csoki receptek - Vegetáriánus receptek

csoki receptek

Csokis mousse

tegnap 16:08 Éltető ételek 

Csokis mousseEz a lágy csokihab  kellően kényezteti az összes ízlelőbimbódat. :) Krémes, habos... hmmm. ki kell próbálni. Valami savanykás gyümölcs, pl. áfonya, málna vagy eper kerülhet a tetejére - akár fagyasztott is. Kellően megkoronázza az ünnepi lakomát. Hozzávalók: - 5 dkg kesudió  - 8 dkg datolyavaj (5 dkg datolya áztatva)  -  1 avokádó - 1 banán  - 1 dkg cukrozatlan kakaópor -  1/­­2 kávéskanál vaníliapor  - 1 dl mandulatej  Elkészítése: A habhoz a kesudiót daráljuk meg. Adjuk hozzá az érett avokádót, a felkockázott banánt és a kakaóport. Szórjuk hozzá a vaníliaport is. Öntsük rá a mandulatejet, majd turmixoljuk krémesre. 

Mi kerüljön a vegán mikuláscsomagba?

2017. december 3. VegaNinja 

A szülők és nagyszülők gyakran tanácstalanul állnak az édességes polcoknál december elején, ha vegán szerettüknek szeretnének összeállítani egy édességcsomagot, például mikulásra. Valljuk be, sok egyéb feladat mellett ez is sajnos még mindig inkább a nagyikra és anyukákra hárul. Nekik segíthet ez a kis összeállítás. Ha biztosra akarunk menni, akkor válasszuk a képen látható vegán édességeket, de jó megoldás az is, ha elolvassuk a termékcímkét. Persze ehhez nem árt tudnunk, hogy melyek a nem vegán összetevők a tejen, tojáson, mézen, állati zsiradékokon kívül. Ilyen például a méhviasz, amit cukrok, gumicukrok és rágógumik bevonatánál használnak. A zselatint állati csontokból vonják ki, és a legtöbb gumicukor alapja. A kármint piros színéért használják, és bíbortetűből készül. A tejpor, tejsavópor, tejzsír nevében benne van a tej szó, így ezeket könnyebb kiszúrni, VISZONT a tejsavat baktériumok állítják elő, így utóbbi nem állati eredetű. A sellak a lakktetű váladékából készül, szintén nem vegán. A propiliszt és a virágport elég kevés édességben találjuk meg, de mivel méhek kihasználásával szerzik be, szintén nem vegán. A pálmaolajról megoszlanak a vélemények, mindenesetre jobb fenntartható gazdálkodásból származó pálmaolajat használni, illetve olyan termékeket venni, amelyekben csak ilyet használnak.   Fit Bio müzliszelet – 159 Ft Háromféle ízben kapható, málnás, almás és sárgabarackos ízekben. MaBaker Giant Bar Zabszelet – 299 Ft Sokféle ízben kapható, és nem mind vegán. A sima gyümölcsösek és a földimogyorós, pisztáciás, kókuszos, pekándiós biztosan vegán. A joghurtosak viszont nem!   Aszalt gyümölcsök – 300 Ft-tól Rengetegféle közül lehet válogatni a boltok polcain, egyetlen dologra kell odafigyelni: ne legyen mézes, vagy csokiba mártott. Utóbbi esetben ugyan csak a tejcsoki és a fehércsoki nem vegán, az étcsokis sok esetben az, de érdemes elolvasni a címkét.     Olajos magvak – Mindenféle árban lehet kapni őket, zacskózva, kimérve, keverve, sósan, só nélkül… Gyakran pálmaolajjal pirítják őket, így erre itt is érdemes odafigyelni.   Csokis nápolyi – 549 Ft Sok vegán kerüli a pálmaolajat is etikai okokból, de ebben a nápolyiban fenntartható gazdálkodásból származó pálmaolaj van, amivel biztosan nem lesz problémája az ajándékozottnak!   Étcsoki – 699 Ft Nem feltétlenül kell ennyire drága étcsokoládét vennünk, ez egy magas minőségű fajta, de lejjebb még lesznek alternatívák.     A Rapunzel Choco egy vegán csokikrém, hasonlít a nutellára, de étcsokisabb ízű. – 1249 Ft Fenntartható forrásból származó pálmaolaj van benne, így a vegánok is nyugodtan fogyaszthatják.   A Veganz márka termékeit a Sparokban és Müller üzletekben találjuk meg, kínálatukban minden vegán. Nem mondható olcsónak, egy tábla csoki 600-700 Ft, cserébe nagyon finomak.       Vegán gumicukrok – Áruk nagyon változó, de szerencsére már nagyon sok helyen lehet őket kapni. A fenti képet Tudatos Metropolita készítette, akinek az oldalán még több ötletet találtok hétköznapi üzletekben kapható (de gyakran pálmaolajos) termékekhez! https:/­­/­­tudatosmetropolita.blogspot.hu/­­2016/­­12/­­vegan-level-mikulasnak.html     Déli gyümölcsök, illetve alma is tehető a csomagba. Egy pár mandarin egyébként is szokott lenni a hagyományos mikuláscsomagokban, ezzel most sem lehet mellényúlni. Természetesen rengeteg más opció van még a boltokban, hozzászólásban írd meg a te kedvenceidet! Kellemes ünnepeket! The post Mi kerüljön a vegán mikuláscsomagba? appeared first on VegaNinja.

sütőtökös kókuszkocka

2017. november 29. Beautilicious 

sütőtökös kókuszkocka Amikor két étel közül nem tudom eldönteni, hogy melyiket kívánom jobban, kombinálom a kettőt. Így született hát sütőtökös kókuszkocka is.  hozzávalók - 5ek kókuszliszt - 5ek zabliszt - 2ek bambuszrost liszt - 6 tojás - 150gr sült sütőtök - 6+3 ek édesítőszer - 500ml kókusztej - fél zacskó sütőpor  - 5ek kakaópor  - kókuszreszelék a forgatáshoz így készítsd - Keverd össze a liszteket 6ek édesítővel, sütőporral, majd add hozzá a sütőtököt - Válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját tedd félre, a fehérjét verd habbá - A habbá vert fehérjét forgasd a lisztes keverékhez - Süsd ki a piskótát 30perc alatt - Készítsünk csoki szószt: Vegyük elő a tojássárgáját, és keverjük el 3ek édesítővel, és 5ek kakaóporral, majd öntsük fel a tejjel, és 5perc alatt főzzük fel - A kókuszreszeléket öntsük ki egy tálba - A piskótát kockázzuk, majd a csokiszószba forgatjuk, aztán mehet a kókuszreszelékbe

Instant zabkása házilag

2017. november 26. Éltető ételek 

Instant zabkása házilagAz élelmiszergyártók próbálnak minden igényt kielégíteni, így az egészséges táplálkozás felé kacsintó embereket is igyekeznek kiszolgálni. Sajnos a hangzatos nevek mögött nem mindig találjuk meg a tápláló ételeket, így az instant, zacskós zabkása sem a legjobb megoldás az életmódváltóknak. Miért is? Nézd meg egy ilyen kása összetevőjét: 53% zabpehely, cukor, zsíros tejpor, kukoricakeményítő, glükózszirup, 2,8% fagyasztva szárított málna darabok, 2,4% chia mag, természetes aroma, étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav). Szerinted? Inkább készítsd el magad, már csak azért is, mert ami valóban jók, azok iszonyúan drágák. Elég nagy mennyiséget szoktam készíteni, de miért is apróznám el, hiszen nagyon sokáig eláll. Ajánlom elolvasásra egy korábban írt cikkemet ezekről a zacskós kásákról. Hozzávalók: - 50 dkg zabpehely - 20 dkg mazsola - 20 dkg dió - 10 dkg kesudió Eddig tartott az alap összetevők listája :) Tehetsz még bele: - 4-5 evőkanál kókuszreszeléket - 4-5 evőkanál puffasztott gabonát, pl. köles, amaránt, quinoa - fincsi, keserű étcsokit apróra vágva - 1-1 kávéskanál vaníliapot és fahéjat Elkészítése: - A kesudiót daráld meg. - Egy késes daráló segítségével dolgozd porhanyóssá a zabpelyhet és a mazsolát.  - Majd néhány fordulatra tedd bele a diót is. - Keverj mindent össze. Hogyan edd? Tegyél egy tálba 3-4 evőkanál kásaport, majd öntsd le meleg növényi tejjel. Én még szoktam belevágni egy gyümölcsöt is. Jó étvágyat!

