Az állatok bosszúja – különleges képregény az állatok jogairól recept vegetáriánus

Az állatok bosszúja – különleges képregény az állatok jogairól

2017. október 26. Vegetáriánus receptek 

Az állatok bosszúja – különleges képregény az állatok jogairól A 2017. november 18-án, szombaton megrendezésre kerülő IX. Szegedi Képregényfesztiválra jelenik meg a Képregény Kedvelők Klubjának legújabb kiadványa, Zivkov Andricin István „Az állatok bosszúja” című képregény kötete.

Az önéletrajzi elemeket is feldolgozó történet a hatvanas évek Amerikájában játszódik. A képregény két szinten működik: egyszer a nagyközönséget célozza meg, másodszor pedig az állatok jogaiért küzdőket és a környezetvédelem iránt elkötelezetteket. Ha a klasszikusan ironikus, de egyben furcsa és krimiszerű történet mögé nézünk, nagyon komoly problémákra világít rá az állatok jogaival kapcsolatban. A vegán szerző a képregény formanyelvét használja erre a célra – hatékonyan. A vér és erőszak túlzott ábrázolása néha éppen ellentétes hatást válthat ki, és bár a képregényben is van pár sokkoló oldal, a szerző igyekezett azt kerülni. Helyet kaptak viszont a téma olyan információi is, melyekről sokan nem tudtak.

Zivkov Andricin István képregényrajzoló, karikaturista; történetei humanitást és humort tükröznek. Belső késztetésre lett vegetáriánus, majd vegán. A 2000-res években lett a belgrádi „Szabadságot az állatoknak” szervezet elnöke. Nemzetközileg elismert állatjogi aktivista.

A 108 oldalas kötet a szerző további korábban már kiadott és eddig kiadatlan képregényeit gyűjti egybe.

A kiadvány ára 3 200,- Ft, kereskedelmi forgalomba nem kerül, előjegyzéseket a kepregenykedvelok@gmail.com címen 2017. november 5-ig vesznek fel. Az előrendelt kötetek átvehetők a Szegedi Képregényfesztiválon, a december 9-i Hungarocomixen, vagy postai úton, esetleg Budapesten személyesen.

Források: Zivkov Andricin István - Az állatok bosszúja; https://magyarkarikatura.com/m-z/zivkov-andricin-stefan/

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Egyélmeg teasüti Vegán életmód – Reggeli rutinom (anya változat) »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!