élelmiszer receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás



Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Paradicsomos-spenótos pennelasagne

Több lesz a húsmentes recept a holland élelmiszermárkák csomagolásán

Zöldséges csicseriborsó lepény: a tökéletes gluténmentes sós reggeli










élelmiszer receptek

Kevesen ismerik, pedig ez a zöldség a jövő élelmiszere a szakemberek szerint

05:46 Hírek 

Ennek a jól termeszthető zöldségnek sokkal kedvezőbb hatása van az egészségünkre, mint a már elterjedt rokonainak.

Működik a Lidl taktikája: így sikerült növelni a vegán termékek értékesítését

2024. április 23. Prove - a világ vegán szemmel 

A német Lidl a napokban jelentette be, hogy az árparitás bevezetését követően nagymértékben nőtt a vegán termékek értékesítése. A fehérjeátállásról szóló rendezvényen száznál is több piaci résztvevő, tudós és politikus vett részt. A fő téma a fehérjetermelés jövője és az állatjólét volt. Az áruházlánc továbbra is elkötelezett a fenntartható élelmiszerek mellett. A Lidl a fehérjeátállásról… The post Működik a Lidl taktikája: így sikerült növelni a vegán termékek értékesítését appeared first on Prove.hu.

Több lesz a húsmentes recept a holland élelmiszermárkák csomagolásán

2024. április 19. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy holland állatvédő szervezet, a Wakker Dier elérte, hogy egyes élelmiszermárkák lecseréljék a termékeik csomagolásain szereplő felhasználási javaslataikat. A cégek rábólintottak, hogy ezeknek az ajánlásoknak a fele húsmentes recept legyen, ezzel ösztönözve a holland lakosságot arra, hogy több növényi alapú ételt fogyasszanak. Sikerrel zárult a Wakker Dier kampánya. A holland állatvédő szervezet rávett ugyanis hét… The post Több lesz a húsmentes recept a holland élelmiszermárkák csomagolásán appeared first on Prove.hu.

Kegyetlenség a filmiparban: így bánnak az állatokkal, amikor nem forog a kamera

2024. április 8. Prove - a világ vegán szemmel 

A közismert nemzetközi állatvédő szervezet, a PETA tárta fel, milyen körülmények között élnek a filmvásznon szereplő állatok, amikor éppen nem forog a kamera. Az Atlanta Film Animals telephelyén készített rejtett kamerás felvételek kegyetlenségről és elhanyagoltságról árulkodnak. Az állatok kizsákmányolása nemcsak az élelmiszeriparban, de a show-bizniszben is megszokott jelenség. Elég csak azokra az állatos cirkuszokra gondolni,… The post Kegyetlenség a filmiparban: így bánnak az állatokkal, amikor nem forog a kamera appeared first on Prove.hu.

Így táplálkozz fenntarthatóbban a WWF szerint

2024. március 21. Prove - a világ vegán szemmel 

Leginkább a flexitáriánus étrend felé próbálja terelni a fogyasztókat a WWF friss jelentésében. Az állatvédelmi szervezet szerint a fenntartható táplálkozás döntően növényi alapú, de beleférnek a ,,bakik is. ,,Érdekes ellentmondás, hogy miközben igyekszünk gondoskodni önmagunk élelmezéséről, éppen azokat a rendszereket tesszük tönkre, amelyektől az élelmiszer-termelésünk függ. Ilyen rendszerek például a stabil éghajlat, az egészséges talaj,… The post Így táplálkozz fenntarthatóbban a WWF szerint appeared first on Prove.hu.

Húsmentes szendvicsfeltétet hívott vissza a Nébih: allergiás reakciókat okozhat, ha elfogyasztod

2024. március 13. Prove - a világ vegán szemmel 

A SPAR egyik népszerű szendvicsfeltétjének visszahívásáról döntött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legújabb közleménye szerint. A szójaérzékenyek semmiképp ne fogyasszák el a terméket, mert komoly problémát is okozhat az ételérzékenységben szenvedőknek. Nem jelölt allergén (szója) jelenléte miatt a SPAR visszahívta és a forgalomból is kivonta a SPAR VEGGIE snidlinges szendvicsfeltétet – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági… The post Húsmentes szendvicsfeltétet hívott vissza a Nébih: allergiás reakciókat okozhat, ha elfogyasztod appeared first on Prove.hu.

