Még kapható a második,
bővített kiadás!

Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Rádióműsor, amit tanítani kellene - vélemény
Vegán zserbó - akkor sem kell lemondanod róla, ha dióallergiás vagy
Fehérjedús gofri - ha valami édeset, könnyedet, mégis táplálót reggeliznél
Komplett karácsonyi menü - Nyűgözd le mutatós és ízletes ünnepi fogásokkal a vendégeket!
Sárgabarack vagy vöröshere?
desszert receptek
Fehérjedús gofri - ha valami édeset, könnyedet, mégis táplálót reggeliznél
2025. december 19. Prove - a világ vegán szemmel 
Jó eséllyel nem készítettél eddig fehérbabból gofrit, pedig tökéletes összetevője ennek a reggelire és szimplán desszertként is fogyasztható fogásnak. Ha nincs ötleted, mit egyél reggelire - azt tudod, hogy valami édesre vágysz, de a smoothie-t és a zabkását már unod -, neked szól ez a recept. Mutatjuk, hogy készíthetsz tisztán növényi alapokon extra fehérjetartalommal bíró… The post Fehérjedús gofri - ha valami édeset, könnyedet, mégis táplálót reggeliznél appeared first on Prove.
Komplett karácsonyi menü - Nyűgözd le mutatós és ízletes ünnepi fogásokkal a vendégeket!
2025. december 18. Prove - a világ vegán szemmel 
Készítettél már lila káposztából krémlevest? És narancsos galette-et? Ha készen állsz arra, hogy egy igazán látványos karácsonyi menüvel kápráztasd el a vendégeket, mutatjuk, hogyan készíthetsz mennyei menüsort kizárólag növényi eredetű alapanyagokból. Még mindig nem tudod, mi kerüljön az ünnepi asztalra? Segítünk: ez a négyfogásos karácsony menü tartalmaz előételt, levest, főételt és desszertet is. A receptek részben… The post Komplett karácsonyi menü - Nyűgözd le mutatós és ízletes ünnepi fogásokkal a vendégeket! appeared first on Prove.
Vegán zserbó - akkor sem kell lemondanod róla, ha dióallergiás vagy
2025. december 16. Prove - a világ vegán szemmel 
A bejgli nem maradhat ki az ünnepi sütemények repertoárjából növényi alapokon sem. Arra az esetre is kínálunk alternatívát, ha dióallergiás vagy. Ha mondani kell egy klasszikus karácsonyi desszertet, a bejgli - diós, mákos vagy akár gesztenyés verzióban - egész biztosan az elsőként említettek között lenne. Ahogy a zserbó is. A nagymama receptjében persze több állati… The post Vegán zserbó - akkor sem kell lemondanod róla, ha dióallergiás vagy appeared first on Prove.
Mennyei csokimousse mindössze két összetevőből
2025. december 8. Prove - a világ vegán szemmel 
Ennek a csokimousse-nak az elkészítéséhez nem kell sok alapanyagot előkészítened - ha van otthon almád és jó minőségű étcsokid, már nyert ügyed van. Pikk-pakk el is készül a minimalista, teljes értékű, mégis krémes és elegáns desszerted. Van az úgy, hogy a desszertvágy hirtelen csap le, miközben a kamrában vagy spájzban - ki hol tárolja az… The post Mennyei csokimousse mindössze két összetevőből appeared first on Prove.
Csokis keksz kesudióval - 30 perc alatt elkészül
2025. december 1. Prove - a világ vegán szemmel 
Hozzáadott cukor nélkül, kizárólag természetes édesítéssel készül ez a kesudióval megbolondított csokis keksz. Gyorsan összeállítható desszert, tisztán növényi alapanyagokból. A keksz az a műfaj, amihez bármikor vissza lehet térni: gyors, variálható, és az illata képes pillanatok alatt otthonos hangulatot teremteni. Ez a csokis-kesudiós verzió ráadásul természetes édesítést kap a datolyakrém és az agávészirup jóvoltából, a… The post Csokis keksz kesudióval - 30 perc alatt elkészül appeared first on Prove.