Gesztenye torta

2017. november 9. BioBrigi 

Gesztenye tortaEgyik nap a Nyitott szemmel elején Flóra kisasolta a tortaszeleteket, és erőteljesen tudomásunkra hozta, hogy azokat bizony meg kéne enni! :) Ábel később úgy gondolta, míg Flóra alszik, süssünk tortát, így neki is álltunk. Hosszú idő óta ez volt az első torta, amit boldogan el is fogyasztott (a cukrászdai csokitortától eltekintve, mert az nem kérdés egy alkalommal sem, ha valakinek a szülinapján hozzájut).  A piskóta tésztája Katanyaka féle recept még régről, de nagyon jól működik. Egy nagy tepsire való adag. Hozzávalók: 50 dkg tk tönkölyiszt (lightosabban fele finomliszt) 1/­­2 liter növényi tej (mogyoró, mandula, szója) 1/­­2 citrom leve 6 ek olivaolaj 1 cs borkősütőpor 1 tk szódabikarbóna 30 csepp sztívia 1 csipet só 2 csomag natúr gesztenyemassza 10 dkg biomargarin 3 ek kókuszvirág cukor /­­ eritrit 2-3 kanál baracklekvár - opcionális Pár kocka karobcsoki - opcionális   A sütőt begyújtjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből. A tönkölylisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük. A tejet, a citromlét, olajat, steviát szintén, majd beleöntjük a lisztes keverékbe. Addig kevergetjük, míg a tészta egynemű nem lesz. Azután elsimogatjuk a tepsiben, és közepes hőfokon bő fél óráig sütjük. Míg a piskóta hűl, elkészíthetjük a krémet. A gesztenyemasszát a cukorral és a margarinnal addig keverjük, míg finom krémet nem kapunk. A piskótát elfelezzük. (Ha elég magasra sikerül, hosszában is el elvágható, és megkenhető baracklekvárral.) A két részt majd egymásra helyezzük, miután az egyik felét a gesztenyekrém bőven mért 1/­­3 részével megkenjük. A maradék krém megy a tetejére és az oldalára, illetve használhatjuk a díszítéshez. Némi olvasztott karobcsokit csurgathatunk a tetejére.

Matcha latte (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017. november 8. Zizi kalandjai 

Matcha latte (laktózmentes, gluténmentes, vegán) A szülinapomon (október közepén) elhatároztam, hogy leszokom a mindennapi kávéivásról. Régen csak hetente egyszer ittam kávét (szombatonként) a piacozás után. Aztán másfél éve valahogy rászoktam, hogy szinte mindennap ittam ebéd után, olyan szertartásként. Éreztem, hogy nem jó nekem, meg nem is akartam fejben a mindennapi kávéivást, de valamiért a szertartás annyira belém rögzült, hogy nehéz volt megválni tőle. Aztán I. is elhatározta, hogy abbahagyja a mindennapi kávéivást, így közösen támogatva egymást abbahagytuk és nagyon jó érzés. Lassan egy hónapja, hogy nem ittunk kávét. Most tesztelgetjük a teákat, meg az “alternatív” latte lehetőségeket és sok olyan van, ami nagyon ízlik nekünk. Iszunk koffeinmentes teákat, kurkumás lattekat a kávé helyett. Keresem az újabbnál újabb recepteket és csodás dolgokra bukkanok a neten, mint például ez a spirulinás latte vagy misos latte (ami mézzel készült, de a mézet lehet helyettesíteni más édesítőszerrel) vagy pirított kókusztejes tea (pirított kókusztej? toplistás kipróbálandó!!!) vagy fehércsokis gabonakávés mokka. Persze nem maradhat ki a listáról a matcha latte, ami nagyon nagy népszerűségnek örvend manapság. Már Magyarországon is megtalálható jó pár (főleg) specialty kávézó itallapján. A matcha (??) a rituális japán teaceremóniák köztiszteletben álló teája. A legelső tea magvakat még a kínai Tang-dinasztia (618-907) idején szállították Japánba, hogy orvosságként használhassák. Sokáig csak a papok, nemesek és szamurájok ismerték a jótékony hatásait, melyet féltve őrzött titokként kezeltek. “A matcha a zöld teának egy speciális változata, a neve szó szerint azt jelenti, hogy por állagú tea. Míg a hagyományos zöld tea elkészítése során a tealevelek összetevői belekerülnek a forró vízbe, majd a leveleket ki kell dobni, a matcha esetében a leveleket előbb porrá őrlik, és így vízzel érintkezve akadály nélkül képesek feloldódni. Ennek az eljárásnak köszönhetően a matcha sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a többi teaféle. A vitaminok és ásványi anyagok mellett antioxidánsokban is gazdag, így megvéd a szívbetegségektől és a ráktól, valamint képes szabályozni a vércukorszintet és a vérnyomást is. A matcha abban is eltér a többi teafélétől, hogy háromszor annyi koffeint tartalmaz, ám ez a koffein a kávéban találhatóval szemben sokkal nyugtatóbb hatású. Ezzel együtt lefekvés előtt hat órával már lehetőleg ne fogyasszuk.” (Forrás: innen). Kathynél az egyik kedvenc vegán bloggeremnél találtok egy nagyon jó összefoglalót a matcharól, a különböző fajtákról és néhány recept ötletről. Aki igazán szeretne profin matcha lattét készíteni, annak ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen bambusz teakeverő ecsetet, ezzel igazán autentikusan lehet elkészíteni a teát. Nekem nincs (még) ilyenem, szóval én kanállal kevertem el a teaport a vízben, a kókusztejet pedig simán habverővel kevertem habosra a teához. Matcha latte (laktózmentes, gluténmentes, vegán)   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 2 perc Főzési idő 5 perc Teljes idő 7 perc   Kávé helyett, habos kókusztejes zöld tea. Szerző: Zizi Recept típusa: ital Konyha: vegán Adag/­­mennyiség: 1 főre Hozzávalók 2 teáskanál Veganz kókuszos matcha por 1 teáskanál juharszirup 60 ml meleg víz 125 ml kókusztej (sűrű, krémes) Elkészítés Tegyük a matcha port a bögrébe, adjuk hozzá a nagyon meleg (de nem forrásban lévő) vizet és jól keverjük el. Adjuk hozzá a juharszirupot és azzal is keverjük el. A kókusztejet melegítsük fel egy lábasban és kézi habverővel vagy tejhabosítóval verjük habosra és öntsük rá a matchás keverékre. Fogyasszuk azonnal melegen. Jegyzetek A Veganz matcha por tartalmaz nádcukrot. Érdemes először magában megkóstolni és utána ízesíteni. Nekem jól esett az 1 teáskanál juharszirup. Juharszirup helyett lehet használni agavészirupot, nádcukrot, kókuszvirágcukrot. Bármilyen matcha tea por és növényi tej használható a recepthez. Aroy-D márkájú kókusztejet használtam, nagyon finom lett vele. 3.5.3226 ***** A kókuszos matcha port a {Spar Magyarország} biztosította a recepthez. A véleményem csakis a sajátom.

