Még kapható a második,
bővített kiadás!
Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
XVI. Vegetáriánus Fesztivál életmód hétvége nem csak növényevőknek
7 őszi sütemény a gyümölcsös pitétől az almás pohárdesszertig
Vegetáriánus ételek receptek
Zöldséges torta (quiche)
2012. június 21. Vegetáriánus ételek
Zöldséges torta (quiche) Könnyű nyári előétel, körettel, friss salátával főételként is fogyasztható Összetevők (4 főre ): Tészta összetevők: 20 cm-es tortaforma 15 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt 7 dkg tönköly sima liszt 7 dkg zsiradék: ezek lehetnek kókuszzsír, pálmazsír vagy vaj ízlés szerint Pírított szezámmag ízlés szerint Őrölt kakukkfű, só bors Kevés hideg víz Töltelék: 2 bögre ízlés szerinti zöldség (például: kelbimbó, répa, mángold, zöldbab, édeskömény, brokkoli, karfiol, stb...) ízlés szerint Só curry Tofukrém: 20dkg natur tofu 1 evőkanál mustár 1 gerezd fokhagyma ízlés szerint Só bors 1 dl kókuszolaj 1 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj 1 citrom leve 1 nagy főt répa (elhagyható) Elkészítése a következő . Tészta: Összedolgozzuk (azaz egyneműsítjük) az anyagokat (lisztek, só, víz és zsiradék) ezt a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, megkenjük a tészta felületét olvasztott kókuszzsírral, pirított szezámmaggal meghintjük, és őrölt kakukkfűvel megszórjuk. A tésztát téglalapalakúra nyújtjuk ki, majd először a hosszabbik széleket hajtogatjuk egymásra, majd a másik két végét is egymásra hajtjuk, újból kinyújtjuk és a tortaformába helyezzük, úgy hogy 3 cm pereme legyen a tésztának. Töltelék: 2 bögre ízlés szerinti zöldséget vágunk fel apró darabokra (például: kelbimbó, répa, mángold, zöldbab, édeskömény, brokkoli, karfiol, stb és fűszerezzük be sóval és curryvel. Tofukrém: Az összes hozzávalót turmixgépben krémesre egyneműsítjük, majd összekeverjük a párolt zöldségekkel, beöntjük a tortaformába, szépen, egyenletesen eloszlatjuk, előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. Előkészítés időtartama: kb. 50 perc Elkészítés időtartam 25 perc Rigó László Vezető Séf
Zöldséges quiche
2012. június 21. Vegetáriánus ételek
Zöldséges quiche Zöldséges quiche Összetevők (4 főre):Tészta összetevők: (20 cm-es tortaformához) 15 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt 7 dkg tönköly sima liszt 7 dkg zsiradék: ezek lehetnek kókuszzsír, pálmazsír vagy vaj Pírított szezámmag Őrölt kakukkfű, só bors Kevés hideg víz Töltelék: 2 bögre ízlés szerinti zöldség (például: kelbimbó, répa, mángold, zöldbab, édeskömény, brokkoli, karfiol, stb...) Só, curry Tofukrém: 20dkg natur tofu 1 evőkanál mustár 1 gerezd fokhagyma Só, bors 1 dlkókuszolaj 1 dlhidegen sajtolt napraforgó olaj 1 citrom leve 1 nagy főt répa (elhagyható) Elkészítése a következő. Tészta: Összedolgozzuk (azaz egyneműsítjük) az anyagokat (lisztek, só, víz és zsiradék) ezt a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, megkenjük a tészta felületét olvasztott kókuszzsírral, pirított szezámmaggal meghintjük, és őrölt kakukkfűvel megszórjuk. A tésztát téglalapalakúra nyújtjuk ki, majd először a hosszabbik széleket hajtogatjuk egymásra, majd a másik két végét is egymásra hajtjuk, újból kinyújtjuk és a tortaformába helyezzük, úgy hogy 3 cm pereme legyen a tésztának. Töltelék: 2 bögre ízlés szerinti zöldséget vágunk fel apró darabokra (például: kelbimbó, répa, mángold, zöldbab, édeskömény, brokkoli, karfiol, stb) és fűszerezzük sóval és curryvel. Tofukrém: Az összes hozzávalót turmixgépben krémesre egyneműsítjük, majd összekeverjük a párolt zöldségekkel, beöntjük a tortaformába, szépen, egyenletesen eloszlatjuk, előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. Elkészítés időtartam (előkészületekkel és sütéssel együtt): kb. 1 óra 15 perc Rigó László Vezető Séf
Vegetáriánus Főzőtanfolyam
2012. június 13. Vegetáriánus ételek
Kedves Vendégünk! Amennyiben szeretnéd megismerni konyhánk mesterfogásait, gyere el Vegetáriánus Főzőtanfolyam unkra , melyet legközelebb 2012. július 1-én, vasárnap tartunk! A tanfolyamunkon séfünk, Rigó László vezetésével elsajátíthatod - a vegetáriánus táplálkozás alapjait, - a speciális alapanyagok használatát, - a laktózmentes diéta mesterfogásait, - a különféle gabonák használatával kapcsolatos kulisszatitkokat, - és a különleges fűszerezés rejtelmeit - ami az igazi szakácsművészet. Jelentkezni email-en vagy telefonon lehet: email cím: sattvafood@sattvafood.hu telefon: 30-439-5434 Várunk sok szeretettel!