Vegán madártej datolyakaramellel - nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva
2025. november 3. Prove - a világ vegán szemmel 
Ha imádtad a hagyományos madártejet, de már növényi étrendet követsz, ez a datolyakaramellel megspékelt vegán madártej visszahozza a klasszikus ízeket - habos, krémes és teljesen növényi alapú. Emlékszel még arra, mikor a vasárnapi ebéd után a hűtőből előkerült a madártej? Az egész család áhítattal figyelte a vaníliatenger tetején lebegő hófehér habfelhőket. Ha korábban ez volt… The post Vegán madártej datolyakaramellel - nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva appeared first on Prove.hu.
Fügés panna cotta - légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel
2025. október 16. Prove - a világ vegán szemmel 
A panna cotta selymes, lágy karakterét tökéletesen egészíti ki ebben a növényi alapokra épülő receptben a füge édessége. Ha pedig nem szűröd ki belőle a gyümölcs apró magjait, a roppanósságuk izgalmas textúrát adhat a desszertnek. Az őszi zöldségek és gyümölcsök közül a sütőtök és a szilva mellett sokak kedvence a füge. Magas rosttartalma jót tesz… The post Fügés panna cotta - légiesen elegáns desszert az ősz ízeivel appeared first on Prove.hu.
Nemzetközi gasztrozsűri elismerését is kivívta egy minimalista összetevőlistával hódító magyar élelmiszermárka
2025. október 6. Prove - a világ vegán szemmel 
Fenntartható, vegán és kompromisszummentes ízélményt kínál a nemzetközi porondon is bizonyító magyar termék, a Nutridude mogyoróvaj. A márka mögött álló ügyvezető, Nagy Krisztián mesélt lapunknak arról, miért tekinthető a tökéletes banánmentő projektnek a termékük, ahogy arról is, milyen újítással készülnek még a közeljövőben. Nagyon ritka az, hogy egy desszertkrém egyszerre legyen kompromisszummentes választás az etikai,… The post Nemzetközi gasztrozsűri elismerését is kivívta egy minimalista összetevőlistával hódító magyar élelmiszermárka appeared first on Prove.hu.
Szilvás morzsasüti - a tökéletes, egyszerre omlós és ropogós őszi desszert
2025. szeptember 11. Prove - a világ vegán szemmel 
A szilvás morzsasüti titka, hogy tökéletes harmóniát alkot benne a lágy piskóta, a szaftos gyümölcsréteg és a ropogósra sült morzsa. Eszményi őszi desszert mind melegen, mind langyosan fogyasztva. Ha kimész a piacra vagy akár a zöldségeshez, szinte biztosan találsz friss magyar szilvát, hiszen ennek a gyümölcsnek a szezonja július közepétől október elejéig tart. Használd is… The post Szilvás morzsasüti - a tökéletes, egyszerre omlós és ropogós őszi desszert appeared first on Prove.hu.
Vegán aranytejes fagyi - hűsítő és gyulladáscsökkentő nyári desszert
2025. augusztus 8. Prove - a világ vegán szemmel 
A vegán aranytejes fagylalt egyszerre kínál krémes, hűsítő élményt és egészségvédő hatást a kurkuma gyulladáscsökkentő erejének köszönhetően. Ez a könnyen elkészíthető, finomított cukor nélküli nyári desszert tökéletes választás mindazoknak, akik finom, ugyanakkor egészséges édességre vágynak. Otthon vegán fagyit készíteni több szempontból is érdemes: egyrészt jóval pénztárcabarátabb megoldás, mint a bolti, másrészt sokkal egészségesebb is -… The post Vegán aranytejes fagyi - hűsítő és gyulladáscsökkentő nyári desszert appeared first on Prove.hu.
Cseresznyés sticky rice - egzotikus nyári desszert házilag
2025. július 2. Prove - a világ vegán szemmel 
Vegán, gluténmentes nyári desszert a cherry sticky rice. Friss cseresznyével és kókusztejjel készül - kevesebb mint egy óra alatt. Extra előny a kánikulában, hogy még a sütőt sem kell beindítanod az elkészítéséhez. A cherry sticky rice a klasszikus thai mangós verzió újragondolt, szezonra hangolt változata, ahol a lédús, édes cseresznye találkozik a krémes, kókuszos, ragacsos… The post Cseresznyés sticky rice - egzotikus nyári desszert házilag appeared first on Prove.hu.