Avokádókrémmel töltött kosárkák

2017. október 11. Éltető ételek 

Avokádókrémmel töltött kosárkákAz idei Országos Könyvtári Napok szlogenje "Csak tiszta forrásból" volt. Ennek keretében a tiszaújvárosi könyvtár sütiversenyt hirdetett, amely során csak természetes alapanyagokat lehetett felhasználni. Sok süti érkezett, de nyers desszertet csak én készítettem. A zsűri I. helyezéssel jutalmazta az édességemet, aminek nagyon örültem. :) Így hát jöjjön a recept, hogy ti is el tudjátok készíteni ezt a finomságot. Mivel igazán laktató, így 1-2 kosárka bőven elég egy délutáni nasira. Hozzávalók: (35 db kosárka) Tészta: - 25 dkg dió - 5 dkg kesudió - 25 dkg datolya - 5 dkg aszalt szilva -  1/­­2 mokkáskanál vaníliapor -  1/­­3 mokkáskanál ceyloni fahéj -  1/­­2 banán Csokikrém: - 2 érett avokádó - 2 érett banán - 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor - 3-4 evőkanál kókuszvirágcukor - 1 mokkáskanál vaníliapor - 1 mokkáskanál szárított narancshéj vagy 3-4 csepp narancsolaj Nyers szilvalekvár - 10 dkg aszalt szilva - 1 dl víz -  1/­­3 mokkáskanál ceyloni fahéj - 3 csepp citromolaj Elkészítése: A tésztához a datolyát vágd fel kis darabokra. Az összes hozzávalóval együtt késes darálóval aprítsd morzsásra. Szilikonos mini muffinformákba nyomkodj bele 1 kis gombócnyit úgy, hogy a közepe üreges legyen. Fordítsd ki a formából, majd a kosárkát kókuszreszelékbe mártsd bele. Aszalóban (radiátoron, kandallón, napon) szárítsd ki annyira, hogy megtartsa formáját. Én kb. 4 órát aszalóban szárítottam 45-50 fokon. A krémhez mindent botmixerezz össze. A lekvárhoz a szilvát vágd fel kis darabokra, majd öntsd rá a vizet. Hagyd állni néhány órát. A fűszerekkel botmixerezd krémesre. Összeállítása: Minden kosárkába tegyél 1/­­2 mokkáskanálnyi lekvárt, majd nyomózsákkal csokikrémet. Díszítheted friss gyümölccsel, pl. málna, eper, kókuszreszelékkel vagy pirított mandulával. (Én kókuszcukros manduladarabkákat szórtam a tetejére.

Hol vásárolhatod meg a Spar újonnan bevezetett, vegán termékcsaládját, a Veganz termékeket?

2017. szeptember 26. VegaNinja 

A magyar SPAR üzletlánc a növényi alapú, német Veganz márka nasijaival és más vegán termékeivel rukkolt elő. A több mint 60 különféle termék között olyan finomságok találhatóak, mint a bio növényi tejek, természetes édesítők, különféle magkrémek, magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint az utánozhatatlan csokik és kekszek. Az üzletek listája, ahol megvásárolhatod őket, a kattintás után!  A termékek nem olcsók, de az ember néha megjutalmazhatja magát egy-egy finomsággal, például a verhetetlen csokijaikkal és kekszeikkel, amik nekem is a kedvenceim közé tartoznak. “Egyre nagyobb az igény a növényi alapú ételek iránt, miután egyre többen választják a növényi alapú életmódot. A kezdetek óta kiemelt jelentőséget tulajdonítunk az egészséges életmód népszerűsítésének, amelyeknek legfontosabb eleme a tudatos táplálkozás. Ezért a nyugat-európai trendnek megfelelően folyamatosan bővítjük az egészséges életformát támogató termékeink választékát - mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A Veganz a növényi alapú élelmiszerek márkája. A 2011-es berlini alapítást követően a vállalat Európa egyik legelső vegán áruházláncaként vált ismertté. Sokszínű és életigenlő vállalati filozófiájával a fiatal cégnek sikerült megváltoztatni a vegánságra vonatkozó előítéleteket, és meghonosítani az európai piacon az új táplálkozási trendet. A Veganz folyamatosan bővülő árupalettája garantálja, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A vállalat különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségellenőrzésre, az egyenletesen jó minőségre és egyedülálló ízre. Így válik mindenki számára a vegán életmód és életérzés könnyűvé, rendkívül finommá, illetve könnyedén megvalósíthatóvá. A SPAR a Veganz növényi eredetű termékeit kínálva egyszerűbbé teszi a vegán táplálkozást. A több mint 60 különféle termék között olyan finomságok találhatóak a SPAR dedikált üzleteiben, mint az organikus növényi tejek, természetes édesítők, magas ásványi anyag tartalmú magkrémek, magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint változatos édes és sós nassolnivalók. A termékcsalád tagjai 2017. szeptember 21-től elérhetőek minden INTERSPAR hipermarketben és 90 kijelölt SPAR és City SPAR szupermarketben. 1032 Budapest Bécsi út 154. INTERSPAR hipermarket 1103 Budapest Sibrik Miklós út 30. INTERSPAR hipermarket 1106 Budapest Kerepesi út 61. INTERSPAR hipermarket 1117 Budapest Október huszonharmadika utca. 8-10. INTERSPAR hipermarket 1191 Budapest Üllői út 201. INTERSPAR hipermarket 1201 Budapest Széchenyi utca 1. INTERSPAR hipermarket 2000 Szentendre Dobogókői út 4. INTERSPAR hipermarket 2030 Érd Iparos utca 5. INTERSPAR hipermarket 2049 Diósd Balatoni út 2/­­A INTERSPAR hipermarket 2400 Dunaújváros Béke körút 2. INTERSPAR hipermarket 2800 Tatabánya Győri út 25. INTERSPAR hipermarket 3524 Miskolc Bajcsy-Zsilinszky út 2-4. INTERSPAR hipermarket 3600 Ózd Sárli út 4. INTERSPAR hipermarket 4032 Debrecen Füredi út 27. INTERSPAR hipermarket 4400 Nyíregyháza László utca 8. INTERSPAR hipermarket 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes utca INTERSPAR hipermarket 5000 Szolnok Mátyás Király út 29. INTERSPAR hipermarket 5700 Gyula Kétegyházi út 1. INTERSPAR hipermarket 6800 Hódmezővásárhely Kaszap utca 20. INTERSPAR hipermarket 7100 Szekszárd Tartsay utca 9. INTERSPAR hipermarket 7632 Pécs Siklósi út 37. INTERSPAR hipermarket 7632 Pécs Bajcsy-Zsilinszky út 11. INTERSPAR hipermarket 8000 Székesfehérvár Budai út 41. INTERSPAR hipermarket 8000 Székesfehérvár Balatoni út 44-46. INTERSPAR hipermarket 8200 Veszprém Dornyai Béla utca 4. INTERSPAR hipermarket 8360 Keszthely Tapolcai út 37. INTERSPAR hipermarket 8500 Pápa Celli út 21. INTERSPAR hipermarket 8800 Nagykanizsa Táborhely utca 4. INTERSPAR hipermarket 8900 Zalaegerszeg Ola utca 1. INTERSPAR hipermarket 9023 Győr Fehérvári út 3. INTERSPAR hipermarket 9027 Győr ECE Budai út 1. INTERSPAR hipermarket 9400 Sopron Selmeci utca 15-17. INTERSPAR hipermarket 9700 Szombathely Újvilág utca INTERSPAR hipermarket   BUDAPEST: 1011 Budapest Batthyány tér 5-6. SPAR szupermarket 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 138. SPAR szupermarket 1024 Budapest Lövőház utca 2-6. SPAR szupermarket 1025 Budapest Rózsadomb Center, Törökvész út 87-91. SPAR szupermarket 1026 Budapest Gábor Áron utca 74-78. SPAR szupermarket 1031 Budapest Monostori út 3. SPAR szupermarket 1032 Budapest Bécsi út 136. SPAR szupermarket 1046 Budapest Görgey Artúr út 22. SPAR szupermarket 1048 Budapest Megyeri út 236. SPAR szupermarket 1062 Budapest Váci út 1-3. SPAR szupermarket 1066 Budapest Teréz körút 28. SPAR szupermarket 1066 Budapest Nyugati tér 1-2. SPAR szupermarket 1071 Budapest Dembinszky utca 12. SPAR szupermarket 1072 Budapest Klauzál tér 11. SPAR szupermarket 1073 Budapest Erzsébet körút 24. City SPAR szupermarket 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1-2. SPAR szupermarket 1095 Budapest Mester u. 30-32. SPAR szupermarket 1106 Budapest Kerepesi út 73. SPAR szupermarket 1112 Budapest Péterhegyi lejtő 36. SPAR szupermarket 1118 Budapest Rétköz utca 7. SPAR szupermarket 1123 Budapest MOM Park, Alkotás utca 53. SPAR szupermarket 1146 Budapest Egressy út 178/­­C SPAR szupermarket 1148 Budapest Örs Vezér tere 24. SPAR szupermarket 1165 Budapest Arany János utca 102. SPAR szupermarket 1172 Budapest Jászapáti utca 71-75. SPAR szupermarket 1173 Budapest Pesti út 169. SPAR szupermarket 1173 Budapest Maroshévíz utca 1. SPAR szupermarket 1182 Budapest Alacskai út 3. SPAR szupermarket 1182 Budapest Cziffra György utca 15/­­b. SPAR szupermarket 1212 Budapest Görgey Artúr tér 20. SPAR szupermarket VIDÉK: 2000 Szentendre Ady Endre utca 24. SPAR szupermarket 2000 Szentendre Dunakanyar körút 2. SPAR szupermarket 2013 Pomáz Huszár utca 25. SPAR szupermarket 2030 Érd Diósdi út 46. SPAR szupermarket 2083 Solymár Terstyánszky Ödön utca 102. SPAR szupermarket 2092 Budakeszi Márity László út 20. SPAR szupermarket 2100 Gödöllő Köztársaság út 85. SPAR szupermarket 2112 Veresegyház Gödöllői út 2/­­a. SPAR szupermarket 2120 Dunakeszi Barátság útja 13. SPAR szupermarket 2120 Dunakeszi Toldi Miklós utca 1. SPAR szupermarket 2131 Göd Pesti út 176. SPAR szupermarket 2230 Gyömrő Kossuth út 41/­­a. SPAR szupermarket 2234 Maglód Damjanich utca 29. SPAR szupermarket 2364 Ócsa Szabadság tér 1. SPAR szupermarket 2481 Velence Tópart utca 47. SPAR szupermarket 2483 Gárdony Szabadság út 2392/­­I. SPAR szupermarket 2483 Gárdony Balatoni út 70/­­10. hrsz. SPAR szupermarket 2510 Dorog Bányász körönd 1737/­­16. hrsz. SPAR szupermarket 2536 Nyergesújfalu Kossuth Lajos utca 1439/­­6. hrsz. SPAR szupermarket 2600 Vác Avar utca 6. SPAR szupermarket 2800 Tatabánya Szent Borbála út 33/­­1. SPAR szupermarket 2870 Kisbér Kossuth Lajos utca 4/­­6. SPAR szupermarket 2890 Tata Ady Endre utca 20. SPAR szupermarket 2900 Komárom Klapka György út 69. SPAR szupermarket 3060 Pásztó Fő utca 83-87. SPAR szupermarket 3200 Gyöngyös Dobó István utca 5. SPAR szupermarket 3300 Eger Sas utca 1. SPAR szupermarket 3360 Heves Fő út 48. SPAR szupermarket 3390 Füzesabony Hunyadi út 2869/­­27. hrsz. SPAR szupermarket 3860 Encs Petőfi út 66. SPAR szupermarket 4024 Debrecen Fórum Csapó utca 30. SPAR szupermarket 4225 Debrecen-Józsa Szentgyörfalvi út 26420/­­1. hrsz. SPAR szupermarket 6000 Kecskemét Március 15-e utca 5/­­a. SPAR szupermarket 6050 Lajosmizse Dózsa György út 20-22. SPAR szupermarket 6060 Tiszakécske Vízhányó János utca 2/­­a. SPAR szupermarket 6100 Kiskunfélegyháza Béke tér 3-4. SPAR szupermarket 6724 Szeged Londoni körút 3. SPAR szupermarket 7400 Kaposvár Honvéd utca 57. SPAR szupermarket 7400 Kaposvár Berzsenyi utca 1-3. SPAR szupermarket 7761 Kozármisleny Vadvirág utca 1. SPAR szupermarket 8000 Székesfehérvár Pozsonyi út 10. SPAR szupermarket 8000 Székesfehérvár Rákóczi utca 3-5. SPAR szupermarket 8200 Veszprém Cserhát lakótelep 6. SPAR szupermarket 8230 Balatonfüred Arácsi út 15. SPAR szupermarket 8330 Sümeg 84-es főút 1623/­­10 hrsz. SPAR szupermarket 8440 Herend Vasút utca 1/­­c. SPAR szupermarket 8622 Szántód Siófoki út 3. SPAR szupermarket 8868 Letenye Kossuth Lajos utca 2. SPAR szupermarket 8960 Lenti Kisfaludy utca 4. SPAR szupermarket 9021 Győr Arany János utca 16. SPAR szupermarket 9200 Mosonmagyaróvár Régi Vámház tér 5. SPAR szupermarket 9200 Mosonmagyaróvár Aranyossziget utca 1. SPAR szupermarket 9330 Kapuvár Fő tér 2/­­2. SPAR szupermarket 9330 Kapuvár Győri út 1480. hrsz. SPAR szupermarket 9400 Sopron Arany János utca 16. SPAR szupermarket 9443 Petőháza Spar út 1. SPAR szupermarket 9500 Celldömölk Sági utca 22. SPAR szupermarket 9600 Sárvár Laktanya utca 32-44. SPAR szupermarket 9800 Vasvár Alkotmány utca 95. SPAR szupermarket 9900 Körmend Rákóczi út 2/­­C. SPAR szupermarket   The post Hol vásárolhatod meg a Spar újonnan bevezetett, vegán termékcsaládját, a Veganz termékeket? appeared first on VegaNinja.

