Lime-os, meggyes tejberizs-desszert
2013. július 10. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók: 20 dkg vegán tejberizs 10 szem babapiskóta 1/2 kg magozott meggy 3 lime héja és leve 5 dkg nyírfacukor Elkészítés: A tejberizst a szokott módon elkészítjük , majd kihűtjük. A meggyet ez idő alatt kimagvaljuk, a babapiskótákat három fele törjük. Majd egy tálba facsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és ízesítjük nyírfacukorral. A babapiskótákat ebbe forgassuk bele (pár tizedmásodpercig:), majd rakjuk le a pohár aljába, erre halmozzunk tejberizst, majd szórjuk meg meggyel. Ismét piskóta, rizs, meggy következik, amíg el nem fogynak az adagok.
« Kapros uborkakoktél | Cukkinis mungóbab saláta » |
|
|