Gluténmentes vaníliás epertorta - friss, könnyed és látványos
2025. június 8. Prove - a világ vegán szemmel 
A lehető legtöbbet hozhatod ki az eperszezonból gluténmentes, vegán epertortareceptünkkel. De akár később is bevetheted, ha az epret aktuális idénygyümölcsökkel váltod ki. Az epres desszertek tárháza szinte kimeríthetetlen. Készíthetsz kókuszos tejberizst édesen savanykás eperöntettel, epres tiramisut, vagy kipróbálhatod a következő epertortareceptet is. Ez a desszert önmagában is egy igazi mesterhármas: egyszerre friss, könnyed és látványos,… The post Gluténmentes vaníliás epertorta - friss, könnyed és látványos appeared first on Prove.hu.
Extra krémes, kókuszos keksztekercs - kókuszimádóknak erősen ajánlott
2025. május 27. Prove - a világ vegán szemmel 
A sűrű kókuszkrém teszi igazán krémessé ezt a keksztekercset, amelynek az elkészítésében a legnehezebb rész, hogy kivárd, amíg összeáll a hűtőben. Legalább két órát kell ugyanis várni az elkészítése után, mire szeletelheted. A kókusz rajongói számos desszertalternatívából válogathatnak a klasszikus kókuszgolyón kívül is. Ott van például a kókuszos tejberizs, a házi Bounty szelet, a macaroon,… The post Extra krémes, kókuszos keksztekercs - kókuszimádóknak erősen ajánlott appeared first on Prove.hu.
4 gyorsan elkészíthető süti - ha sok pepecselés nélkül nassolnál
2025. május 13. Prove - a világ vegán szemmel 
Egy gyors süti is alkalmas lehet arra, hogy lenyűgözd a vendégeket vagy éppen feldobj egy stresszes, rohanós hétköznapot. Hozunk néhány receptet, amelyek mind néhány egyszerűen beszerezhető összetevőből állnak, és elég mindössze néhány percet szánni az elkészítésükre. Ha jelentkeztek már be hozzád rokonok vagy barátok az utolsó pillanatban egy rapid látogatásra, akkor tudod, milyen az, amikor… The post 4 gyorsan elkészíthető süti - ha sok pepecselés nélkül nassolnál appeared first on Prove.hu.
Komplett karácsonyi menü - Ne hezitálj tovább, segítünk, mi kerüljön az ünnepi asztalra!
2025. december 3. Prove - a világ vegán szemmel 
A karácsonyi menü nem csak húsos fogásokkal lehet teljes: az alábbi receptekkel megmutatjuk, hogyan készíthetsz mennyei menüsort kizárólag növényi eredetű alapanyagokból. Ez a négyfogásos karácsony menü tartalmaz előételt, levest, főételt és desszertet is. Légy résen, sok esetben az egyik fogás elkészítéséhez megkezdett, de nem teljesen elhasznált alapanyag maradékát egy másik étel összeállításakor hasznosítjuk! A recepteket… The post Komplett karácsonyi menü - Ne hezitálj tovább, segítünk, mi kerüljön az ünnepi asztalra! appeared first on Prove.
Rendhagyó kókuszgolyó klasszikus ízvilággal - titkos összetevőtől lesz táplálóbb
2025. november 24. Prove - a világ vegán szemmel 
Nem a hagyományos módon készül ez a kókuszgolyó, az ízélményből azonban ez cseppet sem von le, sőt. Ráadásképp ebben a variációban egészségesebb és táplálóbb is az eredetinél. Te is sorban álltál gyerekkorodban a büfénél, hogy a zsebpénzedből vegyél egy kis kókuszgolyót? Ráadásul ez az a desszert, amiből szinte lehetetlen kinőni. Ha vendégeket vársz, és meglepnéd… The post Rendhagyó kókuszgolyó klasszikus ízvilággal - titkos összetevőtől lesz táplálóbb appeared first on Prove.