kakaós kókuszos céklás kenyér

2017. szeptember 15. Beautilicious 

kakaós kókuszos céklás kenyérImádom a kakaó, a cékla, és a kókusz ízét is, na de a három együtt még zseniálisabb. Ha valami igazán finom süteményre vágysz, próbáld ki ezt a glutén-, és cukormentes egészséges finomságot. Hozzávalók - 125gr kókuszliszt - 25gr útifű maghéj  - 75gr édesítő - 50gr kakaó - 175gr cékla - 250gr görög joghurt - 150ml kókusztej Így készítsd - A céklát a joghurttal és a tejjel turmixold össze - Egy másik tálba keverd össze a száraz összetevőket - A két keveréket gyúrd össze és tedd kenyérsütő formába - Süsd 180 fokon 30 percig

Gyors banános édesség

2017. augusztus 28. Gitta nyersétel blogja 

Gyors banános édességAmikor eljön a délutáni szénhidrát éhség (igen, van ilyen), akkor jó, ha van kéznél egészséges édes-falat, amit lehet enni. Sokan ismerik már ezt a banános trükköt, most megosztom veletek is. Kakaós banán  Hozzávalók: 2 banán 1 kanál kakaópor (lehetőleg tiszta kakaópor legyen) Elkészítés: A banánt villával szétnyomkodjuk... maradhat kicsit darabos Itt még csak a banán van villával szétnyomva És ráteszünk egy evőkanál jó minőségű kakaóport, én PlanetBIO kakaóport használok, mert bio, tiszta, jó helyről van, megbízható. Pillanatok alatt készen van  Opcionális a maca por, egy különleges szuperétel, ami most az enyémben is landolt, de enélkül is fantasztikus, gyors, finom édes, természetes délutáni nasi.