SIRHA Budapest: összefogással és erős felhozatallal érkezett a vegán közösség

2024. március 8. Prove - a világ vegán szemmel 

Változatos standokkal, termékekkel, a kerekasztal-beszélgetések során pedig meggyőző szakemberekkel képviseltették magukat a növényi alapú élelmiszergyártók és -forgalmazók a Hungexpo területén megrendezett SIRHA Budapest szakkiállításon. A vegán és mindenmentes életmód egyre kevésbé számít tabunak, s ezt jól példázza, hogy a szakma is kíváncsi rájuk, miközben a díjazottak között is helyet kaptak. A SIRHA Budapest, a HORECA… The post SIRHA Budapest: összefogással és erős felhozatallal érkezett a vegán közösség appeared first on Prove.hu.

Ezek a növényi étrendre való átállás legnagyobb európai gátjai

2024. január 26. Prove - a világ vegán szemmel 

Egyre több európai nyit a vegán ételek felé, a növényi étrendre való átállásnak azonban több tényező is az útját állja. Sokan az ilyen termékek ízét, árát és az ezekkel kapcsolatos információhiányt hozták fel példaként. Összesen több mint 7500 felnőtt bevonásával készült felmérés, amelynek keretében a növényi alapú élelmiszerekhez való hozzáállást, a fogyasztási szokásokat vizsgálták -… The post Ezek a növényi étrendre való átállás legnagyobb európai gátjai appeared first on Prove.hu.

A chiamag a magas vérnyomás ellen is hatásos

2023. december 28. Prove - a világ vegán szemmel 

A közismert szuperélelmiszerről eddig is köztudott volt, hogy számos pozitív hatással jár a fogyasztása. Egy új kutatás alapján most kiderült, hogy a chiamag olyan genetikai tulajdonságokkal rendelkezik, amiket jó eséllyel lehet majd alkalmazni a gyógyászatban. A növény teljes génállományát feltérképező vizsgálat megállapította, hogy a magas vérnyomás vagy a rák gyógyításában is szerepe lehet a jövőben.… The post A chiamag a magas vérnyomás ellen is hatásos appeared first on Prove.hu.

,,A növényi étrend korlátaival igenis foglalkozni kell - interjú Tóth Gáborral, azaz Bio Gabival

2023. december 12. Prove - a világ vegán szemmel 

Tóth Gábor - Bio Gabi - a növényi étrend elkötelezett híve. Tudományos írásai, elvei és saját gyártású termékei a tápanyagok hasznosulásának és felszívódásának maximalizálását célozzák meg. A magyar közönség leginkább Bio Gabiként ismeri Tóth Gábort. Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Ferenc visszatérő vendégeként gyakran beszélt a rádióban is a növényi étrend előnyeiről. Gábor élelmiszeripari… The post ,,A növényi étrend korlátaival igenis foglalkozni kell - interjú Tóth Gáborral, azaz Bio Gabival appeared first on Prove.hu.

Vegán datolyakaramella négy összetevőből elkészítve

2023. november 28. Prove - a világ vegán szemmel 

A datolyakaramella tökéletes választás lehet, ha egy egészséges édességre vágysz, vagy szeretnéd feldobni a reggeli zabkásádat. Ebben a cikkben megosztjuk az otthon is könnyen elkészíthető, mennyei datolyakaramella receptjét. A datolya természetes édesítőszerként is funkcionál, így kiváló választás azok számára, akik csökkenteni szeretnék a finomított cukrok fogyasztását. Ezenkívül gazdag tápanyagokban is. Egy igazi szuperélelmiszer, ami tele… The post Vegán datolyakaramella négy összetevőből elkészítve appeared first on Prove.hu.

A Nébih több házhoz szállított vegán ételben is talált állati eredetű fehérjét

2023. november 23. Prove - a világ vegán szemmel 

Élelmiszer-higiéniai problémákra és állati eredetű fehérjére bukkant az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság vegán ételek vizsgálatakor. Egyes vendéglátó egységek ellen eljárás indult, és még olyan is akadt, melynek fel kellett függesztenie a működését egy időre. Házhoz szállított vegán készételeket vizsgált meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek összesen 13 terméket vettek górcső alá: öt pizzát, öt… The post A Nébih több házhoz szállított vegán ételben is talált állati eredetű fehérjét appeared first on Prove.hu.