Egészséges mogyorókrém házilag - így készül a ,,Notella
2025. október 18. Prove - a világ vegán szemmel 
Ha szereted a mogyorókrémet, de szeretnél egészségesebb, vegán alternatívát, ez a házi ,,Notella tökéletes választás. Igazi krémes-csokis étel ez, amely reggeli kiegészítőjeként, zabkása összetevőjeként vagy desszertként is megállja a helyét, ráadásul kizárólag természetes édesítéssel készül. Ha eddig azt hitted, hogy a mogyorókrém kizárólag ,,bűnözős kategória lehet az étrendedben, most fellélegezhetsz. Ez a házi ,,Notella nem… The post Egészséges mogyorókrém házilag - így készül a ,,Notella appeared first on Prove.hu.
Az agyvérzést kockáztathatod, ha ezt a népszerű édesítőszert fogyasztod
2025. október 14. Prove - a világ vegán szemmel 
Évek óta az egyik legnépszerűbb cukorhelyettesítő az eritrit. Fehérjeszeletekben, ,,cukormentes üdítőkben, ketodesszertekben és diétás rágcsálnivalókban egyaránt fellelhető. Mivel kalóriamentes, nem emeli meg a vércukorszintet, és a szervezetünk természetes módon is előállítja kis mennyiségben, ezért sokáig az egyik legbiztonságosabb édesítőszerként tartották számon. Mára viszont fény derült az árnyoldalára: egy új kutatás szerint károsíthatja az agyi ereket.… The post Az agyvérzést kockáztathatod, ha ezt a népszerű édesítőszert fogyasztod appeared first on Prove.hu.
Körtés galette dióval - rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert
2025. szeptember 29. Prove - a világ vegán szemmel 
Őszies ízekre és illatokra vágysz, de nincs túl sok időd a konyhában pepecselni? Próbáld ki ezt a diós-körtés galette-et, amely ellenállhatatlanul rusztikus külsővel, édes-puha gyümölccsel és ropogós dióval testesíti meg a klasszikus őszi ízeket! A Franciaországból, Bretagne régióból származó galette egy hagyományosan rusztikus kinézetű étel, ma már ezernyi variációja ismert világszerte. Mi most egy édes… The post Körtés galette dióval - rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert appeared first on Prove.hu.
Szezám Éjszakája fagylalt - misztikus ízek nyárutóra
2025. augusztus 29. Prove - a világ vegán szemmel 
Krémes, egzotikus vegán desszert a Szezám Éjszakája fagylalt, amelynek titkos fegyvere a fekete szezám. Extra előnye, hogy könnyen elkészíthető otthon is. Igazi nyárzáró különlegesség lehet a Szezám Éjszakája fagylalt, amely egyszerre krémes, telt ízű és egzotikus. Ez a fekete szezámmagból készült finomság tökéletes alternatívája a hagyományos fagyiknak, ráadásul könnyen elkészíthető otthon is. Gazdag ízélményt nyújt,… The post Szezám Éjszakája fagylalt - misztikus ízek nyárutóra appeared first on Prove.hu.
Új vegán cukrászda nyílt Budapest vonzáskörzetében
2025. július 3. Prove - a világ vegán szemmel 
A DesszertÁlom Százhalombatta első vegán cukrászdája, ahol klasszikus desszertek növényi változatai és egyedi kreációk is helyet kaptak. Alapítója, Likavcsán Ferenc a Veganuár hatására váltott életmódot - ma pedig süteményein keresztül szeretné lebontani a növényi étrenddel kapcsolatos sztereotípiákat. Új vegán cukrászda nyílt Százhalombattán, a DesszertÁlom az agglomerációs város első tisztán növényi alapú vendéglátóhelye. A Happy Cow… The post Új vegán cukrászda nyílt Budapest vonzáskörzetében appeared first on Prove.hu.