Csokis-vaníliás chiapuding

2017. augusztus 1. VegaLife 

Csokis-vaníliás chiapudingA köztudatban chia magnak hívják, a tisztes magyar neve azonban aztékzsályamag. Mexico és Guatemala területein honos leginkább. Aki hallott már a chia magról, az bizonyára hallotta azt is, hogy  nagy arányban tartalmaz rostot. Magas rost tartalma (18-30%) miatt fontos szerepet játszhat a napi ajánlott rostbevitel biztosításában. Azt talán már kevesebben tudják, hogy szintén szép arányban tartalmaz fehérjét, omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat. Pont magas rosttartalma miatt túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat is okozhat, ezért napi 15 gramm chia magnál nem ajánlatos többet fogyasztani. Nyersen sose fogyasszuk a magvakat, mivel különleges képességük, hogy súlyuk többszörösét képesek folyadékban megkötni. Ha nyersen kerül a gyomorba, ott fog megdagadni, ami kellemetlen lehet. Felfújódást, hasi problémákat, rosszullétet okozhat. Fontos, hogy fogyasztás előtt legalább 10 percig áztassuk vízbe, növényi tejbe, magtejekbe, vagy gyümölcslébe, de ne keverjük olajokkal. Óvatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket a chia maghoz, kis adagokkal kezdve. Mindig figyeljünk arra, hogy chiamag fogyasztása után (legyen az müzliben, pudingban vagy más ételben) bőséges folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe, így elkerülve a hasi panaszokat. Kerülendő a magas zsírtartalmú étellel keverése, mivel megfekszi a gyomrot. Nem ajánlott együtt fogyasztani alkohollal, mert fokozza annak vízürítő hatását. Mindemellett nagyon sok jó tulajdonsága van, jelentős a kálium, magnézium és antioxidáns tartalma. Ennek köszönhetően több energiát ad, valamint szabályozza az emésztést. Segítő társ lehet fogyókúrában, mivel fogyasztása telítettségérzést okozhat. Elsősorban reggelire vagy ebédre fogyasszuk. Ha mégis az alábbi pudingot estére tálalnánk a vendégeknek, kis mennyiséget szervírozzunk és adjunk a vendégeknek bőséges italt (vizet vagy lágy teát esetleg gyümölcslevet) a puding után.   A recept Hozzávalók:   - 4 dl növényi tej - 4 ek chia mag - agavé szirup - karob vagy kakaópor vagy olvasztott csoki - vanília - barack (vagy idénygyümölcs)   Elkészítés: Ha csokis-vaníliás chiapudingot szeretnénk készíteni, akkor felezzük el a növényi tejet (2-2dl). Az egyiket keverjük ki kakaó vagy karobporral és agavé sziruppal, vagy olvasszunk fel egy kevés (kb 30 gramm) étcsokit és keverjük a növényi tejhez. A növényi tej másik részét melegítsük fel vanília kikapart belsejével vagy vanília esszenciával. A fehér és barna színű tejekhez adjuk hozzá a magokat, tegyük hűtőbe. Egy éjszaka alatt magába szívják a folyadékot, de pár óra is elegendő idő arra, hogy megdagadjanak és puding állaga legyen.  Poharakba adagoljuknés a tetejét pl. barackkal vagy más idény gyümölccsel díszitjük. A képen látható puding során a csokishoz szójatejet a vaníliáshoz rizstejet használtam. Mindkettővel egyformán jól elkészíthető.

Feketeribizlis maca golyók

2017. július 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Feketeribizlis maca golyók Annától kaptuk :) Hozzávalók: -  Napraforgómag kb 10 dkg -  Tahini 3 ek -  2 ek karob -  4 ek maca por -  Puffasztott amarant -  1 -1.5 ek kókuszzsír -  1 ek szezámolaj -  17-20 szem datolya -  Agavé szirup -  Kókuszreszelék -  Dió Elkészítése: A napraforgó magot puhára őröltem, hozzáadtam a datolyaszemeket és a kókuszzsírt, olajat és a tahinit. Együtt daráltam. Feketeribizlit ( de lehet áfonya is vagy málna , szeder például) adtam hozzá 3-4 marékkal, ezzel is könnyebben darálódott. Meghintettem a karobbal, maca porral és kézzel összedolgoztam. Lehet agavé vagy datolya sziruppal még édesíteni a masszát. Az száraz összetevőket és a gyümölcsöket akár külön is lehet darálni, hogy finom legyen és utána tálban mindennel összedolgozni. A masszát hűtőbe tettem kb 40 percre. Utána a megformázott golyókat darált kókuszreszelékbe vagy őrölt dióba vagy amarántba forgattam. Nekem a kókuszreszelékes ízlik legjobban. Tipp: Reszelt karobcsokival is el tudom képzelni... :) Jó étvágyat!  

csokis croissant

2017. július 10. Beautilicious 

csokis croissant A balatoni kirándulásom előtt állok, de édességből sose lehet hiány. Reggelente mindig kígyózó sor áll a pékség előtt, ahonnan mindig árad az isteni pékség illat. A kiskori kedvencem a csokis croissant, amit mindig a lehel piacon könyörögtünk ki anyutól, mert nagyon imádtuk. Ezt hoztam most el nektek kicsit másképp. Hozzávalók - 200gr zabliszt - 100gr kókuszliszt - 100gr édesítő - 1 tasak sütőpor - 10gr útifű maghéj - 1 tojás sárgája - 300gr túró - annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta - 1 cékla - 100ml kávé - 1 marék datolya - 1 ek kakaópor Így készítsd - Tedd fel főni a megtisztított céklát - A tésztához keverd össze a liszteket, sütőport és édesítőt - Add hozzá a túrót, a tojás sárgáját, majd annyi tejfölt, amennyi szükséges (nekem 150gr kellett) - A krémhez turmixold össze a céklát a datolyával, kakaóporral és a kávéval - Válaszd négy részre a tésztát - Nyújtsd kör alakúra a tésztákat - Két tésztát kenj meg krémmel, majd egy- egy sima kört helyezz mindkettőre - Vágd 8 cikkre a köröket és tekerd fel őket, majd helyezd sütőpapírra - Előmelegített sütőben süsd 180fokon 30 percig

Kókuszjoghurt

2017. május 27. Gitta nyersétel blogja 

Kókuszjoghurt Sokáig vártam, amíg első kókuszjoghurtomat elkészítettem. Őszintén megvallva nem szeretem a kókusz ízét édességen kívül más ételekben. Persze a csokis kókuszos sütitől elvárom, hogy kókuszos legyen, de egy joghurttól nem! Néhány leírásban elég bonyolultnak tűnik az eljárás... és amíg el nem mondta Noémi (örök hálám érte), hogy ez tulajdonképpen milyen egyszerű, nem is fogtam hozzá. És milyen rosszul tettem! Nagyon finom! Azóta szinte mindig van itthon, az egész család szereti. (és Noémi joghurtját volt szerencsém meg is kóstolni, igazából ez adott kedvet hozzá, hogy én is megcsináljam. Az eredeti receptet itt találod Kókusz joghurt) Akkor lássuk: A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek a tejben lévő cukrot lebontják tejsavvá. Ha növényi tejből készítünk joghurtot, akkor mindenképpen cukrot kell adni a tejhez, hiszen a növényi tejben nincs olyan cukor, amit a baktériumok szeretnek. Az élőflórás joghurt rendkívül egészséges, hiszen helyreállítja a bélflórát, így javítja az emésztést. Hozzávalók: 4 dl kókuszkrém (lehetőleg  adalék és töltőanyagoktól mentes, 100% kókuszkivonatot tartalmazó kókuszkrémet használjunk, ilyen pl. a Banaban bio kókuszkrém) 1 evőkanál kókuszcukor (vagy agavé szirup, vagy más növényi szirup) 1 csapott kávéskanál agar agar por (vagy 1 evőkanál almapektin) + 1 dl víz 2 kapszula probiotikum vagy két evőkanál probiotikus ital* 1 steril befőttesüveg, steril kanál *Bármilyen probiotikus készítmény megfelel, pl. a  Bio-Kult vagy JutaVit Probium, ezek kapszulák, de folyékony baktérium kultúrákat is használhatunk, mint pl. az Emocio vagy Imsyser, lényeg, hogy tartalmazzon lactobacillus bulgaricus és a streptococcus thermophilus-t, ugyanis a joghurt előállításában ez a két baktériumtörzs vesz részt. Előkészítés: A befőttesüveget és a kanalat alapos elmosogatás után forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, így már steril lesz - a steril környezet nagyon fontos a sérülékeny baktériumflórák számára. Elkészítés: A kókuszkrémet rázzuk fel, mielőtt kibontjuk, majd töltsük át a steril befőttesüvegbe, és szintén steril kanállal keverjük bele a kókuszcukorral vegyített probiotikumot. Az agar-agart forrásban lévő vízben folytonos keverés közben feloldjuk, pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a kókuszkrémhez. Nem elég keverni, el kell turmixolni, hogy homogén legyen. Most jön az, hogy betesszük a 45 fokra beállított aszalógépbe, és 10-12 órán keresztül érleljük. Ha nincs aszaló, akkor jó a sütő, vagy ha nyár van, akkor kora délelőttől egészen estig a tűző napon. Erjesztés végén még folyékony a krém, össze kell jól rázni, keverni, és kis poharakba kiönteni, és mehet a hűtőszekrénybe. Ilyenkor áll össze, és lesz az a jellegzetes joghurt állaga. Vannak joghurtkészítő gépek, ezek elintézik a megfelelő hőfokot, csak a hozzávalókat kell összekeverni. Ennek gyakorlati kivitelezéséről tapasztalat hiányában nem tudok beszámolni.

