Zöldséges krumplileves - bográcsban recept vegetáriánus

Zöldséges krumplileves - bográcsban

2012. július 2. Vegetáriánus receptek 

Zöldséges krumplileves - bográcsban Nem túl gyakori területe a vegetáriánus ételkészítésnek a kinti, szabad tűzön főzés. Talán azért, mert hús nélkül jóval hamarabb készülnek az ételek és arra a kis időre nem éri meg a tűzrakással bajlódni? Talán ezért, talán másért, de ne mondjuk le a jó kis füstös ízről! Nyár van, nagy meleg, bográcsozni viszont kell!

Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 babérlevél
- 2 nagyobb szál répa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 2 púpozott ek. teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek. petrezselyemzöld
- víz
- bors
- só

Fát gyűjtünk, tüzet rakunk - e nélkül nem megy. A hagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A babérlevelet már itt beletehetjük (ügyelve persze arra, hogy ne legyen túl forró az olaj). A répát és a petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a kész hagymához keverjük és pirítjuk egy picit. Amikor már megpirult levesszük a tűzről. Borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és néhány kavarás erejéig tovább pirítjuk a lisztet. Felöntjük vízzel, zzuk és főzni kezdjük. Amikor zöldségek puhulni kezdenek, hozzáadjuk a krumplit is, beállítjuk a vízmennyiséget (örök vita, hogy ki mennyire szereti sűrűn) és kis tűzön készre főzzük. Végül belekeverjük a petrezselymet.

Tálaláshoz balzsamecet, tejföl, tabasco ajánlott.

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Eleki Egészségközpont polenta pogácsák »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!