A növényi alapú élelmiszerek mellett kampányol a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

2023. november 16. Prove - a világ vegán szemmel 

Immár a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége is több növényi termék bevitelét, az állati élelmiszerek arányának csökkentését ajánlja. A magyar konyhákban még mindig túl nagy szerepet játszanak az állati eredetű ételek. A növényi eredetű élelmiszerek fontosságára hívta fel a figyelmet a napokban közzétett Facebook-posztjában a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Ajánlásuk szerint a napi étrend legalább háromnegyed… The post A növényi alapú élelmiszerek mellett kampányol a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége appeared first on Prove.hu.

Itt az új, egészségesebb vegán sajt sárgaborsóból

2023. november 14. Prove - a világ vegán szemmel 

Brit kutatóknak köszönhetően újfajta vegán sajt született. Sárgaborsóból készült, így egyszerre tápláló és fenntartható alternatíva. A Nottinghami Egyetem projektje vállalati közreműködéssel és állami támogatással valósulhatott meg. A vegán sajtok többségét nem éppen az egészséges, tápanyagokban dúskáló ételek között tartják számon, és elsősorban nem is ezek reményében fogyasztják a kedvelői. Ezeket az élelmiszereket rendszerint inkább a… The post Itt az új, egészségesebb vegán sajt sárgaborsóból appeared first on Prove.hu.

Mi az a műhús, és kell-e tőle tartanunk?

2024. március 24. Prove - a világ vegán szemmel 

Valóban közeleg a műhús kora? Egészségesebbek vagy egészségtelenebbek a növényifehérje-alapú helyettesítők a vörös húsnál? Mi a helyzet a környezetvédelmi szempontokkal? Ezekre és sok más kérdésre adunk választ ebben a cikkben. Egyre több szó esik a közbeszédben az állati eredetű élelmiszerek fenntarthatóságáról mind etikai, mind környezetvédelmi, mind egészségügyi szempontból. Ezzel egy időben egyre többen fordulnak a… The post Mi az a műhús, és kell-e tőle tartanunk? appeared first on Prove.hu.

Így étkeznek Svájcban: egyre látványosabb a növényi alapú termékek iránti kereslet

2024. március 18. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy felmérés alapján a svájciak többsége a klímaügyi előnyök miatt voksol egyre többször a növényi alapú helyettesítőkre. A válaszadók több mint negyede nyilatkozott úgy, hogy havonta többször is fogyaszt növényi alternatívát. Egy 2221 főre kiterjedő felmérés keretében vizsgálta a svájci kis- és nagykereskedelmi cég, a Coop a lakosság élelmiszer-fogyasztási szokásait. Ennek alapján arra a következtetésre… The post Így étkeznek Svájcban: egyre látványosabb a növényi alapú termékek iránti kereslet appeared first on Prove.hu.

HEIT Torma: „Minden ízében egészség”

2024. március 9. vegasziget 

Lassan ugyan, de megérkezik a tavasz, nálunk a fóliában bújik elő a sok finomság: retek, saláta, spenót, hagyma, fokhagyma. A zöldturmixot már a spenót és saláta zsenge hajtásaiból készítem.  És hamarosan elérkezik a húsvét ünnepe is, amikor előszeretettel fogyasztunk az ételeink mellé tormát. Ez a zöldség sajnos ritkán tartozik a kedvelt élelmiszereink közé, pedig igazán megérdemelné, […]

Állatjóléti címke kerül az arra érdemes élelmiszerekre Belgiumban

2024. február 5. Prove - a világ vegán szemmel 

Állatjóléti címke bevezetésével ösztönöznék a gyártókat egy belga régióban, Flandriában arra, hogy ne csak az alapvető elvárásoknak akarjanak megfelelni. Ben Weyts flamand állatjóléti miniszter szerint a vásárlók tudatos döntéseikkel sokat segíthetnek abban, hogy a projekt sikeres legyen.  Beter voor Dieren - ez a felirat díszeleghet majd bizonyos élelmiszereken Belgium egyik régiójában, Flandriában - adta hírül… The post Állatjóléti címke kerül az arra érdemes élelmiszerekre Belgiumban appeared first on Prove.hu.