Illatos gesztenyés szaloncukor

2017. november 24. Kertkonyha 

Ehhez a bejegyzéshez a világ legegyszerűbb szaloncukor receptjét kerestem, illetve a második legegyszerűbbet, mert a legeslegegyszerűbb már foglalt, azt a szaloncukorkészítő tanfolyamon  készítjük el másik öt fajtával együtt. ;) Már második éve tartok ilyen kézműves tanfolyamokat közvetlenül karácsony előtt,  és nagyon szeretitek, általában már hónapokkal előtte elkel a helyek nagy része. Egy-kettő azért szokott maradni, érdemes megnézni a tanfolyami oldalt. :) Na, szóval itt van a világ második legegyszerűbb szaloncukor receptje, amit nem kell sem vágni, sem darálni, sem főzni, sem fagyasztani, sem szitálni, sem válogatni, sem magozni, sem szárítani, sem turmixolni. Csak gyurmázni kicsit, aztán pedig jöhet a csokizás. :) A saját szaloncukor pedig fantasztikus dolog, sokkal, de sokkal finomabb, mint bármilyen bolti, és az egyik legszebb karácsonyi ajándék is, amit elképzelni lehet. További karácsonyi ajándékötletekért ide kattints:   Karácsonyi AJÁNLAT   A recept Hozzávalók 15-16 db szaloncukorhoz: - 240 g gesztenyemassza - 1 narancs héja - 100 g étcsoki - ízlés szerint: porcukor, rumaroma - A gesztenyemasszát ízlés szerint édesítsd és ízesítsd rumaromával. A legtöbb gesztenyemassza egyébként már eleve így kapható, és ez most ennél a receptnél nem is lesz baj, sőt. Kóstold meg a masszát, számítsd hozzá, hogy a csoki is tovább édesíti majd, így valószínűleg ezt a lépést teljesen ki is hagyhatod. - A másik beállítandó dolog, a megfelelő állag. Ha túl száraznak találod a masszát, olyannak, ami nem marad egyben, akkor minimális víz hozzáadásával könnyen tudsz rajta javítani. Pl. nedves kézzel gyúrd át. Vigyázz, mert tényleg nem kellhet bele sok. - Ha már elégedett vagy a gesztenyegyurmáddal, reszeld bele a masszába a narancshéjat, és jól dolgozd össze. Ezután formázz belőle szaloncukrokat. Készíts két ujjpercnyi hurkácskákat, majd ezeket nyomd rá egy sima felületre. Így az alja olyan igazán szaloncukrosan lapos lesz, és könnyen megáll majd. - A mártáshoz a csokoládét olvaszd meg gőz fölött. Jó ötlet meredek falú tálat használni, hogy minél mélyebb legyen a csokoládé, és ne az edény falára kenődjön fel a nagy része. Két villa segítségével forgasd bele a gesztenyerudakat. Jól csepegtesd, rázogasd le róla a felesleges csokit, majd tedd a szaloncukrokat sütőpapírra szilárdulni. Extra tipp : sütőpapírba, színes selyempapírba csomagolva kapja meg a tökéletes ünnepi jellegét. Jó étvágyat! Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)   Karácsonyi AJÁNLAT   Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven   The post Illatos gesztenyés szaloncukor appeared first on Kertkonyha.

csokihab

2017. november 8. Beautilicious 

csokihabPercek alatt finom fehérjedús és szénhidrátmentes nasi.  Hozzávalók - 2tojás - 2ek kakaópor - 2ek édesítőszer - 50ml kókusztej Így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - A sárgáját főzd meg a kakaóporral, tejjel és az édesítőszerrel - A fehérjét verd fel kemény habbá - Ha kihűlt a sárgája, keverd hozzá a habot, és készen is vagy

Z generációs vegánok – interjúsorozat, 3. rész: Laudon Andrea

2017. november 3. Zizi kalandjai 

Z generációs vegánok – interjúsorozat, 3. rész: Laudon AndreaA social medianak hála egyre több olyan tizen-huszonéves fiatallal találkozom, akik tudatosak, figyelnek a környezetvédelemre és vegánok lettek. Ők nem egy trendre ülnek fel, hanem tényleg komolyan gondolják ezt az egészet. Ilyen fiatalon megváltoztatják az életüket, a social median keresztül megosztják tapasztalataikat, bátorítják a hasonló korú fiatalokat, akik érzik, hogy változtatni szeretnének, de nem tudják, hogy induljanak el. Mi a titkuk? Hogyan lesznek olyan lenyűgözően természetesek? Ezt szeretném nektek bemutatni ezzel a sorzattal. Fogadjátok szeretettel harmadik interjú alanyomat, Laudon Andreát! Andi már az Y generáció tagja, viszont az interjút tizen-huszonéves fiatalakkal készítem, így ő is benne van ebben a huszonéves kategóriában. Andit személyesen még nem ismerem, nem találkoztunk, bár a social medianak hála már olyan mintha picit ismerném! A személyes ismerkedésre egy nap biztosan sor kerül majd. Bemutatnád magad röviden? Sziasztok, Laudon Andi vagyok, 24 éves, főként szinkronizálással foglalkozom, emellett cikkeket írok, videózom, és lassan két és fél éve vagyok vegán. Hogyan fogadta a környezeted (szülők, nagyszülők, barátok, osztálytársak), amikor bejelentetted, hogy vegán leszel/­­lettél? Nem volt olyan hatalmas bejelentés, inkább csak közöltem, hogy nem fogyasztok többé állati eredetű ételt, de mivel elvégeztem egy sport táplálkozás kurzust, már vegánként, és mindennek nagyon utánaolvasok, tudták, hogy nem szenvedek majd hiányt semmilyen tápanyagban. Mi volt a motivációd a váltásra? Eleinte egészségügyi és környezetvédelmi, de a későbbiekben már ez kibővült az állatok szeretetével és védelmével természetesen. A váltás egyik napról a másikra történt vagy szakaszokban (pl. először vegetáriánus lettél és utána vegán)? Szinte baba korom óta vegetáriánus vagyok, egyszerűen nem ettem meg a húst, ha elémrakták, egy két nagyon feldolgozott például “dínóhusit” ettem egy ideig, de ezeket inkább ipari hulladéknak titulálnám. Először egy 30 napos vegán kihívás Facebook csoporttal kezdtem el a dolgot, akkor néha még ettem főtt tojást vagy feta sajtot, de mivel nagyon nem esett jól, ezeket is elhagytam. A vegán étrend egyfajta tudatosságot is hoz az embernek. Te mire figyelsz oda az egészségedet illetően a vegán étrend miatt (pl. szedsz-e vitamint, több vizet iszol, sportolsz, stb.)? Az egyetlen vitamin, amit szedek, ha éppen eszembe jut, az a B12, azt is spray formában. Ezen kívül heti 6x mozgok, jógázom, edzőtermi edzést végzek. Sokat iszom, és odafigyelek, hogy tejles értékű, minél feldolgozatlanabb ételeket egyek. Például egy tökéletes ebéd számomra fél avokádóból guacamole, barna rizs, lencse és saláta. Szeretem az egyszerű, tiszta ízeket. Hogyan érzed magad vegánként (egészségügyi, lelki szempontból)? Sokkal több energiám van, tisztább a fejem, a gondolkodásom. Az anyagcserémmel nincs gond, amivel volt régen, és sokkal könnyebbnek érzem magam. Plusz amióta vegán vagyok jobban érzem spiritálisan is, hogy a helyemen vagyok, jobban egynek érzem magam a világgal, univerzummal, ha fogalmazhatok így. Okozott-e problémát valaha a vegán étrend, életmód (pl. nem lehet vegán ételt kapni a suliban, egyetemen, az állandóan kíváncsiskodók kérdéseinek a megválaszolása, stb.)? Nem volt ilyenre példa, főleg, ha már az ember tudja, miket szokott enni, hogyan kombinálja az ételeket, ha étterembe megy. Bármilyen helyen lehet vegánként finomat enni, én legutóbb egy csárdában ettem hihetetlenül finom fűszeres burgonyát sült zöldségekkel, isteni volt. Előtte pedig rákérdeztem, vajjal vagy olajjal készítik-e, allergének miatt, bátran kérdezgessetek rá ezekre, hogy biztosak legyetek a dolgotokban. Melyik az az étel, ami olyan “guilty pleasure” féle, vagyis nem túl egészséges (még vegán formában sem), de mégsem tudsz neki alkalmanként ellenállni? Hű, van egy tengeri sós-balzsamecetes csipsz, igazából most is éppen azt eszem, nagyon szeretem, és a házi készítésú vegán sajtos pizza sok hagymával. Sosem lehet betelni vele. De hogy az édességet se hagyjuk ki, a vaníliás vegán fehércsoki is nagy szerelmem. Melyik a kedvenc vegán ételed? A fent említett pizza, és a málnás-mandulatejes-diós-juharszirupos zabkása reggelire. Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik szeretnének áttérni a vegán étrendre, de még nem tették meg ezt a lépést? Valamint azoknak a szülőknek, akik aggódnak a vegán étrendre áttért gyermekükért? A fiataloknak azt üzenem, hogy csilliárdszor jobban érzem magam a bőrömben vegánként, és a Földünk jövője csakis a mi kezünkben van, ezért legyenek nyitottak, próbáljanak ki vegán ételeket, rengeteg szuper recept van és sok vegán hely is nyílik mostanában! Inspirálódjanak videókból, és nézzenek utána a dolgoknak! A szülőknek pedig csak annyit mondhatok, ha a gyerkőce vegán szeretne lenni, hallgassa meg, támogassa, és aztán csatlakozzon hozzá ő is! Összeségében a vegánságot korosztálytól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánlom! Tájékozodjatok, rengeteg szuper film van, mint a Cowspiracy, Earthlings, próbáljatok ki vegán recepteket, csináljatok több napos, hetes vegán kihívásokat! Nekem a Mit ettem ma? videók is sokat segítenek inspirálódni, az én csatornámon is több ilyet megtaláltok. Szóval legyetek nyitottak, és csak vágjatok bele! Életem egyik legjobb döntéseként könyvelem el azt, hogy vegán lettem. Ha bármilyen kérdésetek van, bátran írjatok nekem! Andit megtaláljátok: Instagramon: @andilaudon Facebookon: Soulshine By Andi Youtube-on: @SoulshineByAndi

