Még kapható a második,
bővített kiadás!
Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
7 őszi sütemény a gyümölcsös pitétől az almás pohárdesszertig
Tökéletes lilahagymalekvár: mindössze 5 összetevőből áll
babapiskóta receptek
Málnamisu :-)
2015. augusztus 9. Mindennapi ételeink
Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. :-) Az édességet viszont nem szereti (kivétel: Alpro szójajoghurt, ill. pudingok). Így ő ebből az édességből a málnát ette meg, egy kevés krémmel együtt. Mi viszont minden mást :-) Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta 2 dl mandulaital gyümölcscukorral /bármilyen növényi tej -- 4 4 csomag tejszín ízű pudingpor 2 l mandulaital gyümölcscukorral/ bármilyen növényi tej 2 dl rizshabkrém 15 dkg nyírfacukor 1 kg málna pár mentalevél Elkészítés: A pudingporokat egy tálban összekeverjük. Hozzákeverünk 6 ek. növényi tejet. Eközben felforraljuk a maradék tejet. Amikor forr, hozzáöntjük a kikevert pudingport. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd félretesszük. Amikor kihűlt, a málnát kb. 20 szem kivételével beleturmixoljuk, mjad hozzákeverjük a felvert rizshabkrémet. A benedvesített desszerttálak aljába keveset teszünk a pudingból, majd rárétegezzük a babapiskótát, úgy, hogy a babapiskótákat előtte belemártjuk a mandulatejbe. Megszórjuk málnával, majd ismét puding, beáztatott piskóta és gyümölcs következzen. Beűzve tálaljuk.
Ünnepi vegán tiramisu
2013. december 19. Mindennapi ételeink
Igazi téli, ünnepi csemege - egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A ,,tejszínhez: 20 dkg kesudió fél citrom leve 2-3 ek. nyírfacukor 4 tk. kukoricakeményítő 2 dl növényi tej --- 40 dkg babapiskóta --- 4 dl instant gabonakávé Elkészítés: A kesudiót este áztasszk be fél liter vízbe, amelybe facsarjunk fél citromot is. Reggel öntsük le róla az áztatóvizet, és a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy botmixer segítségével turmixoljuk krémesre. Készítsünk elő egy tálat. Ebbe fog kerülni a tiramisu. A rétegezést így végezzük: az aljára kerüljön egy sor babapiskóta, melyet egyesével áztassunk be gabonakávéba, és úgy tegyük le. Amikor kirakjuk a sort, öntsük rá a kesutejszín felét, majd ismét babapiskóta következik, hasonló módon előkészítve, majd a tejszín. A legvégét gabonakávéval szórjuk meg. Hűtve tálaljuk.
Lime-os, meggyes tejberizs-desszert
2013. július 10. Mindennapi ételeink
Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók: 20 dkg vegán tejberizs 10 szem babapiskóta 1/2 kg magozott meggy 3 lime héja és leve 5 dkg nyírfacukor Elkészítés: A tejberizst a szokott módon elkészítjük , majd kihűtjük. A meggyet ez idő alatt kimagvaljuk, a babapiskótákat három fele törjük. Majd egy tálba facsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és ízesítjük nyírfacukorral. A babapiskótákat ebbe forgassuk bele (pár tizedmásodpercig:), majd rakjuk le a pohár aljába, erre halmozzunk tejberizst, majd szórjuk meg meggyel. Ismét piskóta, rizs, meggy következik, amíg el nem fogynak az adagok.
Újabb kerek születésnap és gesztenye torta
Bükkszenti Tata ma tölti a 90-et. Boldog születésnapot! Sajnos az Ő fülhúzása halasztásra kerül, mert nincs a szomszédban, mint a másik egyívású apóka. Pedig nagyon megölelném e nagy nap alkalmából. Egyelőre egy virtuális tortával tudok csak kedveskedni, ami a másik ünnepeltnek készült. A piskóta a hagyományos módon készült, itt írtam róla, annyi, hogy gesztenyemasszát és mandulát a tésztába nem tettem. Egy kerek sütőformába 6 tojásból készül. A 6 tojáshoz 6 tojás, és 6 kanál porcukor / liszt kerül, meg egy fél csomag sütőpor. Zsírpapírt teszünk a sütőformába, és begyújtjuk a sütőt. A sárgáját és a fehérjét külön vesszük, a sárgájához keverjük a porcukrot, míg kifehéredik, majd a sütőport és a lisztet. Gyorsan felverjük a fehérjét kemény habbá. Két részletben hozzákeverjük finoman a sárgájához, majd a formába öntjük. 180-200 C-on fél órát sütjük. És nem nyitogatjuk közben a sütőt! A krém gesztenyemassza (3 csomag) 3 ek porcukor 1 vaj és 2,5 dl növényi tejszín keverékéből készült. Az oldalát és a tetejét egy régebbi száraz piskóta morzsája (de lehet babapiskóta is) és darált mogyoró keverékével szórtam meg. Ha vegánul kellene készítenem, ebből a piskóta tésztából indulnék ki fahéj és gyümölcsök nélkül. Gesztenyemasszából kapható natúr, vagy valódi gesztenyéből főznék pürét. Nem bonyolult, és finom is. A vaj helyett biomargarint, vagy egy kis kókuszzsírt használnék, és több rizstejszínt, vagy zabtejszínt raknék bele. Valószínűleg gyümölcscukorral édesíteném. Majd a szülinapom környékén lehet, hogy meg is valósul. Évek óta nem volt torta, bár lehet, hogy jobb igen. :) A díszítéstől nem kell megijedni, nem nehéz, csak az a lényeg, hogy gondold át előtte, milyen mintát akarsz, és hová, mert a második tortánál kétszer simítottam el újra a tetejét. :) Ráadásul mindig mutatósabb az egyszerűbb.