Elő-előszó a második kiadáshoz
2015. november 27. Vegetáriánus receptek
Unalomig ismételt a frázis, hogy a munkám miatt nincs annyi időm, mint amennyit szeretnék, de attól még igaz. A könyvet egy korszak méltó lezárásának szántam, de ez a készítése során megváltozott. Rengeteg ötlet merült fel, mit lehetne még elkészíteni, beletenni. Mindemellett rengetegen jeleztétek, hogy csak a papír, azaz miért nem hozzáférhető kézzelfogható változatban akár pénzért is.
A megjelenés óta több mint 7000 letöltésen vagyunk túl.
Köszönöm drága feleségemnek a türelmét és a döntéseit a bizonytalan szépészeti kérdésekben.
Köszönöm György Zoltánnak a kitartó, áldozatos DTP munkáját.
Köszönöm az ajánlókat Bodrogi Eszternek, Hémanginak, Lupkovics Rékának, Marton Endrének és Sivák Péternek, a korrektúrát Tömösközi Péternek, a portréfotózást Herbst Kingának.
Köszönöm a Fűszer és Lélek blog, a Tafelspicc blog, a Föld Napja Alapítvány és az Egri napok blog által megjelentetett cikkeket (és természetesen azokat is, amik nem jutottak el hozzám).
Nem utolsósorban pedig köszönöm MINDENKINEK a sok-sok lájkot, megosztást és tapsot.
Nagyon erős és igen-igen kiváló az idei őszi gasztrokönyv mezőny, de azt gondolom, hogy sikerült egyéni hanggal megjelenni. Ahogy az előszóban is írtam, élhetőt szerettem volna készíteni. Többen is írtátok: a könyvnek közvetlen hangulata lett, de mégsem le- és/vagy rászoktató, a hozzávalók elérhetőek. A képek bár törekednek a minőségre nem műtermi beállítások, bárki el tudja képzelni a saját tűzhelyén, saját konyhaasztalán is.
... és közben megfogalmazódott bennem, 21. század ide vagy oda, nem mentek még ki a könyvek a divatból: lesz második, bővített, papír kiadás.
Ugyanitt kiadó kerestetik: A jövő itt van, kezdjük újra! (MJ)
Bliszkó Viktor
« A narancs hatásai | Házi készítésű csokoládé - vaníliás, narancsos » |
|
|