Aszaltszilvás müzliszelet

2017. október 5. Éltető ételek 

Aszaltszilvás müzliszeletNagyon szeretem ezeket a müzliszeleteket, hiszen gyors és lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaznak, így kifejezetten kedvező az éhes gyerek uzsonnásdobozába tenni, de mi is bekaphatunk 1-1 szeletet egy hosszú délutánon. Hozzávalók: - 25 dkg méz - 5 dkg natur mandulakrém vagy mogyorókrém - 2 evőkanál barna szezámmag - 2 evőkanál napraforgómag - 4 evőkanál dió vagy mandula - 10 dkg aszalt szilva - 10 dkg aprószemű zabpehely - 6 dkg nagyszemű zabpehely - 3 dkg puffasztott quinoa - 1 dkg puffasztott köles - csipet só - mokkáskanál vaníliapor és fahéj - 5-6 csepp narancsolaj Elkészítése: - A magokat egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Először a diót és a napraforgómagot, majd 2-3 perc múlva a szezámmagot is tedd bele. Picit később a zabpelyhet is add hozzá, majd folyamatos rázás-keverés mellett pirítsd 1-2 percig. - A mézet a mandulakrémmel langyosítsd meg, majd szórd bele a zabpelyhes magvakat, a puffasztott finomságokat és fűszerezd. Jól keverd össze. - Egy kisebb tálba (23x23 cm-es jénai tálam van) borítsd bele, majd vizes kézzel vagy vizes kanállal nyomkodd jó alaposan össze. Folyamatosan vizezd a kanalat, mert ráragad. - Előmelegített sütőben 150 fokon, 30 perc alatt süsd meg. A teteje kissé pirult lesz. - Hagyd teljesen kihűlni, majd nagyon éles késsel szeleteld fel. - A tetejére tehetsz olvasztott csokit.

Vegán Baileys? Alkoholos italok egészséges, vegán megfelelői

2017. szeptember 22. Hírek 

Lehet az őszt nagyon szeretni, és a végletekig utálni is, de az tagadhatatlan, hogy a hűvöskés, borongós időjárás rákényszerít bennünket, hogy olykor bekuckózzunk, kikapcsolódjunk, és a szeretteinkkel töltsünk értékes időt. Nekem például az egyik kedvenc programom ebben a változékony évszakban, mikor a párommal egy pokróc alatt összebújunk, akár otthon, akár egy különleges szabadtéri helyen, és forró italokat szürcsölve nézünk egy jó filmet, vagy gyönyörködünk a tájban. Persze a teán, a forrócsokin és a kávén kívül, olykor egy kis alkoholos finomság is becsúszik, főleg, ha a barátaink is becsatlakoznak egy kis beszélgetős délutáni kikapcsolódásra. Mivel elég válogatós és finnyás vagyok az alkoholok terén is, ezért legtöbbször jobban szeretem házilag elkészíteni a különlegesebb italokat. Én speciel nagy Mojito rajongó vagyok, de minden citrusfélére és szódára épülő koktélt szívesen fogyasztok, azonban a hűvös időben előnyben részesítem a forralt bort és a csokoládés finomságokat. Ugyanakkor az utóbbi időszakban belevágtam egy életmódváltásba, ami magába foglalja azt is, hogy még inkább megválogatom, milyen alkoholos italt fogyasztok el néhanapján. Ezért elkezdtem kutakodni egyedi receptek után, és hihetetlen, de számtalan vegán, egészséges alternatívát találtam, melyek közül most párat szeretnék veletek is megosztani!

Túros csokis csoda

2017. augusztus 29. Beautilicious 

Nincs is jobb párosítás a túrónál és csokinál. Mindkét ízvilág nagyon finom, de a kettő együtt tarol. És ha  mindez cukkíniből készül cukor és fehérliszt nélkül, neked is a kedvenc sütid lesz. HOZZÁVALÓK - 1 nagy cukkíni - 250gr krémes joghurt - 130gr zabliszt - 80gr kókuszliszt - 90gr édesítő - 30gr kakaópor - 2 tojás - szódabikarbóna - fél citrom leve - 500gr túró - 100gr tejföl - vanília aroma - reszelt citrom héja - ízlés szerint édesítő ÍGY KÉSZÍTSD - A cukkínit tisztítsd meg, majd reszeld - Keverd össze a liszteket, kakaót, az édesítőt, és a szódabikarbónát - A joghurtot keverd össze a tojásokkal és citromlével, majd nyomkodd ki a cukkínit és öntsd bele - Keverd össze a nedves és száraz hozzávalókat - Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 fokon 1órát - A krémhez a túrót keverd össze a tejföllel, vaníliával, citromhéjjal és ízlés szerint édesítővel