Így emelheted egészen új szintre az egészséges nassolást
2025. június 9. Prove - a világ vegán szemmel 
Bővítette a desszertkrémkínálatát, és egy teljesen új terméktípust is piacra dobott a Naked Noble. A mindenmentes nassolnivalókra fókuszáló magyar cég még a gyerekektől is megnyugtató visszajelzéseket kapott újításai kapcsán a Csak a Mentes Fesztiválon. A felnőttek pedig az összetevők listáját böngészve hitetlenkedtek. Újabb termékekkel rukkolt elő a Naked Noble mentes desszertkrémeket gyártó magyar márka. Ezúttal… The post Így emelheted egészen új szintre az egészséges nassolást appeared first on Prove.hu.
Céklás-kókuszos vegán rizskoch - mutatós rózsaszín öntettel
2025. május 31. Prove - a világ vegán szemmel 
Olyan növényi alapú receptet hozunk most nektek a rizskoch elkészítésére, amelyben extraként van még pár egészséges, íz szempontjából mégis kompromisszummentes csavar. Sokak számára talán meglepő, de a cékla és a kókusz mesterien egészíti ki egymást, és ezt ezzel a recepttel be is bizonyítjuk. Ha azt gondolod, a rizskoch csak egy unalmas retró desszert lehet, előfordulhat,… The post Céklás-kókuszos vegán rizskoch - mutatós rózsaszín öntettel appeared first on Prove.hu.
Vegán kókuszos tejberizs édesen savanykás eperöntettel
2025. május 21. Prove - a világ vegán szemmel 
Reggeliként, uzsonnaként és ebédzáró desszertként is tökéletes választás ez a növényi alapú, kókuszos tejberizs, amelyet eperrel spékeltünk meg. Mivel igencsak addiktív fogás, érdemes lehet azonnal dupla vagy akár tripla mennyiségben elkészíteni. Emlékszel még, hogy ünnepelt az egész csoport oviban, mikor kiderült, hogy tejberizs lesz ebédre a menzán? De valószínűleg még az iskolás években is örömhírnek… The post Vegán kókuszos tejberizs édesen savanykás eperöntettel appeared first on Prove.hu.
Málnás-pisztáciás-zabos tiramisu
A tiramisu az olasz desszertek királynője - és mint minden klasszikus, időről időre új ruhát kap. Ez a változat messze van a hagyományos kávés-piskótás ízvilágtól, mégis hozza azt a krémes, réteges kényeztetést, amit annyira szeretünk benne. A zabkekszes alap karakteresebb, a málnás-pisztáciás kombináció pedig friss, gyümölcsös és üdítően modern. Tökéletes egy hétvégi ebéd lezárásaként, de simán megállja a helyét ünnepi desszertként is - főleg, ha valami különlegeset tennél az asztalra. Hozzávalók: 30 dkg zabkeksz 1,5 dl tejeskávé 50 dkg mascarpone 1,5 dl tejszín 3 ek méz 20 dkg pisztáciakrém 5-6 ek málnalekvár Egy üvegtál vagy sütőtál alját kirakjuk zabkekszekkel, majd meglocsoljuk a tejeskávéval - annyival, hogy kicsit megpuhuljanak, de ne ázzanak el teljesen. A mascarponét elkeverjük a mézzel és a pisztáciakrémmel, majd a felvert tejszínt is beleforgatjuk, hogy könnyű, habos krémet kapjunk. A zabkekszes rétegre kanalazunk néhány evőkanál málnalekvárt, elegyengetjük, majd ráhalmozzuk a pisztáciás krém harmadát. Ezt még kétszer megismételjük: zabkeksz, tejeskávé, málnalekvár, krém. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával, vagy díszíthetjük friss málnával is, ha van kéznél. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
Az összes 'desszert' találat megjelenítése »
Szerintünk ez is ízleni fog ...
- Komplett vegán karácsonyi menü: ünnepi ételek növényi alapon
- 5 vegán karácsonyi előétel, amivel istenien indul majd az ünnepi vacsora
- Ezt teheted, hogy ne az irgalmatlan cukorbevitelről szóljon az ünnepi időszak
- Akikből nem lett ünnepi vacsora - karácsonyi állatmentések az elmúlt esztendőkből
- Már most rettegsz az ünnepi plusz kilóktól? Így kerülheted el a karácsonyi túlevést
Receptek
Hírek
Éttermek
Blogok
Katalógus
Kedvencek
Kapcsolat



