anfangszeiten auch gewünscht hätten. Sind Nadine und Jörg auch privat ein Paar? Macht ihr Alles zusammen und ist es herausfordernd? Ja, wir sind auch privat seit zehn Jahren ein Paar und seit knapp fünf Jahren auch Geschäftspartner. Klar, ist das auch anstrengend! Das Schöne ist, dass uns nie die Gesprächsthemen ausgehen und wir beide leidenschaftlich mit unserer Arbeit verbunden sind. Manchmal muss man aber auch aufpassen, die richtige Balance zwischen Alltag, Arbeit und Beziehung zu halten, damit nichts auf der Strecke bleibt. Ihr schreibt Kochbücher, betreibt euren Food Blog und was macht ihr noch? Im ,,richtigen Leben sind wir beide Grafikdesigner und  toben uns kreativ (auch     wieder zusammen) in Jörgs Agentur ,,wowitmoves aus. Alle Bücher von eat this! Was bedeutet vegan für euch? Es bedeutet für uns mit unserer Lebensweise eine bessere Umwelt für Tier, Mensch und Natur zu schaffen. Was begeistert euch am meisten am Thema vegan? Jeden Tag mit einem guten Gewissen aufstehen zu können und zu wissen, dass der Schritt zum Vegan eine der klügsten Entscheidungen in unserem Leben war. Kocht ihr jeden Tag und was gibt es bei euch, wenn es mal schnell gehen soll? Wir kochen tatsächlich nahezu jeden Tag, oft sogar zweimal. Wenn es schnell gehen muss, gibt es meistens eine Bowl mit Salat, Gemüse, Quinoa oder Reis und einem leckeren Dressing. Easy-peasy und so gut! Welche Bedeutung hat die Gesundheit in der veganen Lebensweise? Wir persönlich haben uns vor zehn Jahren nicht aus gesundheitlichen Gründen entschieden, vegan zu leben, sondern aufgrund der ethischen Aspekte. Trotzdem ist mit der Ernährungs- und Lifestyleumstellung auch automatisch das Interesse an gesunder und umweltfreundlicher Ernährung, Lebensmitteln und Nachhaltigkeit gestiegen. Rezept: Sommerlicher Buchweizensalat mit frischen Kräutern & Avocado Unser sommerlicher Buchweizensalat ist leicht, hält trotzdem schön lange satt und gibt Power für den Rückweg (die nach der Kombi aus Bergauf-Wandern und extremer Hitze echt notwendig war… zum Rezept–> Wo kauft ihr ein und worauf achtet ihr generell beim Einkauf? Am liebsten kaufen wir unsere frischen Zutaten direkt regional und saisonal auf dem Markt ein. Das macht zum einen viel mehr Spaß, ist gut für die Umwelt und das Gewissen und schont obendrein oft den Geldbeutel! Überteuerte Bio-Kartoffeln aus Ägypten wandern bei uns sicherlich nicht in den Einkaufskorb! Alles andere kauft Nadine am liebsten im Bioladen, Jörg auch gerne mal im normalen Supermarkt. Es leben die Kompromisse in einer Partnerschaft! Was sind eure Lieblingsgerichte und Liebslingsrestaurants? Veganes Sushi und Currys in allen Varianten! Es gibt so viele tolle Restaurants da draußen, da können wir uns auf gar keines festlegen Was steht dieses Jahr noch an? Gibt es ein neues Buch oder ein neues spannendes Projekt? Unser neustes Buch ,,Vegan grillen kann jeder kam ja erst Anfang Juni auf den Markt. Wir sind natürlich immer an spannenden, neuen Projekten dran, können aber aktuell dazu leider noch nichts preisgeben. —– Vielen Dank für das Interview! Wir wünschen euch weiterhin ganz viel Erfolg und freuen uns auf weitere Rezepte und Bücher von euch.   *** Gewinnspiel *** Ihr möchtet am Gewinnspiel teilnehmen und eines der 3 Exemplare ,,Vegan grillen kann jeder gewinnen? Dann hinterlasst ein Kommentar oder Gruß unter diesem Artikel, bei Facebook unter dem Post oder bei Instagram unter dem Bild und sagt uns, was ihr am liebsten vegan grillt. Das ,,Liken und ,,Teilen ist natürlich willkommen. Das Gewinnspiel endet 28. Juli 2016 um 12 Uhr. Die Gewinner werden ab dem 28. Juli nach dem Zufallsprinzip ausgewählt. Die Geschenkaktion steht in keiner Verbindung zu Facebook und wird in keiner Weise von Facebook gesponsert, unterstützt oder organisiert. Gewinnberechtigt ist jeder Facebook-User, der unsere Geschenkaktionanweisungen befolgt. Der Rechtsweg ist ausgeschlossen. Deine Daten werden ausschließlich im Rahmen der Geschenkaktion genutzt, um die Gewinner zu ermitteln und zu informieren. Der Beitrag „Wir können jeden Tag mit einem guten Gewissen aufstehen“ – Interview mit eat this! + Gewinnspiel erschien zuerst auf Deutschland is(s)t vegan.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!