Vegán málna fagyi Csepelen + recept

2017. augusztus 18. BioBrigi 

Vegán málna fagyi Csepelen + receptNo, a nyár végére sikerül is posztolnom... :( (Úgy június végétől itt a szöveg nagyja, csak nem jutottam el a befejezéséig.) Eddig azt hittem, hogy ilyesmiért minimum a Herbaházig kell menni, vagy magamnak barkácsolni, erre ma a Karácsony Sándor utcában meglepődve látom a táblát, hogy vegán-paleo fagyi 20m... (kétszer elolvasom, hogy jól látom-e) (Spillion Kortárs Fagyizó) Visszafelé oda is ballagtunk. Málnát kértem, de a srác javasolta, hogy kóstoljak meg valami mást is, adott kóstolót, és bizony (pedig tartottam tőle) a citromos bazsalikomos is nagyszerű volt. Flóra, mint mindig, boldogan ínyenckedett, Ábel meg hősiesen küzdött egy málnával. A végén, ahogy s7okott, csak a tölcsér kellett neki. Van választék, kedves a kiszolgálás, biztosan megyünk még.. (Mi ugyan csak egyszer voltunk, de a Férj hazafelé munkából gyakran becsábul... :) ) Pedig pont a napokban jutottam el odáig, hogy a gyermekkori málnafagyi íze jött vissza házi kreálmányból. Igaz az nem vegán volt, de tegnap nagyon fini vegán málna is sikerült. Nincs fagyigépem, a Nutribullet viszont aprítja a jeget is, így a lefagyasztott hozzávalók kerülnek bele, majd 2-3 órára visszateszem a kelyhet még a mélyhűtőbe. Így még nem lesz jeges, de már formázható gombócokat kaphatunk. A nem vegán egyszerűen fagyasztott joghurt, gyümölcscukor és málna keveréke. (2 dl joghurt, 15 dkg málna, ízlés szerint 1-2 ek gyümölcscukor/­­sztívia...) Szerintem szójajoghurttal is működne, és ha csak sztíviát, vagy eritritet használunk hozzá, candidások is nyugodt szívvel fagyizhatnak végre. A vegán málnafagyi azért lett kókusztejszín alapú, mert Ábelnek vaníliát is akartam készíteni, így egyszerűen a végén ahhoz kevertem málnát. Mennyiséget megevett belőle a csapat. :) A rizstejszín csak azért került bele, hogy a Nutribullet tudjon dolgozni, és a kesut megdarálja, sima rizstej is alkalmas lehet, de nem volt itthon. Vegán vaníliafagylalt Hozzávalók: 200 ml fagyasztott kókusztejszín (Cocomas volt) 1,5 ek kesudió (kesu és mandula keveréke volt itthon) édesítés ízlés szerint (sztívia és némi eritrit volt) 100 ml rizstejszín 1/­­4 alma 1 rúd vanília kikapart bele Pár órára a kókusztejszínt a mélyhűtőbe rakjuk. A kesut összeturmixoljuk a  rizstejszínnel, sztíviával, almával és vaníliával, majd hozzákeverjük a kókusztejszínt is. 2-3 órára visszatesszük a krémet a mélyhűtőbe, azután fogyasztható. A málnafagylalthoz 200 g málna került összekeverésre a vaníliafagyival. Nagyon finom! Fotó: Mutty.hu A csokis változat a Férjé, az ostyaszerűség pedig valójában egyfajta mézes keksz, de tökéletesen illik hozzá.

a rohanós reggelek sztárja

2017. augusztus 1. Beautilicious 

Biztos veled is előfordul néha, hogy annyira sietsz, hogy akár az a 10 perc se fér bele a reggeleidbe, amit a reggelinek szentelnél. Itt egy szuper ötlet, ami csak pár percet vesz igénybe az előző estédből; fogd és vidd zabkása. A sarki pékségben lévő pékárukat hagyd meg másnak. Hidd el szervezeted meghálálja majd. A legjobb, hogy annyi féle képpen elkészítheted, hogy sosem unod meg. Az alap: - 50gr zabpehely - 150ml tej/­­növényi tej/­­ gyümölcslé Az élvezetek fokozásáért: - magvak - gyümölcsök - fűszerek - aszalványok - étcsoki - mogyoróvaj ( itt a határ csak a képzeleted) Ezt kell tenned: - Önts le egy adag zabpelyhet folyadékkal, majd keverd össze picit - Rétegezd rá a kedvenceidet - Tedd hűtőbe - Másnap reggel fogj egy kanalat, dob be a táskádba, és már indulhatsz is

Fekete ribizlis maca golyók

2017. július 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Fekete ribizlis maca golyók Annától kaptuk :) Hozzávalók: -  Napraforgómag kb 10 dkg -  Tahini 3 ek -  2 ek karob -  4 ek maca por -  Puffasztott amarant -  1 -1.5 ek kókuszzsír -  1 ek szezámolaj -  17-20 szem datolya -  Agavé szirup -  Kókuszreszelék -  Dió Elkészítése: A napraforgó magot puhára őröltem, hozzáadtam a datolyaszemeket és a kókuszzsírt, olajat és a tahinit. Együtt daráltam. Fekete ribizlit ( de lehet áfonya is vagy málna , szeder például) adtam hozzá 3-4 marékkal, ezzel is könnyebben darálódott. Meghintettem a karobbal, maca porral és kézzel összedolgoztam. Lehet agavé vagy datolya sziruppal még édesíteni a masszát. Az száraz összetevőket és a gyümölcsöket akár külön is lehet darálni, hogy finom legyen és utána tálban mindennel összedolgozni. A masszát hűtőbe tettem kb 40 percre. Utána a megformázott golyókat darált kókuszreszelékbe vagy őrölt dióba vagy amarántba forgattam. Nekem a kókuszreszelékes ízlik legjobban. Tipp: Reszelt karobcsokival is el tudom képzelni... :) Jó étvágyat!  

Epres iglu

2017. június 27. Kertkonyha 

Epres igluEllentétben azzal, amit ez a fotó sugall, most egy bámulatosan egyszerű recept következik. Tudom, hogy olyan, mintha csak egy ultramenő belvárosi cukrászda pultjába néznél be, de hidd el, ez a süti igazából három hozzávalóból, három lépésben készül el. Épp ez a csodálatos benne: bárki meg tudja csinálni! :) Ez a receptem megjelent a Vegán Világ Magazin júniusi számában is. Hozzávalók 6 db igluhoz - 3 db lasagne tésztalap - 220 g eper - 15 g nádporcukor - konzerv kókusztej 200 g föle - kis margarin - étcsoki a díszítéshez Előkészületek: le kell hűteni mindent. Hogy igazán szép, kemény hab legyen a kókuszkrémből, előző este tegyük be a felbontatlan konzervet a hűtőbe. Tegyük be az epret is a hűtőbe. Amikor nekifogunk az igluk elkészítéséhez, tegyük be a keverőpoharat és a habverőt is a mélyhűtőbe. Csak akkor fog működni, ha elég hideg minden. De akkor fog. :) - A lasagne tésztalapokat egyenként kis vízben főzzük elő. 1-2 perc alatt megpuhul annyira, hogy könnyen olyan alakúra vághatjuk, amilyenre csak szeretnénk. Válasszunk egy megfelelő poharat, nyomjuk jól rá a tésztalapra, ezután pedig ollóval vágjuk ki belőle a köröket. - Tegyük őket sütőpapírra, kenjük meg margarinnal, és hintsük meg porcukorral. Tegyünk rá egy sütőrácsot, hogy ne kunkorodjon fel, majd 180 fokos, előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Ez kb. 10 perc. Amikor kész, tegyük egy tálra, és mehet is a mélyhűtőbe hűlni. - A sütés alatt nekikezdhetünk az epres tejszínhab elkészítésének. Először tegyünk félre 9 kisebb epret (nem árt, ha közel ugyanakkorák), a többit pedig a maradék porcukorral turmixoljuk le. - A kókusztejet nyissuk ki, és a tetejéről merjünk le 200 g  kókusztejszínt. Ezt fogjuk felverni habbá az előhűtött pohárban és habverővel. 2-3 perc alatt kemény hab lesz belőle. Akkor keverjük fele az eperpürét, és így verjük ismét 1-2 percet, hogy visszakeményedjen. - Kezdődhet az igluk építése. A 9 félretett epret tisztítsuk meg, és vágjuk őket hosszában ketté. A tésztalapok közepébe tegyünk egy kávéskanál kókuszkrémet, majd tegyünk rá három darab fél epret úgy, hogy egymás felé nézzen a csúcsúk. Ezután halmozzunk középre még három kanál krémet, és szórjuk meg csokival. Kész is! Megjegyzés: a kókusztejből válassz 100%-os tisztaságút, mert ha higítottat, netán keményítővel, egyéb anyagokkal kezeltet veszel, nem fog felverődni a habbá. Ha biztosra szeretnél menni, ajánlom az AROY-D márkát. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat : Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven

csokis muffin vörösbabból

2017. május 23. Beautilicious 

csokis muffin vörösbabbólA hüvelyesek tökéletes forrásai fontos fehérjéknek. Fogyasztásuk rendszeresen ajánlott. Rengeteg féle képp elkészítheted, én most mutatok nektek egy édes csodát, aminek az egyik kedvenc hüvelyesem a főszereplője: a vörösbab. hozzávalók - 1konzerv vörösbab - 1dl kávé - 150g joghurt - 100gr zabliszt - 30gr kakaópor - 100gr édesítő - 75gr darált dió Így készítsd - Mosd át alaposan a vörösbabot, majd a joghurttal és a kávéval turmixold össze - A száraz alapanyagokat kever össze, majd öntsd össze a kettőt - Helyezd a masszát muffin formákba - Előmelegített sütőben süsd 180fokon 35percig


Az összes 'csoki' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!