Bundázott cékla - Előétel (feltét)
2012. május 25. Vegetáriánus ételek
Bundázott cékla Bundázott cékla - előétel (feltét) Összetevők (4 főre): 3-4 fej közepes cékla Fűszerezése: só, bors, kömény Panírmassza-bunda: 10 dkg sárgaborsóliszt 5 dkg tönkölybúzaliszt 1 késhegynyi szódabikarbóna 1 teáskanál kurkuma 0,5 dlolaj Só, bors Elkészítése a következő A céklákat héjában megfőzzük, majd ha kihűltek, meghámozzuk és kb. fél centiméter vastag szeletekre vágjuk őket és sóval, borssal, őrölt köménymaggal fűszerezzük. Közben elkészítjük a bundához a masszát: sárgaborsólisztet tönkölybúzaliszttel, egy kevés szódabikarbónával, kurkumával, sóval, borssal és kevés olajjal, víz hozzáadásával egyneműsítjük, sűrű palacsintatészta állagúvá keverjük. Ezt követően a már kihűlt és befűszerezett céklaszeleteket, belemártjuk a masszába és bő olajban arany barnára kisütjük. Elkészítés időtartam (előkészületekkel és sütéssel együtt): kb. 60 perc Rigó László Vezető Séf
Túrógombóc másképpen
2012. május 11. Vegetáriánus ételek
Túrógombóc másképpen - DesszertTúrógombóc másképpen Összetevők (4 főre ):15 dkg tönkölygríz 5 dkg kukoricadara 8 evőkanál kókuszolaj (ebből 3 evőkanál a morzsa elkészítéséhez kell) 5 dkg kókuszreszelék 5 dkg nádcukor 1 db citrom héja 25 dkg túró 5dkg búzacsíra 5 dkg búzakorpa Ízlés szerint méz , fahéj , vaníliás joghurt Ennél a túrógombócnál két féle újítást is alkalmazunk: az egyik, hogy a gombóc nem sima búzagrízből, hanem tönkölygrízből és kukoricadara keverékéből (tojás hozzáadása nélkül készül!), a másik pedig az, hogy a ,,lényeg nem fő ki a főzővízbe, mert a főzővíz benne marad a gombócban. A túrógombóc elkészítése Kókuszolajon megpirítjuk a tönkölygrízt, és vele együtt megpirítjuk a többi hozzávalót is, úgymint kókuszreszelék, nádcukor, reszelt citromhéj és kukoricadara. Ezt 3x-os mennyiségű forró sós vízzel felöntjük, majd lefedve állni hagyjuk, majd még melegen hozzákeverem az áttört túrót. Ezután vizes kézzel vagy kanállal gombócokat formázunk, és kókuszolajon megfuttatott búzacsíra-búzakorpa keverékében megforgatjuk. Tálaláskor mézes fahéjjal, vagy mézes vaníliás joghurttal öntjük le. Előkészítési idő: 15 perc Elkészítés időtartam: 25 perc Rigó László Vezető Séf