A vegán étrend hatása az egészségünkre - tudományos áttekintés

2024. január 2. Prove - a világ vegán szemmel 

Egyre népszerűbbé válik az olyan állati eredetű élelmiszerek növényi alternatívákkal való helyettesítése, mint a hús, a tojás és a tejtermékek. De vajon ami jót tesz a Földnek és megkíméli az állatokat, az biztonságos-e az egészségünk szempontjából is? Lássuk, mire kell figyelnünk annak érdekében, hogy a növényi alapú táplálkozás lehető legtöbb előnyét élvezhessük! A vegán étrend… The post A vegán étrend hatása az egészségünkre - tudományos áttekintés appeared first on Prove.hu.

A növényi alapú élelmiszerek általában egészségesebbek egy új kutatás szerint

2023. december 23. Prove - a világ vegán szemmel 

Számtalan kísérlet és kutatás igazolja a növények egészségmegőrző hatását. A növényi alapú feldolgozott élelmiszerek egészségügyi hatásaitól viszont sok fogyasztó továbbra is tart. A legtöbb ilyen termék a meghatározása szerint ultrafeldolgozott élelmiszernek minősül, a feldolgozott pedig általában nem jelent túl jót egészségügyi szempontból. Az új tanulmány igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba a kérdéssel kapcsolatban. Egy… The post A növényi alapú élelmiszerek általában egészségesebbek egy új kutatás szerint appeared first on Prove.hu.

Új kutatás: nem minden ultrafeldolgozott élelmiszer ugyanolyan káros

2023. december 5. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy friss kutatás szerint a növényi alapú ultrafeldolgozott élelmiszerek nem köthetők a különböző rákos vagy szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának növekedéséhez. Az állati eredetű ultrafeldolgozott élelmiszerek kapcsán viszont találtak összefüggést a kutatók. Ez a kohorszvizsgálat az egyik első, amely a multimorbiditás és a feldolgozott élelmiszerek kapcsolatát vizsgálta. A The Lancetben megjelent friss kutatás arra jutott,… The post Új kutatás: nem minden ultrafeldolgozott élelmiszer ugyanolyan káros appeared first on Prove.hu.

Könyv készült a sejtalapú élelmiszergyártásról

2023. november 25. Prove - a világ vegán szemmel 

Előreláthatóan 2024-ben jelenik meg Európában a Cultivated Meat to Secure Our Future, a sejtalapú élelmiszergyártás jövőjéről szóló könyv. A kiadványban elismert egészségügyi szakemberek, élelmiszermérnökök és állatjogi aktivisták tárgyalják a technológiában rejlő lehetőségeket, buktatókat és a leküzdésre váró akadályokat. A sejtalapú élelmiszergyártás állati szenvedés, valamint a biodiverzitás felszámolása nélkül tudna megoldást találni az élelmiszer-biztonságra. Éppen ezért… The post Könyv készült a sejtalapú élelmiszergyártásról appeared first on Prove.hu.

Állati eredetű fehérjét is kimutatott a vegán készételekben a Nébih vizsgálata

2023. november 23. Hírek 

A hat vizsgált hely közül néggyel szemben indult eljárás, többek között élelmiszerhigiéniai hiányosságok miatt.

Steiner Kristóffal és Giannival erősített Magyarország első számú növényi konferenciája

2023. november 15. Prove - a világ vegán szemmel 

Harmadik alkalommal került megrendezésre az a Plant Powered Perspectives névre hallgató konferencia, amely a növényi alapú élelmiszereket gyártók, forgalmazók és felhasználók számára kínál találkozási lehetőséget. A két főszervező, a NÉGYOSZ (Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége) és a VBC (Vegan Üzleti Kör) ezúttal is a hazai vegán közösség számára kívánt továbbfejlődési alternatívákat mutatni.… The post Steiner Kristóffal és Giannival erősített Magyarország első számú növényi konferenciája appeared first on Prove.hu.

Több tízezer malacot öltek le Olaszországban a sertéspestis miatt

2023. november 13. Prove - a világ vegán szemmel 

Az országban hatvan éve nem volt ekkora sertéspestisjárvány, veszélybe került a teljes ellátási lánc. A vírus terjedésének megakadályozása érdekében harmincezernél is több állatot öltek le a hatóságok. Mivel a kórokozó sok sertéshúson alapuló élelmiszerben is fennmaradhat, ezért könnyen az országhatárt is átlépheti. A sertésekre nézve szinte biztosan halálos kimenetelű afrikai sertéspestis rohamos terjedése miatt több… The post Több tízezer malacot öltek le Olaszországban a sertéspestis miatt appeared first on Prove.hu.


Az összes 'élelmiszer' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!